Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen voor de gezondheid van Granola

Een appel per dag

 1. Granola eten kan helpen uw cholesterol te verlagen en bepaalde chronische ziekten, zoals hartaandoeningen en kanker, te voorkomen. Het is een soort ontbijtgraan bestaande uit volkoren haver, noten en gedroogde vruchten. De haver wordt meestal geroosterd met een kleine hoeveelheid olie en zoetstof, waardoor het graan een knapperige textuur krijgt. Elke variatie van granola heeft een iets andere voedingswaarde. Sommigen hebben mogelijk meer suiker, vet, calorieën of eiwitten, afhankelijk van de ingrediënten.

Bevat vezels

 1. Volkoren haver en noten, twee hoofdingrediënten in de meeste granola, bevatten voedingsvezels. Van slechts 1/3 kopje granola, krijg je ongeveer 4 gram vezels. Hoewel het onverteerbaar is voor je lichaam, helpt vezel de spijsvertering te reguleren en constipatie te voorkomen. Het kan ook helpen uw bloedsuiker onder controle te houden en een vol gevoel na het eten te bevorderen, waardoor u calorieën kunt verminderen met minder honger. Oplosbare vezels in haver zijn met name nuttig voor het verlagen van slechte cholesterolwaarden. De oplosbare vezel bindt zich aan galzuren, die cholesterol bevatten, in uw spijsverteringskanaal en verwijdert ze uit uw lichaam.

Biedt voordelige vetten

 1. Granola is een goede bron van gezonde vetten, afkomstig van de noten, zaden en oliën die het bevat. Een portie granola geeft je ongeveer 4 gram enkelvoudig onverzadigde vetzuren en ongeveer 4 gram meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze twee vormen van vet kunnen helpen cholesterol en bloeddruk te verlagen en ontstekingen te verminderen. Deze effecten kunnen onder andere helpen bij het voorkomen of beheersen van hartaandoeningen, diabetes, kanker en ontstekingsaandoeningen. Omega-3-vetzuren, een soort meervoudig onverzadigde vetzuren, in granola zijn essentieel voor een goede hersenfunctie.

Benodigdheden Vitaminen

 1. Volkoren voedingsmiddelen, zoals granola, bevatten over het algemeen meer vitamines en mineralen per portie dan geraffineerde granen. Vitamine E, thiamine en folaat worden allemaal in aanzienlijke hoeveelheden in granola gevonden. De oliën, noten en zaden in granola leveren vitamine E, dat als een antioxidant in je lichaam werkt om te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Het speelt ook een rol bij het handhaven van de gezondheid van uw hart, huid en zenuwstelsel. Thiamine en folaat zijn B-vitamines die helpen bij de energiestofwisseling, zenuwfunctie, celgroei en de preventie van bepaalde geboorteafwijkingen in de neurale buis. [! 7022 => 1130 = 5!

Een goede bron van mineralen

 1. Granola bevat bijna elk mineraal dat essentieel is voor uw gezondheid. Magnesium, fosfor, zink, koper, mangaan en selenium zijn aanwezig in het hoogste percentage van uw dagelijkse behoeften. Magnesium speelt een rol bij meer dan 300 enzymreacties in uw lichaam, waaronder energieproductie, calciumgebruik en behoud van gezonde botten. Fosfor helpt bij de zuur-base balans in je lichaam en de productie van sommige eiwitten. Selenium, zink, koper en mangaan zijn, hoewel het slechts in kleine hoeveelheden door uw lichaam nodig is, essentieel voor de vorming van bindweefsels, rode bloedcellen en botten. Ze helpen ook om een ​​gezonde immuun-, zenuw- en cardiovasculaire systeemfunctie te behouden; hulp bij het reguleren van de schildklier; en bijdragen aan een goede genezing.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407