Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen voor champignonvoeding: kankerbestrijders en celvernieuwers

Laatste gedachten

 1. Als het aankomt op een gezond dieet, vinken ziektebestrijdende paddestoelen alle vakjes aan: ze bevatten weinig koolhydraten en calorieën, maar een geweldige bron van B-vitamines, sporenelementen, vezels en zelfs eiwitten. Champignons zijn ook een ontstekingsremmend voedsel, en paddenstoelvoeding bevat hoge niveaus van bèta-glucaanverbindingen die immuuncellen alert houden, plus een krachtige antioxidant genaamd ergothioneine die ontstekingen in het hele lichaam helpt.

 2. Het medicinale gebruik van paddestoelen heeft een zeer lange traditie in Aziatische landen die duizenden jaren teruggaat. Hoewel hun gebruik op het westelijk halfrond pas in de afgelopen decennia begon toe te nemen, tonen talloze recente onderzoeken aan dat het vitale, biologisch actieve stoffen zijn met aanzienlijke voordelen voor de gezondheid.

 3. U kunt zich een paar dingen afvragen, zoals:

 4. Dit is wat u moet weten.

Paddenstoelvoordelen

 1. Dankzij hun indrukwekkende hoeveelheid vitamine D suggereert enig onderzoek dat het toevoegen van paddestoelen aan uw dieet kan helpen de botgezondheid te verbeteren en te beschermen tegen ernstige aandoeningen zoals osteoporose. Vitamine D is noodzakelijk voor de opname van calcium en een tekort aan deze belangrijke vitamine kan het risico op fracturen, verzwakte botten en mineralisatie-defecten vergroten. Eén diermodel in het European Journal of Nutrition toonde aan dat het voeden van shiitake-paddestoelen met muizen verrijkt met vitamine D en calcium de minerale botdichtheid verhoogde en het risico op osteoporose verminderde.

 2. Bekend als een natuurlijke behandeling van kanker en een van de beste voedingsmiddelen voor het verhogen van "natuurlijke killercellen" - het type immuuncellen die gevaarlijke kankercellen opzoeken en vernietigen - paddestoelen worden geprezen als krachtige kankerbestrijdende voedingsmiddelen. Volgens in vitro onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift 3 Biotech, spelen de antikankermiddelen in paddenstoelen een cruciale rol bij de bescherming tegen oxidatieve schade en het doden van kankercellen om tumorvorming te voorkomen.

 3. Dit betekent dat paddestoelvoeding kan helpen DNA-schade te blokkeren en cellen te stoppen met muteren, terwijl het tegelijkertijd gezonde cellen beschermt en het vermogen van het lichaam verhoogt om zichzelf te ontgiften van gevaarlijke stoffen.

 4. Volgens een rapport uit 2005, gepubliceerd in het tijdschrift Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, bevatten champignons "verbindingen en complexe stoffen met antimicrobiële, antivirale, antitumor, antiallergische, immunomodulerende, ontstekingsremmende, antiatherogene , hypoglycemische en hepatoprotectieve activiteiten. " Dat klinkt misschien als een mondvol, maar het betekent dat ze bijna elk systeem in het lichaam kunnen verbeteren en u kunnen beschermen tegen talloze ziekten, omdat ze worden geassocieerd met verminderde ontsteking. Het is aangetoond dat langdurige hoge niveaus van ontsteking bijdragen aan chronische aandoeningen, zoals hartaandoeningen, diabetes en kanker.

 5. Champignons hebben ook het natuurlijke vermogen om gevaarlijke bacteriën en virussen te bestrijden. In feite moeten ze sterke antibacteriële en schimmelwerende verbindingen hebben om te overleven in hun eigen natuurlijke omgeving. Daarom is het niet verwonderlijk dat deze heilzame stoffen uit veel paddenstoelen kunnen worden geïsoleerd en worden gebruikt om menselijke cellen te beschermen. Ze blijken zelfs te beschermen tegen dodelijke multi-resistente bacteriestammen en andere micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor tal van gezondheidsproblemen. Sommige stoffen die voorkomen in gewone antibiotica die mensen krijgen als ze ziek zijn - waaronder penicilline, streptomycine en tetracycline - zijn zelfs afkomstig van paddestoelextracten.

 6. Meer paddestoelen eten is een manier om het cholesterolgehalte op natuurlijke wijze te verlagen. Veel soorten paddenstoelen helpen het niveau van "slechte" LDL-cholesterol te verlagen en voorkomen dat slagaders verharden om het risico op hartaandoeningen te verminderen.

