Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van squashzaden

Waarschuwingen

 1. Als je de zaden die je in squash vindt altijd weggooit, mis je een aantal potentiële voedingsvoordelen. Pompoenpitten bevatten veel calorieën en zijn rijk aan een aantal voedingsstoffen, waaronder onverzadigd vet. Misschien wilt u pompoenpitten op smaak brengen om de milde smaak te maskeren, dus houd bij het beoordelen van uw dieet rekening met de voedingswaarde van toppings.

Calorieën

 1. Een portie geroosterde pompoenpitten van 1 ounce - ongeveer 85 zaden - levert 126 calorieën, wat meer dan 6 procent is van de dagelijkse voorgestelde inname van 2000 calorieën. De calorische dichtheid van pompoenpitten is gunstig als je probeert aan te komen, omdat je meer calorieën moet consumeren dan je dagelijks uitgeeft om aan te komen. Dit kan moeilijk zijn als je kiest voor voedingsmiddelen met een hoog volume en weinig calorieën, dus calorierijke voedingsmiddelen zoals pompoenpitten zijn in dit geval een goede keuze.

Dieetvet

 1. Pompoenpitten bevatten veel vet, omdat elke portie van 1 ons 5,5 gram vet bevat. Dit vet is echter onverzadigd, wat, hoewel calorierijk, gunstig kan zijn. De National Institutes of Health legt uit dat het verhogen van uw inname van onverzadigd vet en eiwitten ten koste van koolhydraten kan helpen bij het verminderen van uw risico op hartaandoeningen.

Koolhydraatgehalte

 1. Pompoenpitten bevatten koolhydraten met 15 gram in een portie van 1 ons. Hoewel koolhydraten je lichaam van energie voorzien, kan het beperken van je inname van koolhydraten helpen bij het afvallen. Een overzicht van onderzoeksstudies gepubliceerd in het februari 2006 nummer van de "Archives of Internal Medicine" vond dat koolhydraatarme diëten sneller gewichtsverlies veroorzaakten dan diëten met meer koolhydraten.

Eiwitinhoud

 1. Pompoenpitten zijn rijk aan eiwitten en leveren 5,2 gram in elke portie van 1 ons. Je lichaam gebruikt eiwitten om te helpen bij de groei en ontwikkeling van de weefsels van je lichaam, dus MedlinePlus raadt aan om dagelijks 50 tot 65 gram eiwitten te consumeren. Een portie pompoenpitten bevat 10 procent van dat bedrag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407