Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van witte thee Brain, Oral Reproductive Health

Courgette-ovenschotel maken

 1. Inmiddels heb je waarschijnlijk alles gehoord over de voordelen van groene thee. Er wordt gezegd dat een kopje of twee per dag uw bloeddruk verlaagt, ontstekingen verlicht, het risico op hartaandoeningen vermindert en zelfs uw geheugen een boost geeft. Andere soorten thee zoals zwarte thee, paardenbloemthee of hibiscusthee staan ​​ook bekend om hun gezondheidsvoordelen. Maar hoe zit het met witte thee?

 2. Witte thee wordt vaak over het hoofd gezien ten gunste van meer populaire theesoorten. Het bevat echter net zoveel, zo niet meer, gezondheidsvoordelen als andere soorten thee en biedt een unieke, zoete en lichte smaak.

 3. Het bevat een vergelijkbaar voedingsprofiel als groene thee en wordt vaak "lichtgroene thee" genoemd vanwege het vergelijkbare uiterlijk. Net als groene thee is het ook in verband gebracht met tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een verbeterde hersen-, reproductieve en orale gezondheid; verlaagd cholesterol; en verhoogde vetverbranding.

Wat is witte thee?

 1. Witte thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis-plant. Dit is dezelfde plant die wordt gebruikt om andere soorten thee te maken, zoals groene of zwarte thee.

 2. Het wordt voornamelijk in China geoogst, maar wordt ook in andere regio's geproduceerd, zoals Thailand, India, Taiwan en Nepal.

 3. Dit type thee is een van de minst bewerkte theeën. Het wordt ook geoogst terwijl de plant nog jong is, wat leidt tot een zeer aparte smaak. De smaak van witte thee wordt vaak omschreven als delicaat en licht zoet, en omdat het niet gerold of geoxideerd is zoals andere soorten thee, heeft het de neiging om een ​​veel lichtere smaak te hebben.

 4. Net als andere soorten thee is witte thee overvloedig aanwezig in polyfenolen, catechinen en antioxidanten. Om deze reden is het in verband gebracht met een groot aantal gezondheidsvoordelen, van toenemende vetverbranding tot het bestrijden van kankercellen.

Voordelen van witte thee

 1. Witte thee komt de gezondheid van uw hart ten goede door het cholesterolgehalte te verlagen. In één dierstudie resulteerde de behandeling van diabetische ratten met extract van witte thee in een verlaging van het totale en slechte LDL-cholesterolgehalte. (15)

 2. Andere manieren om cholesterol te verlagen zijn natuurlijk het eten van meer vezelrijk voedsel met gezonde omega-3-vetzuren en het beperken van uw inname van suiker, geraffineerde koolhydraten, transvet en alcohol.

 3. Witte thee zit boordevol antioxidanten, die schadelijke vrije radicalen helpen bestrijden en oxidatieve stress voor cellen tegengaan. Van deze nuttige verbindingen is zelfs aangetoond dat ze het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker en diabetes verminderen. (1)

 4. Sommige onderzoeken, zoals gepubliceerd in de Journal of Food Science en uitgevoerd bij het Department of Biological Sciences van Lehman College, hebben aangetoond dat witte thee en groene thee vergelijkbare niveaus van antioxidanten en polyfenolen bevatten. (2) Groene thee packs in tonnen antioxidanten en wordt zelfs beschouwd als een van de beste voedingsmiddelen met veel antioxidanten.

 5. Elke dag een kopje witte thee drinken kan een grote invloed hebben op uw gezondheid. Een dierstudie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition heeft zelfs aangetoond dat dagelijkse consumptie de antioxidantstatus verbeterde en oxidatieve schade bij ratten voorkwam. (3)

 6. Voor het beste resultaat een paar kopjes per dag combineren met een dieet dat rijk is aan andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals fruit en groenten.

 7. Witte thee bevat veel verbindingen die de mondgezondheid kunnen bevorderen, waaronder plantaardige stoffen zoals polyfenolen en tannines.

 8. Deze verbindingen kunnen plaquevorming helpen verminderen door de groei van bacteriën te blokkeren. Bovendien heeft het fluoride in de thee een hoge biologische beschikbaarheid, die gaatjes kan voorkomen. Volgens schattingen wordt volgens onderzoek gepubliceerd in het Dental Research Journal naar schatting 34 procent van het fluoride in elke beker bewaard, wat betekent dat het kan helpen holtes af te weren en je mondgezondheid een boost te geven. (4)

 9. Uit onderzoek is gebleken dat witte en groene thee thee vergelijkbare catechineniveaus hebben. Catechines zijn plantaardige stoffen met antioxiderende eigenschappen die helpen vetverbranding op gang te brengen en uw metabolisme een boost te geven. (5)

 10. Een reageerbuisstudie uit Duitsland, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Metabolism, toonde aan dat extract van witte thee een afbraak van vetcellen induceerde en ook de vorming van nieuwe vetcellen verhinderde. (6)

 11. Andere natuurlijke vetverbranders zijn grapefruit etherische olie, kersen, kokosolie en bottenbouillon.

 12. Dankzij de hoge concentratie aan antioxidanten hebben sommige onderzoeken aangetoond dat witte thee kankerbestrijdende eigenschappen kan hebben.