 7. Paddenstoelen bevatten sterolverbindingen die de productie van cholesterol in de lever verstoren, maar tegelijkertijd kunnen ze de niveaus van "goede" HDL-cholesterol verhogen. Ze bevatten ook krachtige fytonutriënten die helpen voorkomen dat cellen aan de bloedvatwanden blijven plakken en pestopbouw vormen, wat de bloedsomloop kan verbeteren en een gezonde bloeddruk kan handhaven.

 8. Champignons zijn een geweldige bron van B-vitamines, die de bijnierfunctie ondersteunen en voedingsstoffen uit voedsel omzetten in energie die uw lichaam kan gebruiken. B-vitamines ondersteunen ook de neurotransmitterfunctie om hersennevel te doorbreken, schildklieraandoeningen te voorkomen en een gezond metabolisme te ondersteunen.

 9. Studies hebben aangetoond dat het regelmatig vervangen van champignons door vlees je kan helpen af ​​te vallen, omdat het een caloriearm, voedzaam voedsel is. Het eten van champignons meerdere keren per week is in feite in verband gebracht met toegenomen gewichtsverlies, verminderde tailleomtrek en minder lichaamsvet.

 10. Vitamine D-tekort is voor veel mensen een ernstig probleem en houdt verband met alles, van hartaandoeningen tot depressies. Hoewel vitamine D het beste wordt verkregen door blootstelling aan de zon, kunnen bepaalde soorten paddestoelen ook een stevige dosis van deze belangrijke vitamine leveren.

 11. Paddenstoelen blootstellen aan UV-licht, of ze nu buiten of binnen onder bepaalde lampen worden gekweekt, verhoogt hun concentratie vitamine D. Er wordt gedacht aan het toevoegen van een verscheidenheid aan vitamine D-rijk voedsel aan uw dieet. om uw risico op kanker, hartaandoeningen, stemmingsstoornissen en botverlies te verminderen. Studies tonen aan dat bepaalde soorten paddestoelen een goede hoeveelheid vitamine D2 bieden, samen met vitamine D3 (het soort dat het best door mensen wordt gebruikt) en vitamine D4.

 12. Vernietigt chronische stress uw kwaliteit van leven? Bepaalde soorten paddestoelen, vooral reishi, worden ook als adaptogenen beschouwd. Dit betekent dat ze uw lichaam kunnen helpen omgaan met stress en lagere cortisolspiegels. Bepaalde champignonsoorten kunnen ook de ontsteking verlagen, waarvan wordt gedacht dat het een centrale rol speelt in de cognitieve functie, stemming, energieniveaus en leeftijdsgebonden neurodegeneratieve ziekten.

Voedingswaarde paddestoelen (+ soorten paddestoelen)

 1. Hoewel de meeste mensen paddestoelen als groenten beschouwen, zijn ze in feite een soort nuttige schimmels. De term "paddestoel" verwijst naar elke macrofungus met een onderscheidend vruchtlichaam dat groot genoeg is om met het blote oog te worden gezien en met de hand geplukt. Vanaf nu vormen champignons minstens 14.000 verschillende plantensoorten - en misschien nog veel meer. Het aantal champignonsoorten op aarde wordt geschat op 140.000, wat suggereert dat wetenschappers op dit moment slechts ongeveer 10 procent van de mogelijke soorten kennen.

 2. Enkele van de meest voorkomende soorten eetbare paddestoelen zijn:

 3. Hoewel verschillende soorten paddenstoelen verschillen qua exacte calorie- en voedingswaarde, bevat paddenstoelvoeding doorgaans weinig koolhydraten (waardoor ze een natuurlijke keuze zijn voor het koolhydraatarme of keto-dieet), calorieën, vet en natrium. Champignonvoeding biedt ook een scala aan verschillende voedingsstoffen, waaronder antioxidanten, energieke B-vitamines, koper en selenium.

 4. Een kopje rauwe champignonvoeding met witte knop bevat de volgende voedingsstoffen:

Champignons kopen en koken

 1. Zoek naar verse of gedroogde paddenstoelen in supermarkten, natuurvoedingswinkels of op uw lokale boerenmarkt, waar u misschien enkele zeldzamere soorten kunt scoren die hun eigen speciale voordelen hebben. Het is belangrijk om waar mogelijk biologisch geteelde champignons te kopen en te eten omdat ze erg poreus zijn en de neiging hebben om gemakkelijk chemicaliën te absorberen uit de grond waarin ze worden geteeld. [! 217 => 1140 = 4!

