Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom alcohol je tot kak maakt

Propolis

 1. Voor iedereen die wat heeft gedronken en een paar te veel heeft gedronken, kent u waarschijnlijk uit de eerste hand de niet zo gelukkige bijwerkingen van alcohol.

 2. Naast de hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en gevoeligheid voor licht en geluid die vaak gepaard gaan met een kater, zijn er de stoelgang.

 3. En laten we het niet bestrijken, dit zijn geen doorsnee kakjes.

 4. Deze darmverschuivende reactie die kan leiden tot loopneus of zelfs explosieve stoelgang is gebruikelijk genoeg dat de volgende ochtend kakjes de gelijke delen innemende en vuile bijnaam hebben verdiend: de dag na het drinken van sh ** s (of kortweg DADS).

 5. Maar waarom maakt drank je precies kak - en kak raar?

 6. We spraken met twee documenten om erachter te komen.

Waarom knoeit alcohol met je ontlasting?

 1. Het goede nieuws is dat het niet alleen in uw verbeelding ligt, zegt functioneel geneeskundige, Dr. Elroy Vojdani, IFMPC.

 2. "Alcohol en zijn bijproducten zijn toxines [!en

 3. Hij legt verder uit dat alcohol het slijmvlies van je darmen kan irriteren, wat de epitheellaag wordt genoemd. Wanneer deze voering geïrriteerd raakt, verliest het enkele van zijn absorberende eigenschappen.

 4. En wat het lichaam niet goed kan opnemen, verdrijft het.

 5. Een andere reden voor deze noodzaak om te gaan is dat alcohol de secretie van vasopressine onderdrukt, een antidiuretisch hormoon dat de waterretentie van het lichaam reguleert, legt Dr. Neha Nigam uit.

 6. "De remming van dit hormoon voorkomt reabsorptie van water uit de nieren, wat zorgt voor meer urineren", zegt Nigam, gastro-enteroloog bij het Digestive Health Center van Northwestern Medicine.

 7. Daarom plas je zoveel als je dronken bent. Maar het is ook waarom er extra water in je afval zit.

 8. Dus waarom gebeurt de release zo dringend?

 9. "Alcohol - met name de ethanol in alcohol - verhoogt de darmmotiliteit," legt Nigam uit. Dit betekent dat alles wat zich in je dikke darm bevindt, sneller gaat bewegen.

 10. "De dikke darm heeft dan minder tijd om alles op te nemen, wat een adequate wateropname voorkomt."

 11. Het resultaat? Je raadt het al: zachter, zo niet waterig, ontlasting ... en een wanhopige behoefte om te gaan.

 12. Dit "moet nu gaan" -effect is vaak nog ernstiger voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (IBS), inflammatoire darmaandoeningen, coeliakie en andere GI-gerelateerde aandoeningen, voegt Nigam toe.

Wat betekent dit voor frequente imbibers?

 1. Als u vaak drinkt, kunt u uw spijsverteringskanaal permanent beschadigen, wat kan leiden tot frequente aanvallen van diarree.

 2. Uit een onderzoek uit 2002 bleek zelfs dat chronisch alcoholgebruik het slijmvlies meer permeabel kan maken - wat mogelijk kan leiden tot een aandoening die het lekkende darmsyndroom wordt genoemd en het vermogen van de maag om slechte bacteriën te vernietigen kan verminderen, legt Vojdani uit.

 3. "Als u IBS of een auto-immuunziekte heeft, is dit een zeer goede reden om helemaal weg te blijven van alcoholgebruik, ongeacht of drinken u na het drinken diarree veroorzaakt of niet," hij voegt toe.

Hoe DADS te stoppen

 1. Terwijl Nigam zegt dat een gegarandeerde oplossing helemaal niet is om te drinken, is drinken met mate ook een optie. Dit wordt gedefinieerd als één standaarddrank per dag voor vrouwen en twee voor mannen - dat is 12 ons bier, 8 ons moutlikeur, 5 ons wijn en 1,5 ons sterke drank.

 2. Hoewel hoeveel u drinkt meestal meer bijdraagt ​​aan uw stoelgang, raadt Vojdani ook aan aandacht te schenken aan welke soorten alcohol uw maag irriteren.

 3. Iemand met een glutenintolerantie kan bijvoorbeeld worden geïrriteerd door bier, terwijl iemand anders een gevoeligheid heeft voor de tannines in wijn.

Wat u van tevoren eet en drinkt, is van belang

 1. Er is nog een factor die van invloed kan zijn op uw nummer twee: wat u eet en drinkt voor een nacht van drank.

 2. "U moet de uitdrogende werking van alcohol tegengaan door vóór, tijdens en na het drinken gehydrateerd te blijven", zegt Vojdani.

 3. Voordat u drinkt, raden beide experts ook aan te eten.

 4. "Eten in je maag kan de irritatie in je darmen verminderen, vooral als je een uitgebalanceerde maaltijd eet met vezelrijk voedsel", zegt Vojdani

 5. Als je geen tijd hebt voor een volledige maaltijd, zegt Vojdani dat het nemen van een oplosbaar vezelsupplement of twee eetlepels chiazaden de middag voor een avondje drinken kan helpen om je hydratatie te verbeteren.

 6. Het is mogelijk dat wat je eet tijdens je avondje uit ook is bedankt voor je vruchtbare poepen. Hoewel voedsel meestal een beschermend mechanisme is door het ledigingsproces te vertragen, versnellen sommige voedingsmiddelen de spijsvertering en irriteren ze het GI-kanaal.

Wanneer behandeling zoeken

 1. Meestal zullen de post-drinkende poepen binnen 24 tot 48 uur opruimen (eh, eruit). Als ze langer duren, wilt u misschien met uw zorgverlener praten, die het gebruik van geneesmiddelen tegen diarree zoals Imodium A-D of Pepto-Bismol kan aanbevelen.

 2. Als u symptomen begint te ervaren zoals extreme zwakte, vermoeidheid, duizeligheid of duizeligheid, kunt u ernstig uitgedroogd zijn en medische hulp inroepen.

 3. Anders moet DADS snel genoeg passeren. En als een ochtend van slib echt hinderlijk is, kun je in plaats daarvan altijd proberen deze alcoholvrije mocktails te drinken.

 4. Gabrielle Kassel is een in New York gevestigde wellnessschrijver en CrossFit Level 1 Trainer. Ze is een ochtendmens geworden, heeft de Whole30-uitdaging geprobeerd en gegeten, gedronken, geborsteld, gewassen en gewassen met houtskool - allemaal in naam van de journalistiek. In haar vrije tijd kan ze zelfhulpboeken lezen, bankdrukken of hygge oefenen. Volg haar op Instagram.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407