Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen voor de gezondheid van walnootolie

Conclusie

 1. Walnoten, beschouwd als een van de gezondste noten, bevatten veel gezondheidsbevorderende voedingsstoffen in een klein pakket. Walnootolie is rijk en nootachtig van smaak, maar het heeft veel meer te bieden dan smaak. Om de maximale gezondheidsvoordelen te krijgen, kiest u ongeraffineerde walnootolie, bewaart u deze in uw koelkast en gebruikt u deze binnen een jaar. Walnotenolie ontwikkelt een bittere smaak bij blootstelling aan hitte, dus het is het beste op salades en toegevoegd aan andere voedingsmiddelen na het koken.

Biedt omega-3 essentiële vetzuren

 1. Walnootolie is rijk aan essentiële omega-3-vetzuren. Omega-3-vetten verhogen heilzaam HDL-cholesterol, verlagen schadelijk LDL-cholesterol, voorkomen abnormale hartritmes, verlagen uw risico op hartaandoeningen en remmen de ontwikkeling van bloedstolsels, volgens de publicaties van Harvard Health. Andere bronnen van omega-3-vetzuren zijn vette vis, zoals zalm, ansjovis en sardines; visolie supplementen; lijnzaadolie en gemalen lijnzaad; hele walnoten en chiazaden.

Verbetert denken, leren en geheugen

 1. De omega-3-vetzuren in walnootolie verbeteren de gezondheid van je hersenen, volgens "Psychology Today." Omega-3-vetten zijn een vitale component van het buitenmembraan van hersencellen, waardoor de overdracht van zenuwsignalen - noodzakelijk voor denken, leren en geheugen - mogelijk wordt. Hersencellen hebben een constante, verse aanvoer van deze essentiële vetten nodig voor een optimale werking en walnootolie is een goede bron.

Bron van antioxidanten, vitamines en mineralen

 1. Walnotenolie is een goede bron van selenium, magnesium, fosfor, zink, vitamine E, niacine en vitamine B1, B2 en B3, volgens Dr. Linda Posch, MS, SLP, ND Het bevat ook veel antioxidanten - vooral ellaginezuur - die de effecten van celbeschadigende vrije radicalen tegengaan, die veroudering versnellen en bijdragen aan kanker en andere ziekten.

Enkelvoudig onverzadigde vetten

 1. Walnootolie bevat gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze heilzame vetten beschermen het hart en het cardiovasculaire systeem door cholesterol te verlagen en ontstekingen te verminderen. Enkelvoudig onverzadigde vetten verbeteren ook de manier waarop het lichaam op insuline reageert en de bloedsuikerspiegel regelt. De meeste noten en zaden bevatten veel enkelvoudig onverzadigd vet, net als avocado's, olijven, olijfolie en koolzaadolie. Gezonde vetten zouden ongeveer 30 procent van de calorieën aan uw dagelijkse voeding moeten bijdragen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407