Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Raw Cashews

Crunching voor uw gezondheid

 1. Als u noten heeft vermeden vanwege hun hoge calorie- en vetgehalte, overweeg dan om ze aan uw dieet toe te voegen. Hoewel een ounce van rauwe cashewnoten 155 calorieën bevat, kan een dieet rijk aan noten eigenlijk helpen bij gewichtsbeheersing, legt het Linus Pauling Instituut uit. Kies voor rauwe cashewnoten om uw noteninname te stimuleren en u zult genieten van verschillende gezondheidsvoordelen vanwege hun rijke mineraalgehalte.

Rijk aan ijzer

 1. Rauwe cashewnoten leveren heilzaam ijzer op. Je lichaam heeft ijzer nodig om heem te produceren - het actieve bestanddeel van het eiwit hemoglobine, dat essentieel is voor zuurstoftransport. Het krijgen van voldoende ijzer in uw dieet ondersteunt ook uw immuunsysteem en ijzer helpt uw ​​witte bloedcellen infectieuze agentia te vernietigen. Elk portie van 30 gram rauwe cashewnoten levert 1,87 milligram ijzer - ongeveer 11 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 23 procent voor mannen.

Koper en zink

 1. Voeg rauwe cashewnoten toe aan uw dieet en u zult ook profiteren van de voordelen van hun zink- en kopergehalte. Zink activeert honderden eiwitten in uw lichaam, waaronder eiwitten die nodig zijn voor een gezonde celgroei en een robuust immuunsysteem. Consumeer een ounce rauwe cashewnoten om uw zinkinname met 1,62 milligram te verhogen - 20 procent van de aanbevolen dagelijkse zinkinname voor vrouwen en 15 procent voor mannen. Het koper in rauwe cashewnoten helpt je lichaam ijzer te verwerken, helpt bij de productie van energie en versterkt je bloedvaten. Een ons rauwe cashewnoten biedt ook 615 microgram koper, wat 68 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en mannen.

Mangaan voor metabolisme

 1. Rauwe cashewnoten bieden ook gezondheidsvoordelen dankzij hun mangaangehalte. Elke ons ruwe cashewnoten biedt 0,463 milligram mangaan. Dit levert een vijfde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan voor mannen en 26 procent voor vrouwen. Mangaan ondersteunt uw metabolisme - het helpt u cholesterol, eiwitten en vetten te verwerken - en helpt u eiwitten te maken die nodig zijn voor wondgenezing. Lage mangaangehaltes worden volgens het Linus Pauling Instituut in verband gebracht met een slechte controle over de bloedsuikerspiegel, wat betekent dat het consumeren van voldoende mangaan vooral belangrijk is als je diabetes hebt.

Meer cashewnoten consumeren

 1. Rauwe cashewnoten hebben een subtielere smaak dan hun geroosterde tegenhangers, dus ze zijn geweldig voor het toevoegen van romige textuur aan uw gerechten zonder andere smaken te overmeesteren. Week rauwe cashewnoten een nacht in water en gebruik ze vervolgens in gepureerde soepen - ze werken vooral goed in geroosterde bloemkool- en uiensoep, of een sinaasappel- en gemberwortelsoep. Je kunt ook geweekte rauwe cashewnoten toevoegen aan je smoothie om een ​​romige textuur toe te voegen zonder vetrijke zuivelproducten te gebruiken, die verzadigd vet bevatten. En je kunt natuurlijk ook genieten van rauwe cashewnoten als snack.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407