Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waar is Muesli goed voor?

Potentiële problemen

 1. Muesli wordt beschouwd als een gezond ontbijtgranen. Het is verkrijgbaar in verpakte droge vorm of een vers gemaakt mengsel. Gewoonlijk samengesteld uit haver, vlokken, gedroogd fruit en noten, biedt muesli verschillende gezondheidsvoordelen. Het vermogen om je een vol gevoel te geven en de voeding die het biedt, maakt het een ideale ochtendmaaltijd.

Voedingsvezels

 1. Muesli is een goede bron van voedingsvezels of ruwvoer. Gevonden in verschillende muesli-componenten, maar vooral in tarwe en haver, helpt vezels om een ​​hoog cholesterolgehalte te beteugelen en spijsverteringsproblemen zoals constipatie te voorkomen. Volgens de USDA Nutrient Database biedt een kopje - of 85 gram - muesli 6,2 gram voedingsvezels. De American Dietetic Association beveelt aan dat volwassenen tussen de 25 en 38 gram vezels per dag consumeren.

Gewichtsverlies

 1. Muesli kan helpen bij het afvallen. Vezel absorbeert water en zwelt daardoor op, waardoor het meer ruimte in de maag inneemt en je een voller gevoel geeft. Muesli is ook een goede bron van B-complex vitamines, die helpen om vet in het lichaam af te breken en de stofwisseling te versnellen.

Energy

 1. Volgens de USDA Nutrient Database biedt een kopje muesli 1.210 kilojoule, een meting die wordt gebruikt voor voedselenergie. Dit hoge voedingsenergieniveau maakt het ideaal voor het ontbijt, wanneer u misschien de laatste sporen van slaperigheid wilt wegvegen na het ontwaken. Een voordeel van deze alertheid is dat u mogelijk beter voorbereid bent op lichaamsbeweging.

Kanker en hartziekte

 1. Omdat het ingrediënten bevat zoals haver, noten en zaden, biedt muesli stoffen zoals gezonde lignanen, antioxidanten en omega-3-vetzuren. Lignanen worden geassocieerd met medicinaal gebruik tegen borst-, prostaat-, colon- en eierstokkanker. Antioxidanten en omega-3-vetzuren zijn nuttig voor het bestrijden van hartziekten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407