Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vruchten die nuttig zijn bij borstvoeding

Programma's

 1. Borstvoeding biedt tal van voordelen voor zowel moeder als baby. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services biedt moedermelk baby's alle voedingsstoffen en antilichamen die ze nodig hebben, wat kan helpen bij het bestrijden van enkele veel voorkomende kinderziekten. Borstvoeding kan het risico van een vrouw op het ontwikkelen van diabetes type 2, borstkanker, eierstokkanker en postpartumdepressie verlagen. Het consumeren van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals fruit, kan de kwaliteit en productie van moedermelk verder verbeteren.

Fruit eten

 1. In vergelijking met moeders die geen borstvoeding geven, hebben moeders die borstvoeding geven een licht verhoogde vraag naar de meeste voedingsstoffen, vooral omdat veel van de vitamines en mineralen die de moeder consumeert via moedermelk aan haar kind worden doorgegeven . Vitaminen en mineralen die van bijzonder belang zijn voor moeders die borstvoeding geven, zijn foliumzuur, eiwit, jodium, zink, vitamine A en vitamine B6. Volgens Medline Plus moeten zogende moeders dagelijks 2 tot 4 porties fruit consumeren. Twee van deze fruitporties moeten rijk zijn aan vitamine C en foliumzuur, en een in vitamine A.

Galactogogues

 1. Galactogen zijn voedingsmiddelen, kruiden of medicijnen die uw melkvoorraad helpen verhogen. Volgens een artikel in een 2008-nummer van het "Journal of Human Lactation" kunnen calciumrijke voedingsmiddelen en fruit, zoals vijgen, abrikozen en dadels, helpen bij het verhogen van uw melkproductie. Voorgestelde porties om aan uw dagelijkse portie-eisen voor fruit te voldoen, kunnen 1/2 kop gedroogde dadels of 1 kop verse abrikozenplakken zijn. De Academy of Breastfeeding Medicine adviseert dat u met uw arts of lactatiespecialist spreekt en een evaluatie ontvangt voordat u begint met een dieet op basis van galactogenen.

Groene Papaya

 1. Volgens Mobi Motherhood is groene papaja, of de papaja voorbarig in zijn gerijpte stadium, een veel voorkomende vrucht die wordt gebruikt door Aziatische moeders die borstvoeding geven. Groene papaja bevat enzymen, vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, B, C en E. Mobi Moederschap suggereert verder om de papaja te laten sudderen voor het eten om het vlees van de vrucht te verzachten.

Nutriënten voor moeders

 1. Moeders die borstvoeding geven, moeten streven naar een uitgebalanceerd dieet van koolhydraten, eiwitten en vetten, evenals een breed scala aan groenten en fruit om de nodige voedingsstoffen te krijgen die zowel zij als de baby nodig hebben. Volgens een maaltijdplan voor moeders die borstvoeding geven, ontworpen door Medifast, zijn rijke bronnen van voedingsstoffen die moeders nodig hebben, meloen, honingmeloen, mango's, sinaasappels, abrikozen, grapefruit, perziken, bessen, bananen, appels, peren, kiwi en guave. Let op de reactie van je baby op citrusvruchten, omdat dit soort fruit ervoor kan zorgen dat je baby maagklachten heeft.

Overwegingen

 1. Medline Plus waarschuwt dat zeer allergene voedselbronnen, zoals aardbeien en pinda's, in breaskmelk kunnen worden overgebracht, wat de kans van uw baby kan vergroten om op latere leeftijd een allergie voor het voedsel te ontwikkelen. Als u vragen of opmerkingen heeft over voedselallergieën, neem dan contact op met uw arts of de kinderarts van het kind. Praat ook met uw arts of een lactatiekundige als u zich zorgen maakt over de melktoevoer of borstvoeding.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407