 2. Om champignons te wassen, hebben sommigen gewoon een veeg nodig met een schone, vochtige doek om vuil te verwijderen (zoals shiitake, portobello, crimini en champignons). Anderen, zoals de cantharelpaddestoel, moeten worden gereinigd met een delicate borstel. Omdat champignons gemakkelijk water opnemen, wil je ze niet te lang spoelen of ondergedompeld houden in water, omdat ze hierdoor 'in water kunnen'. Een snelle spoeling om zichtbaar vuil te verwijderen is meestal voldoende.

 3. Houd ze droog in de koelkast tot het moment dat u klaar bent om ze te gebruiken, en vergeet niet dat ze kort houdbaar zijn, dus hoe sneller u ze gebruikt, hoe beter. Veel mensen bewaren ze liever in een papieren zak dan in een plastic. Hierdoor kan lucht naar binnen en naar buiten worden verplaatst, waardoor ze in betere staat blijven.

 4. Als het gaat om het bereiden van champignons, moet elk type een beetje anders worden behandeld. Gedroogde champignons kunnen bijvoorbeeld worden gerehydrateerd door ze te combineren met kokend water en ze ongeveer 15 minuten te laten staan ​​zodat ze een groter volume krijgen.

 5. Grote champignons zoals portobellos kunnen worden gebakken en hebben nog steeds hun stevige textuur, maar meer delicate champignons zoals shiitakes en cremini zijn het beste voor sauteren in een pan of wok. Houd er rekening mee dat champignons in het begin veel vloeistof absorberen, maar later hun water afgeven, dus voel niet de noodzaak om ze in saus of olie te verdrinken.

Paddenstoelen opnemen in de recepten voor dieet + champignons

 1. Champignons voegen een aardse smaak en een taaie, stevige textuur toe aan allerlei hartige gerechten - van omeletten en roerbakgerechten tot volkoren pilaf of bijgerechten. Ze kunnen ook worden gebruikt als basis voor champignonrisotto, toegevoegd aan champignonpasta of gekookt in een smakelijke champignonsaus. Je kunt ook de schimmels bakken, braden, grillen of roerbakken voor een eenvoudig maar toch heerlijk bijgerecht.

 2. Hier zijn enkele ideeën voor een paddestoelrecept om meer van deze smaakvolle schimmels toe te voegen aan enkele eenvoudige, gezonde maaltijden:

Voorzorgsmaatregelen

 1. Als u zelf paddenstoelen in extractvorm koopt of op zoek gaat naar wilde paddenstoelen, zoek dan altijd naar een gerenommeerd merk en raadpleeg een specialist die op de hoogte is van wilde paddenstoelen en goed thuis is in paddenstoelidentificatie . Sommige paddenstoeltypen, zoals psilocybine-paddenstoelen en amanita-paddenstoel, ook bekend als psychedelische paddenstoelen of 'magische paddenstoelen', bevatten verbindingen die symptomen kunnen veroorzaken zoals hallucinaties en veranderingen in de perceptie. Andere paddenstoelen, zoals de death cap paddenstoel, kunnen giftig of besmet zijn en zijn niet bedoeld voor menselijke consumptie, dus wees voorzichtig met het kopen van "medicinale paddenstoelen."

 2. Zoek ook waar mogelijk naar biologische champignons, en als je deze niet kunt vinden, spoel je vuile champignons goed uit of veeg je ze weg om resten, bacteriën en mogelijk zelfs insecten te verwijderen.

 3. Houd er rekening mee dat de meeste paddenstoelen purines bevatten die van nature in sommige planten kunnen worden gevonden en in sommige gevallen verband houden met gezondheidsproblemen. Purines breken af ​​en vormen urinezuur, dat zich in zeldzame omstandigheden kan ophopen en tot aandoeningen zoals jicht of nierstenen kan leiden. Daarom, als je een bestaand probleem hebt dat wordt verergerd door purines, moet je paddenstoelen met mate eten.

Laatste gedachten over paddestoelvoeding

 1. Lees verder: Kunnen honden paddestoelen eten? Hoe te bepalen wat veilig is voor uw huisdier

 2. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407