Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom eieren een moordend gewichtsverlies zijn

De onderste regel

 1. Eieren behoren tot de gezondste voedingsmiddelen die u kunt eten.

 2. Ze zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en veel essentiële vitamines en mineralen.

 3. Eieren hebben ook een paar unieke eigenschappen die ze eivol gewichtsverliesvriendelijk maken.

 4. Dit artikel legt uit waarom hele eieren een moordenaar zijn voor gewichtsverlies.

Eieren bevatten weinig calorieën

 1. De eenvoudigste manier om af te vallen is uw dagelijkse calorie-inname te verminderen.

 2. Een groot ei bevat slechts ongeveer 78 calorieën, maar bevat toch veel voedingsstoffen. Eierdooiers zijn vooral voedzaam (1).

 3. Een eiermaaltijd bestaat meestal uit ongeveer 2-4 eieren. Drie grote gekookte eieren bevatten minder dan 240 calorieën.

 4. Door een royale portie groenten toe te voegen, kunt u een volledige maaltijd nuttigen voor slechts ongeveer 300 calorieën.

 5. Houd er rekening mee dat als u uw eieren in olie of boter bakt, u ongeveer 50 calorieën toevoegt voor elke gebruikte theelepel.

Eieren vullen erg

 1. Eieren zijn ongelooflijk voedzaam en vullend, vooral vanwege hun hoge eiwitgehalte (2).

 2. Van eiwitrijke voedingsmiddelen is bekend dat ze de eetlust verminderen en de volheid verhogen, in vergelijking met voedingsmiddelen die minder eiwitten bevatten (3, 4, 5, 6).

 3. Studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat eiermaaltijden de volheid verhogen en de voedselinname tijdens latere maaltijden verminderen, vergeleken met andere maaltijden met hetzelfde caloriegehalte (7, 8, 9).

 4. Eieren scoren ook hoog op een schaal die de verzadigingsindex wordt genoemd. Deze schaal evalueert hoe goed voedingsmiddelen je helpen een vol gevoel te krijgen en de calorie-inname later te verminderen (10).

 5. Bovendien kan het eten van een eiwitrijk dieet obsessieve gedachten over voedsel tot 60% verminderen. Het kan ook de wens om 's avonds laat te snoepen halveren (11, 12).

Eieren kunnen uw stofwisseling stimuleren

 1. Eieren bevatten alle essentiële aminozuren en in de juiste verhoudingen.

 2. Dit betekent dat uw lichaam het eiwit in eieren gemakkelijk kan gebruiken voor onderhoud en metabolisme.

 3. Het is aangetoond dat het eten van een eiwitrijk dieet het metabolisme tot 80-100 calorieën per dag verhoogt, via een proces dat het thermische effect van voedsel wordt genoemd (13, 14).

 4. Het thermische effect van voedsel is de energie die het lichaam nodig heeft om voedsel te metaboliseren en is hoger voor eiwitten dan voor vet of koolhydraten (13, 14, 15).

 5. Dit betekent dat eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals eieren, u helpen meer calorieën te verbranden.

Eieren zijn een geweldige manier om uw dag te beginnen

 1. Eieren eten voor het ontbijt lijkt vooral gunstig te zijn voor gewichtsverlies.

 2. Veel studies hebben de effecten van het eten van eieren in de ochtend vergeleken met het eten van andere ontbijten met hetzelfde caloriegehalte.

 3. Verschillende onderzoeken bij vrouwen met overgewicht hebben aangetoond dat het eten van eieren in plaats van bagels hun vol gevoel verhoogde en ervoor zorgde dat ze de komende 36 uur minder calorieën consumeerden.

 4. Ei-ontbijt bleek ook tot 65% meer gewichtsverlies te veroorzaken, gedurende 8 weken (7, 9).

 5. Een soortgelijk onderzoek bij mannen kwam tot dezelfde conclusie, waaruit bleek dat een ei-ontbijt de calorie-inname de komende 24 uur aanzienlijk verlaagde in vergelijking met een bagelontbijt. De eiereters voelden zich ook voller (16).

 6. Bovendien veroorzaakte het ei-ontbijt een stabielere bloedglucose- en insulinerespons, terwijl het ook ghreline (het hongerhormoon) onderdrukte (16).

 7. Een ander onderzoek bij 30 gezonde en fitte jonge mannen vergeleek de effecten van drie soorten ontbijten bij drie verschillende gelegenheden. Dit waren eieren op toast, ontbijtgranen met melk en toast en croissant met jus d'orange.

 8. Het eierontbijt veroorzaakte een aanzienlijk grotere verzadiging, minder honger en een lager verlangen om te eten dan de andere twee ontbijten.

 9. Bovendien aten de mannen bij het ontbijt eieren tijdens het lunch- en dinerbuffet ongeveer 270-470 calorieën minder dan de andere ontbijten (17).

 10. Deze indrukwekkende vermindering van calorie-inname was onbedoeld en moeiteloos. Het enige dat ze deden was eieren eten bij het ontbijt.

Eieren zijn goedkoop en gemakkelijk te bereiden

 1. Het is heel eenvoudig om eieren in uw dieet op te nemen.

 2. Ze zijn goedkoop, overal verkrijgbaar en kunnen binnen enkele minuten worden voorbereid.

 3. Eieren zijn heerlijk bijna elke manier waarop u ze maakt, maar worden meestal gekookt, roerei, in een omelet gemaakt of gebakken.

 4. Een ontbijtomelet gemaakt met een paar eieren en wat groenten zorgt voor een uitstekend en snel gewichtsverliesvriendelijk ontbijt.

 5. Je kunt op deze pagina veel recepten voor eieren vinden.

Take Home Message

 1. Eieren toevoegen aan uw dieet kan een van de gemakkelijkste dingen zijn om te doen als u probeert af te vallen.

 2. Ze kunnen je een vol gevoel geven en je helpen minder calorieën te eten gedurende de dag.

 3. Bovendien zijn eieren een geweldige bron van veel vitamines en mineralen die vaak in het dieet ontbreken.

 4. Eieren eten, vooral voor het ontbijt, is misschien net wat uw dieet voor gewichtsverlies maakt of breekt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407