Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voors en tegens van koffie, fruit en groenten

Vitaminen en mineralen

 1. Koffie, fruit en groenten bevatten allemaal belangrijke antioxidanten. In combinatie met andere voedingsmiddelen kunnen ze allemaal deel uitmaken van een gezond, uitgebalanceerd dieet. De sleutel is om overmatig gebruik te voorkomen en om alle extra's kwijt te raken die de taille kunnen verwoesten.

Geschiedenis

 1. Gezondheidsexperts weten al jaren dat groenten en fruit een hoofdbestanddeel moeten zijn van een uitgebalanceerd dieet. Koffie daarentegen werd pas onlangs erkend vanwege de gezondheidsvoordelen. In het verleden kreeg koffie de schuld van alles, van bevlekte tanden tot achterblijvende groei. Volgens een artikel in de New York Times, "Koffie als gezondheidsdrank? Studies hebben enkele voordelen", kan koffie het risico op diabetes, hartaandoeningen en levercirrose verminderen. Naast deze voordelen zijn de oude mythen ook weerlegd.

Pros

 1. De gezondheidsvoordelen van koffie, fruit en groenten zijn afgeleid van de antioxidanten die ze bevatten. Volgens Medline Plus beschermen antioxidanten de lichaamscellen tegen schadelijke vrije radicalen, die in het lichaam worden gevormd door een slecht dieet of schadelijke milieuverontreinigende stoffen zoals vervuiling, overmatige blootstelling aan de zon en sigarettenrook. Omdat er verschillende antioxidanten in verschillende voedingsmiddelen zitten, is het niet voldoende om alleen koffie te consumeren. Menselijke lichamen profiteren van een verscheidenheid aan antioxidanten in fruit, groenten en koffie.

Cons

 1. Natuurlijk is moderatie bij alle goede dingen belangrijk. Koffie kan problematisch zijn omdat het veel cafeïne bevat. De Mayo Clinic beveelt aan om minder dan 500 mg cafeïne per dag te consumeren. Een 8 oz. kopje koffie kan tussen 95 en 200 mg cafeïne bevatten. Thee, frisdranken, chocolade en bepaalde vrij verkrijgbare medicijnen kunnen ook cafeïne bevatten. Houd hier rekening mee bij het berekenen van de dagelijkse cafeïnetotalen.

 2. Een dieet met veel groenten en fruit is alleen een probleem als bepaalde voedingsstoffen - zoals eiwitten of ijzer - ontbreken. Mensen die geen vegetariërs of veganisten zijn, kunnen hun dieet aanvullen met eiwitten uit gevogelte, rood vlees, yoghurt en andere magere zuivelproducten. Hoewel er in bepaalde soorten groenten en fruit ijzer zit, is het moeilijker voor het lichaam om te absorberen dan ijzer uit dierlijke bronnen. Vitamine C helpt bij de ijzeropname, dus strooi wat vers citroensap op plantaardige bronnen van ijzer.

Misvattingen

 1. Alle groenten en fruit zijn niet gelijk gemaakt. Ze bevatten verschillende soorten en verschillende hoeveelheden antioxidanten. Om dit tegen te gaan, probeer een mix van verschillende kleuren groenten en fruit te eten. Als dit te ingewikkeld is, kies dan wat er in het seizoen is. Het zal niet alleen het beste smaken, maar het moet ook goedkoper zijn.

Waarschuwing

 1. Als ze alleen worden geserveerd, kunnen koffie, fruit en groenten gezond zijn. Helaas kunnen de kleine extra's die ze meestal vergezellen oplopen. Als zwarte koffie te bitter is, probeer dan magere melk en een kleine hoeveelheid suiker of een suikervervanger. Eet vers, gewoon fruit. Ingeblikt fruit bevat te veel suiker. Tot slot, topgroenten met verse kruiden in plaats van boter om extra vet en extra calorieën te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407