 13. Een reageerbuisstudie gepubliceerd in Cancer Prevention Research behandelde longkankercellen met extract van witte thee, waarvan werd gevonden dat het kankercellen doodde. (7) Uit een ander reageerbuisonderzoek van de Universiteit van Malaya in Maleisië bleek dat extract van witte thee de verspreiding van darmkankercellen kon voorkomen en gezonde cellen tegen schade kon beschermen. (8)

 14. Naast thee bevatten andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten bessen, gember, kurkuma en bladgroenten.

 15. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat witte thee de reproductieve gezondheid kan bevorderen en de vruchtbaarheid kan bevorderen, vooral bij mannen.

 16. In een dierstudie in Portugal bleek dat het geven van prediabetische ratten witte thee testiculaire oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen voorkomt, waardoor de spermakwaliteit behouden blijft. (9) Een dierstudie uit 2016, gepubliceerd in het Journal of Nutritional Biochemistry, had vergelijkbare bevindingen, waarbij werd opgemerkt dat het geven van witte thee-extract aan dieren met prediabetes de spermakwaliteit verbeterde door het vermogen om te bewegen te vergroten en de levensvatbaarheid te herstellen. (10)

 17. Onderzoek toont aan dat witte thee je hersengezondheid kan helpen beschermen vanwege het hoge catechine-gehalte.

 18. Een reageerbuisstudie van de Universiteit van San Jorge in Spanje in 2011 toonde aan dat extract van witte thee effectief hersencellen van ratten beschermde tegen oxidatieve stress en toxiciteit. (11) Een ander reageerbuisonderzoek uit Spanje, gepubliceerd in Neurotoxicity Research, heeft ook aangetoond dat extract van witte thee oxidatieve schade in hersencellen voorkwam. (12)

 19. Witte thee bevat ook een vergelijkbaar antioxidantprofiel als groene thee, waarvan is aangetoond dat het de cognitieve functie bij ouderen verbetert en het risico op cognitieve achteruitgang vermindert. (13, 14)

 20. Cholesterol is een vetachtige substantie die in uw bloed wordt aangetroffen. Hoewel je lichaam cholesterol nodig heeft, kan te veel plaque in de slagaders worden opgebouwd, waardoor de slagaders vernauwen en uitharden.

Soorten witte thee

 1. Er zijn verschillende varianten van witte thee die variëren op basis van welk deel van de bladeren worden gebruikt, evenals de smaak en kwaliteit van het eindproduct. De belangrijkste typen zijn:

 2. Hiervan zijn Silver Needle en White Peony de meest voorkomende en worden ze als de hoogste kwaliteit beschouwd. Silver Needle heeft een zoete smaak en fruitig aroma, terwijl White Peony een aardse, delicate smaak heeft.

Witte thee voeding

 1. Witte thee bevat veel gezondheidsbevorderende antioxidanten, tannines, polyfenolen, flavonoïden en catechines. Het bevat ook een goede hoeveelheid fluoride, die kan helpen de tanden te beschermen tegen gaatjes.

 2. Maar heeft witte thee cafeïne? Net als de meeste andere soorten thee bevat het een kleine hoeveelheid cafeïne. Het cafeïnegehalte in witte thee is echter lager dan bij andere soorten thee, zoals zwarte of groene thee. Het bevat tussen 15-20 milligram cafeïne per kopje, terwijl groene thee tot 30 milligram kan bevatten en zwarte thee 50 milligram.

Witte thee versus groene thee versus zwarte thee

 1. Zwarte, witte en groene thee komen allemaal van dezelfde plant, maar verschillen in de manier waarop ze worden verwerkt en de voedingsstoffen die ze bieden.

 2. Witte thee wordt eerder geoogst dan groene of zwarte thee en is de minst bewerkte vorm van thee. Groene thee wordt minder verwerkt dan andere soorten thee, zoals zwarte of oolong thee, en ondergaat niet hetzelfde verwelking- en oxidatieproces.

 3. Groene thee wordt meestal beschreven als een lichte, aardse smaak, terwijl witte thee zoeter en delicater is. Zwarte thee heeft daarentegen de neiging om een ​​sterkere, iets rijkere smaak te hebben.

