Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van ruwe honing voor genezing + 20 populaire toepassingen van honing

Geschiedenis en feiten van vanille-extract

 1. Volgens Dr. Ron Fessenden, MD, MPH, verbruikt de gemiddelde Amerikaan meer dan 150 pond geraffineerde suiker, plus een extra 62 pond high fructose glucosestroop per jaar. (1) Ter vergelijking, we consumeren gemiddeld slechts 1,3 pond honing per jaar in de VS (2)

 2. Volgens nieuw onderzoek kunnen de gezondheidsvoordelen enorm zijn als u uw inname van geraffineerde suiker kunt uitschakelen en pure rauwe honing kunt gebruiken.

 3. Wat is rauwe honing? Het is een pure, ongefilterde en ongepasteuriseerde zoetstof gemaakt door bijen uit de nectar van bloemen. De meeste honing die tegenwoordig wordt geconsumeerd, is verwerkte honing die is verhit en gefilterd sinds deze uit de bijenkorf is verzameld. In tegenstelling tot bewerkte honing, wordt rauwe honing niet beroofd van zijn ongelooflijke voedingswaarde en gezondheidskracht.

 4. Wat zijn enkele voordelen van rauwe honing? Het kan helpen met alles, van energiezuinige tot slaapproblemen tot seizoensgebonden allergieën. Overschakelen op rauwe honing kan zelfs helpen om af te vallen in vergelijking met diëten met suiker of maïsstroop met een hoog fructosegehalte. Ik ben opgewonden om je vandaag meer te vertellen over een van mijn favoriete natuurlijke zoetstoffen aller tijden, waarvan ik hoop dat het je zal overtuigen om meer honing en minder suiker te eten.

8 gezondheidsvoordelen van rauwe honing

 1. Rauwe honing bevordert herstellende slaap op twee manieren. Door honing te consumeren voor het slapengaan, wordt de glycogeenvoorraad van de lever weer aangevuld en wordt voorkomen dat de hersenen een crisis zoeken naar brandstof, waardoor u wakker kunt worden. Ten tweede bevordert het eten van rauwe honing de afgifte van melatonine in de hersenen door een kleine piek in insulineniveaus te creëren, die de afgifte van tryptofaan in de hersenen stimuleert. Tryptofaan wordt omgezet in serotonine, dat vervolgens wordt omgezet in melatonine. (11)

 2. Melatonine verhoogt ook de immuniteit en helpt bij het opnieuw opbouwen van weefsel tijdens rustperioden. Ter vergelijking: slechte slaap is een risicofactor gebleken voor hypertensie, obesitas, diabetes type 2, hartaandoeningen, beroerte en artritis. Omdat honing een bewezen natuurlijk slaapmiddel is, verlaagt het natuurlijk het risico op al deze gezondheidsproblemen.

 3. Van honing doordrenkt verband staat erom bekend dat het de genezing bevordert. Peter Charles Molan van de Universiteit van Waikato, Nieuw-Zeeland, heeft in meerdere onderzoeken ontdekt dat honing een natuurlijk antibacterieel middel is met wondgenezing. Hij ontdekte ook dat honing reageert met de lichaamsvloeistoffen om waterstofperoxide te maken, waardoor een onherbergzame omgeving voor bacteriën ontstaat. Bovendien zijn "de concentraties van gegenereerd waterstofperoxide zeer laag in vergelijking met die welke gewoonlijk op een wond worden aangebracht, dus is cytotoxische schade door waterstofperoxide zeer laag." (12a, 12b)

 4. Voor de behandeling van brandwonden en wonden wordt honing meestal rechtstreeks op het probleemgebied aangebracht of in een verband dat elke 24 tot 48 uur wordt vervangen. Soms blijft het verband maximaal 25 dagen zitten. (13) Sinds 1991 wordt in vier Mumbai-ziekenhuizen ook een combinatie van honing en ghee bepleit en gebruikt als dressing voor geïnfecteerde wonden. (14)

 5. Honing is onderzocht voor het gebruik ervan bij het effectief behandelen van verschillende soorten zweren ook. Honing kan de omvang, pijn en geur van problematische huidzweren verminderen. (15)

 6. Consumptie van rauwe honing kan het risico op diabetes verminderen en helpen bij de medicatie die wordt gebruikt om diabetes te behandelen. De combinatie van rauwe honing en kaneel kan vooral gunstig zijn voor een gezond bloedsuikerbeheer, evenals vele andere gezondheidsproblemen zoals gingivitis en acne.

