Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van venkelzaden voor gas, plus hoe ze te gebruiken

Takeaway

 1. Als u iets koopt via een link op deze pagina, kunnen we een kleine commissie verdienen. Hoe dit werkt.

Wat zijn ze?

 1. Verschillende delen van de venkelplant wennen aan het koken, en je kunt de zaden meestal in hele of in poedervorm gedroogd vinden.

 2. Venkelzaden hebben een herkenbare lange, dingvorm en zijn lichtgroen of bruin van kleur. Ze geven een zoete dropachtige smaak en geur aan curry's, stoofschotels, brood, desserts en dranken.

 3. In sommige delen van de wereld kauwen mensen gewone of met suiker beklede venkelzaden na een maaltijd. Men denkt dat het kauwen op venkelzaad de spijsvertering helpt en gas voorkomt.

 4. Venkelzaden kunnen op verschillende manieren helpen bij het voorkomen of verminderen van gas. Laten we kijken.

Hoe werken ze?

 1. Venkelzaden bevatten veel vezels in hun kleine vorm.

 2. Een eetlepel (6 gram) gedroogde venkelzaad geeft u ongeveer 2 gram vezels. Ter vergelijking: een appel heeft ongeveer 3-4 gram vezels.

 3. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels is maximaal 25-30 gram.

 4. In geval van buikgriep helpt vezel om dikke diarree op te lossen en te behandelen, wat helpt bij het vertragen en voorkomen van losse of loopneusbewegingen.

 5. Het toevoegen van vezels aan uw dieet kan constipatie, andere spijsverteringsproblemen die gas kunnen veroorzaken, helpen verlichten en in het algemeen helpen dingen goed in het spijsverteringskanaal te houden.

 6. Volgens een beoordeling uit 2016 hebben componenten die van nature beschikbaar zijn in zowel venkelplanten als venkelzaden:

 7. Dit kan helpen bacteriën te verwijderen die gas kunnen veroorzaken in geval van voedselvergiftiging of maagklachten.

 8. Venkelzaden verminderen ook de ontsteking. Dit kan helpen zwelling of irritatie in de darmen te verzachten en de spijsvertering te verbeteren.

 9. Venkelzaden kunnen ook spieren in de darmen ontspannen, wat kan helpen bij het verlichten van constipatie. Kalmerende spieren in de maag en darmen helpen om gassiness te verlichten die van constipatie of zure terugvloeiing is.

 10. Anethol is het hoofdbestanddeel dat venkelzaden deze gunstige effecten geeft.

Venkelzaden gebruiken

 1. Venkelzaden bevatten hogere concentraties olie dan de venkelplant. Om deze reden hoeft u in de meeste recepten alleen een theelepel tot 1 eetlepel (ongeveer 2 tot 6 gram) gedroogde, hele venkelzaden te gebruiken.

 2. Als u thee maakt met venkelzaad, hebt u slechts ongeveer 1 theelepel nodig. Gebruiken:

 3. Sommige mensen gebruiken venkel en venkelzaad om een ​​natuurlijk, gripe water te maken voor oudere baby's. Dit water kan helpen bij het verlichten van symptomen van benauwdheid of koliek bij zuigelingen.

 4. Venkel is verkrijgbaar in winkels en online:

Wat zijn bijwerkingen?

 1. Venkelzaden bevatten oliën die in geconcentreerde vormen kunnen worden geëxtraheerd. Alle soorten natuurlijke oliën bevatten krachtige chemicaliën. Ze kunnen bijwerkingen veroorzaken als u te veel gebruikt.

 2. Uit een onderzoek bij dieren in 2015 bleek dat grote hoeveelheden venkelzaadolie vrouwelijke hormonen bij muizen opwekten. Het is niet bekend of venkelzaden hetzelfde effect hebben op mensen of hoeveel u zou moeten eten.

 3. Het is ook mogelijk om allergisch te zijn voor venkelzaden. Meer onderzoek is nodig naar de mogelijke voordelen en bijwerkingen van venkelzaden.

De afhaalmaaltijden

 1. Het is bekend dat venkelzaden verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Ze kunnen helpen af ​​en toe gas te voorkomen of kwijt te raken. Je kunt venkelzaadjes aan je dieet toevoegen om meer vezels te krijgen en andere natuurlijke gezondheidsvoordelen te krijgen.

 2. Praat met uw arts als u chronische gassiness heeft. Het kan een symptoom zijn van een spijsverteringsprobleem of ziekte. Mogelijk heeft u medische behandeling nodig.

 3. Neem geen venkelzaadjes als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Over hun veiligheid is onvoldoende bekend. Neem contact op met uw arts voordat u venkelzaden of andere supplementen aan uw dieet toevoegt.

 4. Het is bekend dat venkelzaden verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Ze kunnen helpen af ​​en toe gas te voorkomen of kwijt te raken. Je kunt venkelzaadjes aan je dieet toevoegen om meer vezels te krijgen en andere natuurlijke gezondheidsvoordelen te krijgen.

 5. Praat met uw arts als u chronische gassiness heeft. Het kan een symptoom zijn van een spijsverteringsprobleem of ziekte. Mogelijk heeft u medische behandeling nodig.

 6. Neem geen venkelzaadjes als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Over hun veiligheid is onvoldoende bekend. Neem contact op met uw arts voordat u venkelzaden of andere supplementen aan uw dieet toevoegt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407