Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van sap van boerenkool

Luteïne en Zeaxanthin

 1. Boerenkool, nauw verwant aan kool en spruitjes, werd voor het eerst verbouwd in de jaren 1700 en werd aan het einde van de 19e eeuw populair in de Verenigde Staten. De taaie bladeren zijn goed bestand tegen koken en leveren ook smaakvol sap met veel voedingsstoffen op. Sap maken van boerenkool levert een drank boordevol voedingswaarde, en zelfs een kleine portie - een kwart kopje - biedt alle mineralen en vitamines in een veel grotere portie hele boerenkool. Hoewel intacte boerenkool ook een plaats in uw dieet heeft, kunt u met sap van boerenkool veel voedingswaarde toevoegen aan smoothies en sapmengsels, en het drinken van boerenkoolsap komt uw gezondheid ten goede.

Ondersteuning voor energieproductie

 1. Vers boerenkoolsap zit boordevol voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om energie te produceren. De vele B-complexvitaminen in het sap werken in combinatie om u te helpen energie uit voedingsstoffen te halen. IJzer en koper overvloedig in boerenkoolsap activeren enzymen die uw cellen gebruiken om brandstof te genereren, en ijzer helpt ook de zuurstof te leveren die uw cellen nodig hebben om het celmetabolisme te behouden. Een portie porties van een kwart kopje boerenkool levert 1 milligram ijzer - 6 en 13 procent van de aanbevolen dagelijkse ijzerinname voor respectievelijk mannen en vrouwen - samen met 1,055 microgram koper of uw volledige aanbevolen dagelijkse inname.

Sterke botten en tanden

 1. Boerenkool maken levert ook een drank op die rijk is aan vitamine C en calcium, twee voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van de botten. Uw lichaam heeft een constante toevoer van calcium uit uw dieet nodig om de botdichtheid te handhaven en een lage calciuminname verhoogt het botverlies naarmate u ouder wordt. Vitamine C versterkt uw botten door de collageenproductie te ondersteunen - een proces dat nodig is om uw botten resistent te houden tegen schade - en helpt u de gewrichtspijn te voorkomen die verband houdt met vitamine C-tekort. Een portie porties boerenkoolsap verhoogt uw vitamine C-inname met 84,5 milligram - meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen en 94 procent voor mannen - en bevat ook 106 milligram calcium, wat 11 procent bijdraagt ​​aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Visuele gezondheid

 1. Neem boerenkoolsap op in uw dieet om uw gezichtsvermogen scherp te houden. De vitamine A in boerenkool helpt je 's nachts te zien, en het speelt een belangrijke rol in je vermogen om licht te detecteren. Het sap bevat ook luteïne en zeaxanthine, twee voedingsstoffen die de gezondheid van de ogen op de lange termijn bevorderen door schadelijke lichtstralen te filteren terwijl ze uw oog binnenkomen, waardoor die stralen de gevoelige weefsels in uw ogen niet kunnen bereiken. Een portie porties van een kwart kopje boerenkool biedt 7.033 internationale eenheden vitamine A, wat meer dan genoeg is om uw aanbevolen dagelijkse inname te vervullen. Elke portie boerenkoolsap levert ook 5,8 milligram luteïne en zeaxanthine op, of schuwen gewoon de helft van de dagelijkse inname zoals voorgesteld door de American Optometric Association.

Gezonde bloedcellen

 1. De vitamine A en vitamine K rijk aan boerenkoolsap ondersteunen de functie van uw rode bloedcellen. Vitamine A begeleidt de ontwikkeling van bloedcellen, van onrijpe bloedstamcellen in uw beenmerg tot volwassen en functionele bloedcellen. Het verhoogt de productie van rode bloedcellen, wat een gezonde zuurstofcirculatie ondersteunt en ook de ontwikkeling van witte bloedcellen ondersteunt die nodig zijn voor een robuust immuunsysteem. Vitamine K regelt de functie van bloedplaatjes en helpt ervoor te zorgen dat deze zich kunnen verzamelen en bloedstolsels kunnen vormen. Een portie boerenkoolsap biedt 496 microgram vitamine K - meerdere keren uw dagelijkse inname van vitamine K.

Meer boerenkoolsap drinken

 1. Omdat zelfs een kleine portie grote gezondheidsvoordelen biedt, is een van de grote voordelen van het persen van boerenkool dat u het sap kunt gebruiken om gemakkelijk veel voedingswaarde in andere dranken en gerechten te stoppen. Boerenkoolsap smaakt op zichzelf bitter, dus combineer het met driekwart kopje sinaasappelsap of ananassap voor een heerlijke drank met een hoger gehalte aan vitamines en mineralen, vergeleken met alleen een kopje sinaasappelsap of ananassap. Meng een kwart kopje boerenkoolsap met bevroren bessen, Griekse yoghurt, lijnzaad en magere melk voor een gezonde smoothie. Je kunt ook een portie boerenkoolsap aan soep toevoegen om het gehalte aan voedingsstoffen te verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407