 7. Volgens een studie uit Dubai is waargenomen dat honing bij diabetici een lagere verhoging van de plasmaglucosewaarden veroorzaakt in vergelijking met dextrose en sucrose. Sommigen suggereren dat de insuline-stimulerende kracht van kaneel deze glucoseverhoging in honing kan tegengaan, waardoor je honing- en kaneelmengsel een voedselcombinatie met een lage glycemische index wordt. (16)

 8. Rauwe honing verhoogt insuline en vermindert hyperglykemie. Probeer een beetje per keer te consumeren en zie hoe uw bloedsuiker erop reageert, en voeg zowel rauwe honing als kaneel toe aan uw dieet voor diabetici.

 9. Rauwe honing is even effectief gebleken bij de behandeling van hoest als vrij verkrijgbare hoestsiropen. Toenemend wetenschappelijk bewijs toont aan dat een enkele dosis honing de slijmafscheiding en hoest kan verminderen. In één onderzoek was honing net zo effectief als difenhydramine en dextromethorphan, veel voorkomende ingrediënten in vrij verkrijgbare geneesmiddelen tegen hoest. (17)

 10. Voor een hoest is een halve theelepel tot twee theelepels honing voor het slapengaan een bestudeerde en aanbevolen dosering voor iedereen ouder dan één.

 11. Onderzoeksstudies hebben honingconsumptie gekoppeld aan gewichtsverlies. Uit een studie van de Staatsuniversiteit van San Diego bleek dat het vervangen van suiker door honing daadwerkelijk kan helpen voorkomen dat extra kilo's worden ingepakt en ook de bloedsuikerspiegel wordt verlaagd. De resultaten suggereren ook dat honing in vergelijking met suiker serumtriglyceriden kan verlagen. (3)

 12. Een ander onderzoek van de Universiteit van Wyoming heeft aangetoond dat rauwe honing hormonen kan activeren die de eetlust onderdrukken. In het dubbelblinde, willekeurig toegewezen onderzoek werden eetlusthormonen en glycemische responsen gemeten bij 14 gezonde niet-obese vrouwen na het nuttigen van een ontbijt met honing of suiker. Over het algemeen concludeerden onderzoekers dat honingconsumptie potentiële obesitas beschermende effecten biedt. (4)

 13. Rauwe honing bevat bijenstuifmeel, waarvan bekend is dat het infecties afweert, natuurlijke allergie verlicht en de algehele immuniteit verhoogt. Het vermogen van Honey om allergieën te voorkomen, is gebaseerd op een concept dat immunotherapie wordt genoemd. Hoe komt het? De bijen in je buurt gaan van bloem tot bloem en verzamelen stuifmeel waardoor je lijdt, maar wanneer je lokale rauwe honing consumeert, verbruik je ook datzelfde aanstootgevende lokale stuifmeel. Na enige tijd kan een allergielijder minder gevoelig worden voor dit stuifmeel dat eerder problemen veroorzaakte en minder seizoensgebonden allergiesymptomen ervaren. Veel seizoensgebonden mensen met allergieën hebben lokale, rauwe honing als nuttig ervaren omdat het hen ongevoelig maakt voor de fauna die hun allergische reactie veroorzaakt.

 14. Een onderzoek uit 2013 wees uit dat het eten van honing met een hoge dosis (één gram per kilogram lichaamsgewicht honing per dag) de allergiesymptomen gedurende een periode van acht weken kan verbeteren. Onderzoekers absorbeerden dat de consumptie van honing de algemene en individuele symptomen van allergische rhinitis verbeterde. (5) Allergische rhinitis is een allergische reactie die jeukende, waterige ogen, niezen en andere soortgelijke symptomen veroorzaakt.

 15. Sommige mensen zeggen dat een dagelijkse eetlepel honing eigenlijk kan werken als een allergieschot. Het type honing is echter belangrijk omdat gepasteuriseerde honing geen stuifmeel bevat. Voor mogelijke seizoensgebonden allergiebestrijding moet je rauwe honing met stuifmeel erin consumeren.

 16. Rauwe honing bevat natuurlijke suikers (80 procent), water (18 procent) en mineralen, vitamines, pollen en eiwitten (2 procent). Het is niet verwonderlijk dat honing "de perfect lopende brandstof" wordt genoemd. Het zorgt voor een gemakkelijk opneembare energievoorziening in de vorm van leverglycogeen, waardoor het ideaal is voor een energieke ochtendstart en als energiebron voor en na de training.

