Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom een ​​ontbijt rijk aan complexe koolhydraten belangrijk is

Verlaagt Cheerios cholesterol?

 1. Ontbijten is belangrijk omdat het uw lichaam voorziet van de brandstof die het nodig heeft om de dag door te komen. Tegen de tijd dat de ochtend aanbreekt, heb je al vele uren niet meer gegeten. Als u het ontbijt overslaat, is de kans groter dat u ongezond voedsel bereikt wanneer u een paar uur later crasht, waardoor uw risico op gewichtstoename toeneemt. Ontbijten kan volgens het Franklin Institute ook je denkvermogen verbeteren en je 's ochtends alerter houden.

Componenten van een gezond ontbijt

 1. Het ideale ontbijt is een mix van complexe koolhydraten, eiwitten, vet en fruit. Probeer minstens drie van de vier voedselgroepen in uw ontbijt op te nemen voor een totaal van tussen de 350 en 500 calorieën, omdat minder dan dit u hongerig kan maken voor de lunch; als je meer dan dit bedrag consumeert, zou je misschien wat extra calorieën als vet kunnen opslaan.

Belang van complexe koolhydraten

 1. Complexe koolhydraten, zoals volle granen, zijn de bron van de glucose die uw hersenen 's ochtends nodig hebben voor energie. Zonder voldoende brandstof voor je hersenen, zul je moeite hebben met onthouden, denken, concentreren en leren. Je kunt zelfs hoofdpijn krijgen van een lage bloedsuikerspiegel, omdat koolhydraten worden afgebroken tot het soort suikers dat door het bloed wordt gedragen om je lichaam van brandstof te voorzien.

Goede ontbijtopties

 1. Elk ontbijt is beter dan helemaal geen ontbijt eten, maar het kiezen van een gezond ontbijt kan u helpen aan uw dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen te voldoen. Overweeg pindakaas op toast en een banaan, havermout met rozijnen en melk of toast en een plantaardige omelet. Restjes van het avondeten kunnen ook een gemakkelijke optie zijn.

Overwegingen

 1. Als u uw ontbijt de avond ervoor bereidt, kan het gemakkelijker worden om in het ontbijt te passen als u 's ochtends vroeg de deur uit moet. Je kunt ook ontbijtpullen kopen in de supermarkt en ze bij de hand houden voor de dagen dat je geen tijd hebt om aan tafel te zitten en te eten voordat je naar je werk of school gaat. Zelfs sommige fastfoodontbijten passen binnen de voedings- en calorie-aanbevelingen voor het ontbijt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407