Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Portobello Mushroom

Chinees restaurant-syndroom

 1. Portobello-champignons zijn volwassen cremini-champignons met een intense smaak en een vlezige textuur. Deze paddenstoelen bieden een aantal essentiële voedingsstoffen, maar bevatten niet veel calorieën, waardoor ze een voedzame aanvulling zijn op elk dieet. Dit is vooral het geval als je ze gebruikt in plaats van vlees, dat meer vet, cholesterol en calorieën bevat.

Voedsel met lage energiedichtheid

 1. Portobello-champignons zijn een goede bron van vezels, met 11 procent van de dagelijkse waarde, en ze bevatten veel water, waardoor ze een lage energiedichtheid hebben. Voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid, wat betekent dat ze niet veel calorieën per gram bevatten, kunnen je helpen af ​​te vallen of een gezond gewicht te behouden. Je kunt een groot volume van deze voedingsmiddelen eten zonder heel veel calorieën te consumeren. Een hele kop gesneden, gegrilde portobello-champignons heeft bijvoorbeeld slechts 35 calorieën. Gebruik voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid in plaats van voedingsmiddelen met een hogere energiedichtheid, zoals vet voedsel of voedingsmiddelen die veel suiker bevatten, voor de beste resultaten bij het afvallen.

Voordelen van B-vitamine

 1. Een portie gesneden, gekookte portobello-champignons bevat 15 procent van de dagelijkse waarde voor pantotheenzuur; 29 procent van de DV voor riboflavine; 38 procent van de DV voor niacine; en 6 procent van de DV elk voor folaat en thiamine. Deze B-vitamines zijn essentieel voor een gezond metabolisme en zenuwstelsel en helpen uw lever, huid, ogen en haar gezond te houden.

Minerale make-up

 1. Portobello-champignons zijn rijk aan mineralen. Elke portie levert 15 procent van de DV voor kalium, 16 procent van de DV voor fosfor, 24 procent van de DV voor koper en 38 procent van de DV voor selenium. Kalium helpt bij de zenuw- en spierfunctie en werkt de effecten van natrium op uw bloeddruk tegen. Fosfor is nodig voor het vormen van sterke botten, DNA en rode bloedcellen, en koper is belangrijk voor het gezond houden van uw immuunsysteem, zenuwen en bloedvaten. Selenium is een antioxidant die helpt bij het vormen van DNA.

Gebruik als onderdeel van een gezond dieet

 1. Paddestoelen toevoegen aan uw dieet kan uw vezelinname helpen verhogen en uw risico op hartaandoeningen, hoge cholesterol en spijsverteringsaandoeningen, zoals constipatie en aambeien verlagen. Grill portobello champignondoppen en eet ze zoals hamburgers; hak ze in stukken en gebruik ze om een ​​deel van het vlees in vleessauzen te vervangen; of voeg ze toe aan pizza's, soepen of fajita's. Rooster of stoof champignons voor een smaakvol bijgerecht. Zorg er wel voor dat u de zwarte kieuwen verwijdert, anders wordt uw voedsel grijs van kleur, wat niet zo aantrekkelijk is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407