Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen voor de gezondheid van Monolaurin

Maak basisregels op kantoor

 1. Monolaurine of glycerinemonolauraat of GML is een stof gevormd uit een mengsel dat glycerol en laurinezuur combineert uit kokosolie. Laurinezuur is een component in de moedermelk en staat erom bekend dat het baby's helpt beschermen tegen infecties. Volgens een studie in het oktobernummer van "Journal of Drugs in Dermatology" heeft kokosolie vetzuren gemaakt van laurinezuur. Monolaurin is een antimicrobieel middel dat een aantal veelbelovende gezondheidsvoordelen heeft, vooral in de strijd tegen infecties.

Gezondheid van het immuunsysteem

 1. Het menselijk lichaam zet kokosolie op natuurlijke wijze om in monolaurine. Beth Beisel, een geregistreerde diëtist, beweert in een artikel voor NourishedMagazine.com dat het dagelijks innemen van kokosolie helpt om het immuunsysteem op te bouwen en infecties van aanvallende middelen, zoals varkensgriep, te bestrijden. In het tijdschriftstuk voegt Dr. Mary Enig eraan toe dat 2 tot 3 eetlepels olie voldoende laurinezuur bieden om virulente infecties te bestrijden. Het magazine moedigt het gebruik van kokosolie aan om te koken of als onderdeel van een recept voor saladedressing.

HIV / AIDS

 1. Dieronderzoek kan aantonen dat monolaurine in gelvorm helpt bij het voorkomen van de overdracht van een virus dat lijkt op HIV. Reuters meldt dat een studie van de Universiteit van Minnesota veelbelovende resultaten biedt voor het beheersen van seksueel overdraagbare virussen bij vrouwelijke apen. Onderzoekers brachten GML in de vaginale holte van apen in en stelden ze vervolgens bloot aan SIV, een virus dat moleculair vergelijkbaar is met HIV. Slechts één op de vijf vrouwelijke apen raakte besmet met SIV. De test toont aan dat GML de immuunrespons op de infectie verbetert. Dit is geen definitief bewijs dat monolaurine bescherming biedt tegen HIV, maar het is veelbelovend volgens Reuters. Meer studies zullen nodig zijn om de effectiviteit van monolaurine te bepalen om HIV-overdracht bij mensen te voorkomen.

Huidinfecties

 1. In de studie van mevrouw Carpo in het "Journal of Drugs in Dermatology" 2007 over het gebruik van monolaurine om huidinfecties te bestrijden, voegden de onderzoekers GML toe aan een reageerbuiscultuur van huidinfecties bij pediatrische patiënten. . Deze studie concludeerde dat Staphylococcus aureus, Streptococcus spp. en andere bacteriën waren gevoelig voor het middel. Onderzoekers konden vaststellen dat monolaurine werkt als een effectief breedspectrumgeneesmiddel, wat betekent dat het gebruik ervan niet beperkt was tot een enkele ziekteverwekker, om gewone bacteriën op de huid te bestrijden.

Toxisch schoksyndroom

 1. Monolaurine helpt bacteriële infecties te voorkomen die bij vrouwen kunnen leiden tot toxisch shocksyndroom. Toxisch shocksyndroom is een levensbedreigende complicatie van het gebruik van tampons. Hoewel het exacte mechanisme van de ziekte onbekend is, suggereert het McKinley Health Center van de Universiteit van Illinois dat superabsorberende vezels in sommige tampons staph-bacteriën ontwikkelen. Deze bacterie komt het lichaam binnen via een scheur in de vaginale voering. Monolaurin extern toegepast op tampons verlaagt de staph kolonies aan het oppervlak en vermindert het risico op toxisch shocksyndroom. Een studie uit 2009 van de afdeling microbiologie van de University of Minnesota Medical School, gepubliceerd in "Clinical Infectious Diseases", geeft aan dat monolaurine bacteriën op tampons kan helpen verminderen.

 2. Monolaurine helpt bacteriële infecties te voorkomen die bij vrouwen kunnen leiden tot toxisch shocksyndroom. Toxisch shocksyndroom is een levensbedreigende complicatie van het gebruik van tampons. Hoewel het exacte mechanisme van de ziekte onbekend is, suggereert het McKinley Health Center van de Universiteit van Illinois dat superabsorberende vezels in sommige tampons staph-bacteriën ontwikkelen. Deze bacterie komt het lichaam binnen via een scheur in de vaginale voering. Monolaurin extern toegepast op tampons verlaagt de staph kolonies aan het oppervlak en vermindert het risico op toxisch shocksyndroom. Een studie uit 2009 van de afdeling microbiologie aan de University of Minnesota Medical School, gepubliceerd in "Clinical Infectious Diseases", geeft aan dat monolaurine bacteriën op tampons kan helpen verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407