 4. Witte thee versus groene thee zijn het meest vergelijkbaar qua voedingswaarde. Beide zijn rijk aan nuttige polyfenolen, antioxidanten en flavonoïden, en studies tonen aan dat ze ook een vergelijkbare hoeveelheid catechinen bevatten. Groene thee bevat een iets hogere hoeveelheid cafeïne maar is nog steeds laag in vergelijking met de hoeveelheid in zwarte thee.

 5. Bovendien zijn de voordelen van witte thee versus de voordelen van groene thee ook vergelijkbaar. Van beide is aangetoond dat ze kankercellen bestrijden, de vetverbranding verhogen en het cholesterolgehalte verlagen. Zwarte thee is ook in verband gebracht met een breed scala aan gezondheidsvoordelen, van het stimuleren van de gezondheid van het hart tot het doden van bacteriën.

 6. Hoewel alle drie deze theeën minimale verschillen in smaak, voeding en verwerkingsmethoden hebben, kunnen ze allemaal worden opgenomen als onderdeel van een voedzaam dieet om een ​​betere gezondheid te bevorderen.

Thee gebruiken en steile thee

 1. Vraagt ​​u zich af waar u witte thee kunt kopen? Je kunt gemakkelijk veel verschillende merken vinden bij de meeste supermarkten. Er zijn ook veel soorten beschikbaar, waaronder biologische witte thee, en de prijs voor witte thee is meestal vergelijkbaar met andere soorten thee.

 2. Als het gaat om het daadwerkelijk maken van de thee, kan kokend heet water de smaak verminderen en zelfs de voedingsstoffen in de thee uitputten. Breng voor de beste resultaten het water aan de kook, laat het een paar minuten staan ​​en giet het dan op de theebladen.

 3. Witte theebladeren zijn niet zo compact en dicht als sommige andere soorten theebladeren, dus het is het beste om ten minste twee theelepels blaadjes te gebruiken voor elke 8-ounce kop water.

 4. Hoe langer je de thee zet, hoe sterker de smaak en meer geconcentreerde voedingsstoffen. Terwijl sommige de theebladeren slechts drie tot vijf minuten laten trekken, raden anderen aan om maximaal 15 minuten te brouwen om de smaak en de gezondheidsvoordelen te maximaliseren.

 5. Veel mensen trekken hun thee met verse kruiden tot een unieke smaak. Je kunt proberen te brouwen met gember, pepermunt, kurkuma, paardebloemwortel, rozemarijn of oregano om je volgende kopje thee op smaak te brengen.

 6. U kunt ook witte thee gebruiken als basis voor andere drankjes. Hier zijn enkele interessante recepten die u kunt proberen:

 7. Omdat het minimale verwerking vereist, wordt witte thee beschouwd als de vroegste vorm van thee die in China wordt gebruikt en die duizenden jaren teruggaat. Er zijn zelfs geschreven records die ernaar verwijzen vanuit de Song-dynastie, rond het jaar 1105 na Christus

 8. Thee werd destijds heel anders bereid en gebruikt dan nu. Theebladen zouden in gecomprimeerde cakes worden gevonden en werden ook doordrenkt met steengoedketels. Bovendien mocht witte thee alleen worden geconsumeerd door royals en werd het zogenaamd gediend als een eerbetoon aan keizers om respect en eer te tonen.

 9. Omdat witte thee niet op dezelfde manier wordt verwerkt als andere thee, is het rijk aan veel voedingsstoffen en staat het al eeuwen bekend om zijn helende eigenschappen en voordelen. Er wordt aangenomen dat witte thee de gezondheid van huid, hersenen en hart ten goede komt en zelfs gewichtsverlies bevordert. Vandaag beginnen we pas de omvang van mogelijke voordelen van witte thee te ontdekken naarmate meer onderzoek wordt verricht om de effecten ervan te meten.

 10. Hoewel deze thee een aantal behoorlijk indrukwekkende gezondheidsvoordelen biedt, is het slechts een stukje van de puzzel en is het onwaarschijnlijk dat het een groot verschil in je gezondheid zal maken, tenzij in combinatie met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichamelijke activiteit.

 11. Bovendien is het moeilijk te zeggen hoe toepasselijk de resultaten van deze studies zijn, aangezien het meeste huidige onderzoek beperkt is tot dier- en reageerbuisstudies. Er moet meer onderzoek bij mensen worden gedaan om te bepalen hoe witte thee de gezondheid kan beïnvloeden.

 12. Bijwerkingen van witte thee komen voornamelijk van het cafeïnegehalte en kunnen slapeloosheid, duizeligheid of gastro-intestinale problemen omvatten. Zwangere vrouwen moeten ook de inname van cafeïne beperken tot niet meer dan 200 milligram per dag om negatieve effecten te voorkomen. Voor de meesten kan thee echter veilig worden geconsumeerd met een minimaal risico op nadelige symptomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407