Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van tuingroenten

Wat maakt zoete aardappelen zoet?

 1. Al tientallen jaren moedigen voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts het publiek aan om meer groenten en fruit te consumeren. Volgens de Harvard School of Public Health zouden de meeste mensen moeten streven naar negen porties groenten en fruit per dag, of ongeveer 4 1/2 koppen. Misschien gaat uw dilemma niet over hoeveel porties u moet eten, maar eerder welke groenten beter zijn voor u - die welke zijn gekocht in een supermarkt of de inlandse tuinvariëteit. Het plukken van een verse tomaat uit een wijnstok uit je eigen tuin kan meer voordelen bieden dan geweldige smaak en gemak.

Kosten

 1. Een van de voordelen van het genieten van tuingroenten kan een verminderde maandelijkse voedselrekening zijn. Vanwege klimaat- en ruimtebeperkingen, kunt u mogelijk niet alle groenten planten die u lekker vindt. Tomaten groeien echter gemakkelijk in bijna elk klimaat en kunnen worden gekweekt in een pot op uw terras of terras. Lokale boerenmarkten zijn een andere manier om tegen een besparing te genieten van verse tuingroenten. Omdat boeren hun producten rechtstreeks aan u, de consument, verkopen, kunnen ze de tussenpersoon uitschakelen en minder betalen dan supermarkten.

Zonder chemicaliën

 1. Of u nu uw eigen groenten kweekt, alleen 100 procent biologisch koopt of regelmatig de boerenmarkt bezoekt, u verkleint het risico op het eten van groenten die schadelijke chemicaliën bevatten. Volgens MayoClinic.com is het verschil tussen de conventioneel geteelde groenten die u in de supermarkt koopt en gecertificeerde biologische producten, de gebruikte landbouwmethoden. Conventionele boeren gebruiken niet alleen chemische meststoffen om de groei te bevorderen, ze gebruiken ook insecticiden en chemische herbiciden om ongedierte en onkruid te doden. Biologische boeren gebruiken natuurlijke producten en vermijden chemicaliën volledig. Een ander voordeel van het hebben van je eigen moestuin is dat je precies weet wat je eet.

Taste

 1. Misschien is een van de belangrijkste voordelen van tuingroenten de smaak. MayoClinic.com stelt dat sommige mensen beweren dat ze het verschil tussen biologisch en commercieel gekweekt voedsel kunnen proeven, maar "versheid" kan de werkelijke voorspeller van smaak zijn. Zelfgekweekte tomaten kunnen bijvoorbeeld aan de wijnstok blijven totdat ze rood, rijp en klaar om te eten zijn. In de winkel gekochte groenten worden weken uit de wijnstok getrokken voordat ze aankomen in het gangpad. Additieven en chemicaliën kunnen ook de smaak van uw favoriete groenten wegnemen.

Nutrition

 1. Organic Nutrition, een Britse website citeert een onderzoek van Rutgers University waarin de voedingswaarde van enkele biologisch geteelde groenten werd vergeleken met commercieel geteelde supermarktproducten. Uit de bevindingen van deze studie bleek dat de biologische groenten veel grotere hoeveelheden essentiële sporenmineralen bevatten, zoals calcium, ijzer, kalium en magnesium. Hoewel het Amerikaanse ministerie van Landbouw verantwoordelijk is voor het certificeren van biologisch voedsel, beweert het niet dat de producten veiliger of voedzamer zijn. Als consument is het altijd nuttig om uzelf te informeren over het voedsel dat u koopt en eet, vooral als het gaat om uw gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407