 17. Studies aan het University of Memphis Exercise and Sports Nutrition Laboratory hebben aangetoond dat honing een van de beste koolhydraten is om te consumeren vlak voor het sporten. Bovendien hebben studies aangetoond dat honing als sportieve brandstof op hetzelfde niveau staat als glucose, de suiker die wordt gebruikt in de meeste commerciële energiegels. (6)

 18. Als het gaat om het gebruik van rauwe honing bij atletische inspanningen, raad ik rauwe honing ten zeerste aan voor zowel brandstof als herstel. Daarom is rauwe honing opgenomen in enkele van de beste snacks vóór en na de training.

 19. Studies hebben aangetoond dat een dagelijkse dosis ruwe honing het niveau van gezondheidsbevorderende antioxidanten in het lichaam verhoogt. Antioxidanten helpen vrije radicalen in het lichaam blokkeren die ziekten veroorzaken. Het verhoogt ook het immuunsysteem en werkt als een preventief middel tegen een aantal ziekten. Honing bevat polyfenolen, krachtige antioxidanten waarvan is aangetoond dat ze het risico op hartaandoeningen en kanker verminderen.

 20. Eén studie gaf 25 proefpersonen gedurende 29 dagen ongeveer vier eetlepels honing per dag naast hun normale voeding. Toen bloedmonsters werden genomen aan het begin en einde van het onderzoek, vonden onderzoekers een duidelijk, direct verband tussen honingconsumptie en een verhoogd niveau van ziektebestrijdende polyfenolen in het bloed. (7)

 21. Studies hebben aangetoond dat honing de ziektebestrijdende antioxidant flavonoïden pinocembrin, pinostrobin en chrysin bevat. (8) Pinocembrin ondersteunt enzymactiviteit, en veel onderzoeken hebben aangetoond dat pinocembrin apoptose (geprogrammeerde celdood) van veel soorten kankercellen induceert. (9) Laboratoriumonderzoek suggereert dat chrysine het mannelijk hormoon testosteron kan verhogen en de bodybuilding-resultaten kan verbeteren, maar menselijk onderzoek heeft geen enkel effect op de testosteronniveaus gevonden. (10)

20 natuurlijke remedie gebruikt voor honing

 1. Als u klaar bent om ruwe honing in uw dieet op te nemen, bekijk dan dit gebruik van honing.

Waar te vinden en hoe te gebruiken

 1. Kijkend naar honingconsumptie, koopt 50 procent van de bevolking rechtstreeks honing, 35 procent eet nooit honing en de resterende 15 procent consumeert honing in producten gemaakt met honing, zoals met honing geroosterde pinda's. (18) Rauwe honing is mogelijk verkrijgbaar bij de dichtstbijzijnde supermarkt, maar deze moet verkrijgbaar zijn bij uw plaatselijke natuurvoedingswinkel of, nog beter, bij uw plaatselijke imker. Het is ook online beschikbaar.

 2. Verwacht dat rauwe honing ondoorzichtig is in plaats van die sprankelende, heldere, gouden kleur die wordt bereikt door verhitting.

 3. Kook nooit met rauwe honing, want dan gaan de goede eigenschappen verloren. Bewaar het ook niet in de buurt van een warmtebron. Als je van honing in je thee of koffie geniet, wacht dan tot het drankje net lauw genoeg is om comfortabel te drinken en voeg dan naar smaak honing toe.

 4. Besprenkel het met ontbijtgranen, over uw gekiemde graastoost of op yoghurt. Het is ook een geweldige aanvulling op smoothies en saladedressings, plus het past goed bij fruit zoals honingdauw en appels. Rauwe honing kan een gezond alternatief zijn voor sterk verwerkte suiker in recepten die geen warmte nodig hebben. Voor elke eetlepel suiker in een recept (waarvoor geen verwarming nodig is), kunt u meestal twee theelepels honing gebruiken.

 5. Meer ideeën nodig om rauwe honing in uw dagelijks leven op te nemen? Lees dan dit artikel over 20 Raw Honey Uses die je zullen verrassen.

 6. Er zijn veel recepten verkrijgbaar bij de National Honey Board, en ik heb ook enkele van mijn favorieten:

Wat is rauwe honing? Zie deze honingvergelijkingen

 1. Ongeacht de variëteit aan honing, elke honing kan worden gescheiden in polyflorale honing of monoflorale honing. Wat is het verschil? Monoflorale honing is afkomstig van bijen die de nectar van slechts één bloemsoort gebruiken, vandaar mono, terwijl polyflorale honing afkomstig is van bijen die nectar uit meerdere bloembronnen gebruiken. (19a)

 2. Rauwe honing is een ruwe vorm van honing die onmiddellijk uit de cellen van de honingraat in een bijenkorf wordt gehaald. Deze vorm van honing is verre van puur. Het bevat vaak bijenstuifmeel en propolis, beide twee zeer positieve toevoegingen aan de gezondheid. Rauwe honing kan echter ook dode bijen, poten, vleugels, stukken bijenwas en andere onzuiverheden bevatten. Maak je echter geen zorgen - als een van deze ongewenste items in de honing terechtkomt, worden ze uitgeperst voordat ze worden gebotteld. [! 36175 => 1140 = 5!

