Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom Bison het betere alternatief is voor rundvlees - en hoe het te koken

Mineralen

 1. Bizon is een duurzamer alternatief voor rundvlees en is een soort rood vlees dat lijkt te verschijnen op menu's van steakhouse en hamburgers in het hele land. Als je je eiwitbronnen wilt variëren, is het misschien tijd om bizon een kans te geven.

Bison Vs. Rundvlees: wat is gezonder?

 1. Als u debatteert tussen een bizon of rundvleesburger voor het diner, kan het nuttig zijn om enkele voordelen van dit minder bekende vlees te overwegen. Dus hoe gezond is bizonvlees? Als het gaat om calorieën en macronutriënten, is bizon een slankere eiwitbron dan rundvlees, omdat het minder vet en calorieën bevat.

 2. Een standaard portie bizonsvlees klokt in ongeveer 124 calorieën, 6 gram vet en 17 gram eiwit, volgens de USDA. Ter vergelijking: een runderpasteitje van dezelfde grootte bevat 224 calorieën, 14 gram vet en 21 gram eiwit, volgens de USDA. Het significante calorieverschil is vooral te wijten aan het lage vetgehalte in bizonvlees. Rundvlees heeft meer dan het dubbele vetgehalte dan bizons!

 3. In tegenstelling tot rundvlees, wordt bizon nooit behandeld met antibiotica en groeihormonen terwijl het wordt grootgebracht, volgens de USDA. Bizonkuddes worden meestal ook grootgebracht op open velden en eten hooi of gras voor het grootste deel van hun leven, terwijl koeien vaak hun hele leven doorbrengen op industriële voederplaatsen.

Bisonvlees kiezen en bereiden

 1. Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten bij het kopen van bizons in de supermarkt.

 2. Kirk Biondi, de chef-kok bij Ted's Montana Grill - een NYC-restaurant bekend om zijn hamburgers en koteletten gemaakt van bizons - heeft een aantal goede tips voor het kiezen van de juiste snit.

 3. Biondi beveelt aan dat u op zoek gaat naar bison steak die op dezelfde dag van aankoop vers is gesneden. Als dit niet voor u beschikbaar is, kiest u voor de verse, niet-bevroren stukken. Als het gaat om vleeskwaliteit, zoek dan naar een snit die rijk en rood van kleur is met weinig of geen vet.

 4. Bizons en rundvlees moeten op dezelfde manier worden behandeld, volgens de USDA. Nadat je je bizonvlees hebt gekocht, bewaar je het in wegwerp plastic zakken om eventuele lekkage te bevatten die andere voedingsmiddelen of producten kan besmetten. Koel het vlees zo snel mogelijk en gebruik het binnen drie tot vijf dagen.

Bisonvlees kiezen en bereiden

 1. Overweeg dit voordat u begint met het bereiden van uw bison steak of hamburgers: vanwege het lage vetgehalte kookt bizonvlees veel sneller dan rundvlees, dus u wilt het goed in de gaten houden beveelt Biondi aan om ervoor te zorgen dat u het niet te gaar maakt.

Recept voor bizonsburger

 1. Klaar om de perfecte bizonsburger te proberen? Chef-kok Biondi deelt zijn recept hieronder.

 2. Bison Burger-ingrediënten

 3. Klaar om de perfecte bizonsburger te proberen? Chef-kok Biondi deelt zijn recept hieronder.

 4. Bison Burger-ingrediëntenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407