Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen voor de gezondheid van het eten van bosbessen

Your Crowning Glory

 1. Een handvol bosbessen is een voedzame snack en hun diepe kleur voegt interesse toe aan een schaal met fruit of ontbijtgranen. Hoewel bosbessen zowel vezels als vitamines zoals C, K en B6 en mineralen zoals fosfor en mangaan bevatten, bevatten ze ook verschillende fytochemicaliën waar je niet veel over hoort. Deze fytochemicaliën of plantaardige stoffen, samen met de voedingswaarde van de vitamines en mineralen, geven dat handvol bosbessen een hoop gezondheidsvoordelen.

Gezondheid van de hersenen

 1. Dementie is een groep symptomen die vaak verband houden met veroudering. Geheugenverlies, onvermogen om emoties te beheersen en verwarring kunnen allemaal deel uitmaken van het begin van dementie. In plaats van het te accepteren als onvermijdelijk, houd je hersenen scherp en vecht je aan ouderdom gerelateerde hersenproblemen door je consumptie van blauwe bessen te verhogen. Bosbessen bevatten plantpigmenten genaamd anthocyanen, en deze verbindingen hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Agricultural and Food Chemistry van 14 april 2010. Deze anthocyanen helpen ook de hersensignalen en geheugenfunctie te verhogen. In de studie, uitgevoerd door de Universiteit van Cincinnati Academisch Gezondheidscentrum in Cincinnati, kregen proefpersonen 12 weken bosbessensap, aan het einde waarvan opmerkelijke voordelen waren verbeterd leervermogen, geheugenvaardigheden en bloedsuikerspiegel. Er werden ook minder symptomen van depressie opgemerkt.

Kankerrisico verminderen

 1. Bosbessen bevatten ook plantaardige stoffen die pterostilbenen worden genoemd en die veel antioxidanten bevatten. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen de effecten van vrije radicalen, dat zijn moleculen die andere cellen kunnen beschadigen en ziekten zoals kanker en hartaandoeningen kunnen bevorderen, volgens de National Institutes of Health. Samen met antioxiderende eigenschappen hebben pterostilbenen antiproliferatieve eigenschappen, wat betekent dat ze het vermogen hebben om de groei van kankercellen te vertragen en te stoppen. In het mei 2010 nummer van het "Journal of Gastrointestinal Surgery", meldt een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Vermont dat wanneer pancreaskanker werd getest tegen pterostilbenen, de groei van kankercellen niet alleen vertraagde, de kankercellen daadwerkelijk stierven.

Hartgezondheid

 1. De National Institutes of Health voerden een studie uit die onderzocht hoe een dieet rijk aan bosbessen de gezondheid van het hart kan beïnvloeden. De studie, uitgevoerd op ratten en gepubliceerd in het juni 2009 nummer van "PLoS One", toonde aan dat het bosbessenrijke dieet hielp ontstekingen in het hart te verminderen en ook het risico op een hartaanval en hartfalen verminderde.

Huidgezondheid

 1. Het eten van bosbessen beschermt niet alleen uw lichaam van binnenuit, het kan ook bescherming bieden voor de buitenkant. Een van de belangrijkste oorzaken van huidbeschadiging is blootstelling aan de zon, met name de UV-B-stralen van de zon. Deze stralen veroorzaken vroegtijdige veroudering en rimpels door de structuur van de huid te beschadigen en het collageen van de huid te vernietigen. Onderzoekers van het Department of Food and Nutrition en het Koreaans Instituut voor Voeding in Korea ontdekten dat wanneer huidcellen werden blootgesteld aan een extract van eetbare bosbessen, dit hielp de afbraak van het collageen van de huid te stoppen. De studie, gepubliceerd in het juni 2009 nummer van "Molecular Nutrition and Food Research," stelt dat het de anthocyanen in bosbessen zijn die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de huid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407