 3. Anderzijds wordt commerciële honing vaak zwaar verwerkt en is het zelfs chemisch verfijnd. Overmatige hitte vernietigt de natuurlijke enzymen, vitamines en mineralen in honing, waardoor honingverwerking een zeer slechte zaak is. Filteren en verwerken elimineren veel van de nuttige fytonutriënten, waaronder pollen en enzymrijke propolis. De enige manier om sprankelende heldere honing te bereiken is door hitte, dus vermijd de gouden, stroopachtige honing in het voordeel van ondoorzichtige, organische rauwe honing.

 4. Niet-ruwe honing of gewone commerciële honing kan worden verkregen van bijen die worden behandeld met antibiotica (zoals ciprofloxacine in de honing van China). Ze kunnen waarschijnlijk ook wintervoeding krijgen in de vorm van suiker of een goedkope siroop. Bijenkorven zijn gemaakt van niet-organische materialen, die ongedierte kunnen hebben en kunnen worden gereinigd met niet-organische stoffen. Honing die niet rauw is, wordt gepasteuriseerd en gefilterd, en het kan additieven bevatten. (19)

 5. Onderzoek door het Palynology Research Laboratory in Texas Een universiteit testte 60 honingproducten van supermarkten en supermarkten en ontdekte dat 76 procent geen spoor van bijenpollen bevatte, wat ook vol zit met gezondheidsvoordelen. De Food and Drug Administration beweert dat honingproducten die ultragefilterd zijn, zoals deze, eigenlijk geen honing zijn en daarom kunnen de gezondheidsvoordelen van honing niet worden aangenomen. Sommige "honing" kan zelfs high fructose glucosestroop bevatten.

 6. Biologische honing betekent meestal rauwe biologische honing. Net als bij rauwe honing is verwarming niet toegestaan ​​boven 95 graden F. Om organisch te worden genoemd, moet honing een goed biologisch beheer volgen, volgens de normen en voorwaarden van elk land. Verwerking moet ook alleen worden uitgevoerd door middel van bezinking en vervorming.

 7. "Geleidbaarheid" is een indirecte manier om het mineraalgehalte van een honing te meten. Manuka-honing heeft een hogere dan normale geleidbaarheid met ongeveer vier keer de geleidbaarheid van normale bloemenhonen. Hoe hoger de geleidbaarheid, hoe beter de voedingswaarde van de honing.

 8. Als het gaat om Manuka-honing versus andere variëteiten, heeft Manuka altijd een unieke Manuka-factor (UMF), een wereldwijde standaard bij het identificeren en meten van de antibacteriële sterkte van Manuka. In wezen is het UMF een garantie dat de verkochte honing van medicinale kwaliteit is. Dit is een gezondheidsnorm die volledig uniek is voor Manuka-honing.

 9. De minimaal erkende UMF-classificatie is UMF5 - het wordt echter niet als gunstig beschouwd tenzij het een UMF10 + -niveau van antibacteriële activiteit in de honing heeft. Alles variërend van UMF10 tot UMF15 is een nuttig niveau, en alles UMF16 en hoger wordt als een superieure kwaliteit beschouwd. Terwijl andere honing, zoals biologische rauwe honing, zeker enorm positieve gezondheidseffecten kunnen hebben, hebben ze niet deze exacte meting of waardering zoals Manuka.

 10. De National Honey Board, "een door de industrie gefinancierde landbouwpromotiegroep die consumenten voorlicht over de voordelen en het gebruik van honing en honingproducten", heeft volgens haar website ook meer informatie over honingsoorten . Een gezonde optie is gefermenteerde honing. Ook als je kristallisatie in je honing ziet, kan dit betekenen dat er een overvloed aan suikers is, dus houd een oogje in het zeil. Het is echter een natuurlijk proces.

 11. Andere honingrassen zijn acaciahoning (meestal lichtgekleurd), boekweithoning (meestal donkerder van kleur dan zijn andere tegenhangers) en neem honing.

