Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom eendeneieren nog voedzamer zijn dan kippeneieren

Rauwe eieren en voedselvergiftiging

 1. Over de hele wereld zijn eieren een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen. Of ze nu als ontbijtproducten, souffles of salades worden gegeten, eieren zijn een integraal onderdeel van veel gerechten. Terwijl de meeste eieren van kippen komen, worden eendeieren een steeds populairdere keuze. Deze eieren zijn gevuld met voedingsstoffen en zijn bijzonder rijk aan vitamine B12 en selenium.

Voedingsfeiten van Duck Egg

 1. Eendeieren zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën. De calorieën in elk eendenei bedragen slechts 6 procent van uw dagelijkse waarde (DV) van calorieën: in totaal 130 calorieën per ei van 70 gram.

 2. Eendeieren worden beschouwd als een goede eiwitbron voor vegetariërs, waarbij elk ei 18 procent van de DV voor eiwitten oplevert. In elk eendei (70 gram) vind je ook een verscheidenheid aan vitamines:

 3. Eendeieren zijn ook rijk aan omega-vetzuren en bevatten een grote hoeveelheid cholesterol - meer dan twee keer zoveel als een kippenei. Omdat ze weinig koolhydraten en veel vet bevatten, zijn ze een zeer gezonde keuze voor mensen die weinig koolhydraten of ketogene diëten consumeren.

Duck Egg Nutritional Benefits

 1. De voordelen van eendeieren komen vooral van hun voedingsstofrijke inhoud. Ze bevatten vooral veel vitamine B12, selenium en choline. Choline is een essentiële voedingsstof die uw cellen helpt communiceren. Het is met name handig bij het helpen van uw lichaam bij het maken van neurotransmitters en vergemakkelijkt zenuwcommunicatie door uw hele lichaam. [! 9578 => 1140 = 3!

 2. Elk eendei bevat meer dan een derde van uw DV voor selenium, wat ook nodig is voor DNA-synthese en reparatie. Selenium helpt ook metabole hormonen te reguleren en speelt een rol bij de vruchtbaarheid en helpt bij het garanderen van gezonde zwangerschappen.

Andere voordelen van eendenei

 1. Interessant is dat de voordelen van eendeieren verder gaan dan hun voeding. Volgens een studie uit 2015 in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, kunnen peptiden in het wit van eendeieren het vermogen van het lichaam bevorderen om het essentiële minerale calcium in uw spijsverteringsstelsel te absorberen. Dit is belangrijk omdat calcium helpt de spieren van uw lichaam goed te laten functioneren en de gezondheid van uw botten en tanden onderhoudt.

 2. Eendeieren zijn ook rijk aan antioxidanten. Volgens een onderzoek uit 2014 in het Biochemical and Biophysical Research Communications Journal bevatten de eiwitten van eendeneieren verschillende antioxidanten die mogelijk kunnen helpen bij het voorkomen van verschillende ziekten, waaronder hartziekten en neurodegeneratieve aandoeningen.

Eend versus kippeneieren

 1. Hoewel kippeneieren gemakkelijker te verkrijgen zijn, kunnen eendeneieren over het algemeen als voedzamer worden beschouwd. Natuurlijk is dit gedeeltelijk te wijten aan het feit dat het gemiddelde eendei veel groter is dan een kippenei. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw variëren kippeneieren in grootte van "peewee" eieren van iets meer dan 1,25 ounces (ongeveer 35 gram) tot "jumbo" eieren. Jumbo-eieren zijn ongeveer even groot als eendeneieren met 71 gram.

 2. Echter, rekening houdend met de grootte, hebben eendeneieren veel van dezelfde vitamines en mineralen als kippeneieren, maar in iets hogere hoeveelheden. Er zijn echter enkele uitzonderingen: er is bijvoorbeeld twee keer de hoeveelheid ijzer in eend versus kippeneieren. Eendeieren bevatten ook meer omega-3-vetzuren, terwijl kippeneieren meer omega-6-vetzuren bevatten.

Cholesterol in eendeneieren

 1. Vóór 2015 was cholesterol in uw voedsel beperkt tot maximaal 300 milligram per dag. In de Dieetrichtlijnen 2015-2020 voor Amerikanen wordt dergelijke beperking echter niet meer genoemd.

 2. Dieetcholesterol is niet hetzelfde als het 'slechte' cholesterol in uw lichaam dat uw gezondheid negatief beïnvloedt. Dit betekent dat eendeneieren, die 619 milligram cholesterol per ei hebben (tweemaal de eerder aanbevolen hoeveelheid), een gezonde voedselkeuze zijn.

 3. Mensen vermijden nog steeds cholesterolrijk voedsel ondanks de wijzigingen in de voedingsrichtlijnen. Uit een onderzoek uit 2018 in het American Journal of Clinical Nutrition bleek echter dat mensen veilig maximaal 12 kippeneieren per week kunnen consumeren.

 4. Gezien het feit dat grote kippeneieren (die elk 50 gram wegen) het meest worden gebruikt bij het koken en 12 eieren gelijk zijn aan 600 gram per week), betekent dit dat u meer dan één eendei kunt hebben elke dag zonder problemen. Als u echter uw cholesterolconsumptie in de voeding wilt verminderen, probeer dan alleen het eiwit, omdat het weinig cholesterol heeft en nog steeds rijk is aan antioxidanten.

Duck Eggs In Food gebruiken

 1. Eendeneieren zijn populair in Azië, vooral in China, en worden vanwege hun rijke smaak als een delicatesse beschouwd. Gerechten met eendeieren in de Aziatische keuken zijn anders dan de standaard gepocheerde of gebakken eieren die in de Verenigde Staten worden gebruikt. In plaats daarvan kunt u ingemaakte eendeieren vinden die in pekel zijn gedrenkt of gekookt en verpakt in gezouten houtskool. Natuurlijk hoeft u dergelijke gerechten niet te bereiden als u eendeneieren wilt gebruiken.

 2. U zult ongetwijfeld weten hoe u een kippenei moet koken, of het nu roerei, gebakken, gepocheerd of gekookt is. Je zult blij zijn te weten dat alles wat je kunt doen met een kippenei, je kunt doen met een eendenei. Of u nu mayonaise, glazuurdeeg of ontbijt wilt bereiden, eendeneieren kunnen gemakkelijk in uw dieet worden geïntegreerd.

 3. Eendeneieren zijn populair bij bakkers en banketbakkers omdat ze een grotere verhouding hebben tussen eigeel en eiwit. De grotere hoeveelheid dooier maakt gebakken goederen rijker en geeft cakes een luchtiger consistentie. Als je van het maken van desserts of gebak houdt, merk je misschien dat je zelfs eendeneieren verkiest boven kippeneieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407