Nutritionele feiten over rauwe honing

 1. Honing is een van de puurste voedingsmiddelen in de natuur en is veel meer dan alleen een natuurlijke zoetstof. Het is een "functioneel voedsel", wat betekent dat het een natuurlijk voedsel is met gezondheidsvoordelen. Rauwe honingvoeding is indrukwekkend. Rauwe honing bevat 22 aminozuren, 27 mineralen en 5.000 enzymen. Mineralen omvatten ijzer, zink, kalium, calcium, fosfor, magnesium en selenium. Vitaminen in honing zijn vitamine B6, thiamine, riboflavine, pantotheenzuur en niacine. Bovendien helpen de nutraceuticals in honing de schadelijke activiteit van vrije radicalen te neutraliseren.

 2. Een eetlepel honing bevat 64 calorieën, maar het heeft een gezonde glycemische lading van ongeveer 10 voor een eetlepel, wat iets minder is dan een banaan. Rauwe honing veroorzaakt geen suikerpiek en verhoogde afgifte van insuline zoals witte suiker.

 3. Hoewel honing een betaalbaar voedsel is, brengen bijen duizenden uren door met het verzamelen van stuifmeel van ongeveer 2 miljoen bloemen om een ​​pond pure honing te maken. Honing is meestal ongeveer 18 procent water, maar hoe lager het watergehalte, hoe beter de kwaliteit van honing. Het beste van alles is dat honing geen speciale opslag of koeling nodig heeft - gebruik het bij de lepel recht uit de pot.

Geschiedenis en interessante feiten

 1. Hier zijn enkele veelgestelde vragen over honing, samen met de antwoorden:

 2. Zoals Natasha Geiling beweert in een artikel voor Smithsonian Magazine, heeft honing een lange houdbaarheid en is het meestal prima om te consumeren, zelfs na zeer lange perioden, zolang het in een afgesloten container wordt bewaard , hoewel het kan kristalliseren. (20)

 3. Bloemennectar gecombineerd met enzymen bijen scheiden van nature uit.

 4. Bijen maken honing voor de winter en bewaren deze zodat ze voedsel hebben tijdens de koude maanden. Ze maken honing door nectar uit bloemen te oogsten en een enzym te gebruiken dat ze afscheiden om te mengen met de nectar in een honingraat. Na verloop van tijd vermindert het water in de nectar en verandert het in honing. (21)

 5. Rauwe honing is een onbewerkte suiker die fructose en sucrose bevat. (22)

 6. Het varieert van 1,38-1,45 g / cm bij een temperatuur van 20 graden C. (23)

 7. Een eetlepel (ongeveer 21 gram) rauwe honing bevat ongeveer 17 gram koolhydraten. (24)

 8. Honing wordt als veilig beschouwd wanneer het via de mond wordt ingenomen in normale voedselhoeveelheden of aanbevolen doseringen. Honing mag echter nooit worden gegeven aan kinderen jonger dan 12 maanden, omdat rauwe honing een potentiële bron van botulismesporen is. Rauwe honing is geen gevaar voor oudere kinderen of volwassenen, alleen voor zuigelingen, dus volwassenen kunnen honing eten zolang ze niet allergisch zijn. Als u echter een gecompromitteerd immuunsysteem heeft of chemotherapie of bestraling tegen kanker ondergaat, moet u contact opnemen met uw arts voordat u rauwe honing consumeert.

 9. Als u allergisch of gevoelig bent voor selderij, stuifmeel of andere bijgerelateerde allergieën, moet u geen rauwe honing consumeren. Honing gemaakt van planten in het geslacht Rhododendron kan ook allergische reacties veroorzaken als gevolg van toxiciteit. (25)

 10. Spreuken 25:16 zegt: "Houd je van honing? Eet niet te veel, anders word je ziek!" Hoewel honing een van de gezondste zoetstoffen is, moet het toch met mate worden gebruikt. Lichte bijwerkingen van honingintoxicatie kunnen zwakte, duizeligheid, braken, zweten en misselijkheid zijn. Andere, meer ernstige bijwerkingen van honingconsumptie zijn onwaarschijnlijk tenzij je veel te veel consumeert.

 11. Bovendien is aangetoond dat honing bij hoge temperaturen hydroxymethylfurfuraldehyde (HMF) produceert. De studie, uitgevoerd op ratten, toonde aan dat bij verwarming tot 60 graden Celsius tot 140 graden C, er een significante stijging was in HMF. (26) Waarom is dit belangrijk om op te merken? HMF kan schadelijke effecten veroorzaken en wordt als kankerverwekkend beschouwd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407