Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom gegrilde varkenskarbonades een gezondere manier zijn om uw eiwit te krijgen

Let op

 1. Varkensvlees, ook wel 'het andere witte vlees' genoemd, is een populaire vleesoptie. Hoewel het misschien niet de gezondste keuze is in vergelijking met kipfilets of niet-dierlijke eiwitten, kan varkensvlees een plaats hebben aan de meeste eettafels als het correct wordt bereid. De National Pork Board zegt dat elke snee in de lendenen, zoals karbonades, eigenlijk magerder is dan kippendijen zonder vel. Bovendien kan grillen in plaats van frituren helpen om overtollige calorieën op afstand te houden.

Calorieën karbonade

 1. ChooseMyPlate.gov beveelt aan dat Amerikanen slechts 35 procent van hun totale calorieën per dag uit vet consumeren. Dit valt uiteen tot 36 tot 62 gram voor vrouwen en 62 tot 109 gram voor mannen. Smithfield, een populair vleesmerk, produceert varkenskoteletten die 193 calorieën leveren in een portie van 4 ons of ongeveer 145 calorieën voor 3 ons.

Eiwit in varkenskarbonades

 1. Het eiwit in varkenskoteletten is een van de belangrijkste trekken van het vlees. Karbonades bevatten veel van deze voedingsstof, die essentieel is voor een gezond voedingspatroon en sterke spieren en botten. Harvard Health Publishing meldt dat de gemiddelde volwassene 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig heeft, of per elke 2,2 pond.

 2. De Amerikaanse Food Drug Administration beveelt aan dat de gemiddelde Amerikaan die een dieet van 2000 calorieën per dag eet, 50 gram eiwit per dag krijgt, geeft of neemt, afhankelijk van het activiteitsniveau en de leeftijd. De gemiddelde hoeveelheid eiwit in varkenskoteletten is ongeveer 23 gram voor een portie van 3 ons.

Geen koolhydraten in karbonades

 1. Als u koolhydraatarm of een keto-dieet volgt, zult u blij zijn te weten dat er geen koolhydraten in karbonades zitten. The Harvard T.H. Chan School of Public Health beweert dat er aanwijzingen zijn dat koolhydraatarme diëten mensen kunnen helpen sneller af te vallen. Het Atkins-dieet beweert dat het beperken van koolhydraten het lichaam helpt om vet te verbranden en om te zetten in brandstof. Dit houdt het lichaam in beweging en helpt je meer af te vallen.

Vergeet geen factor in vet

 1. De hoeveelheid vet in karbonades is waarschijnlijk het grootste nadeel van het eten van vlees. Volgens ChooseMyPlate.gov suggereren dieetrichtlijnen dat, op basis van een dieet met 2000 calorieën, de meeste mensen niet meer dan 35 procent van hun dagelijkse calorieën uit vet zouden moeten consumeren.

 2. Met 7,8 gram vet voor een portie lende van 30 gram, zonder beenkarbonades, kunnen varkenskarbonades precies in deze richtlijn passen. Dankzij veranderingen in fok- en voedertechnieken is varkensvlees slanker dan ooit tevoren. Vanaf 2019 heeft varkensvlees volgens de National Pork Board ongeveer 16 procent minder vet dan in 1991.

Welke andere kookopties bestaan ​​er?

 1. Frituren in zware olie moet tot elke prijs worden vermeden, en hoewel grillen geweldig is, kunnen ook andere kookopties worden gebruikt. De American Heart Association raadt aan om zoveel mogelijk vet weg te knippen voordat je gaat koken en overtollig vet af te gieten dat zich kan verzamelen.

 2. Andere gezonde kookopties voor karbonades zijn bakken, braden of zelfs koken in een slowcooker. Verminder de hoeveelheid vet in een karbonade nog meer met de juiste kooktoestellen. Vergeet niet je eiwit te combineren met groenten en koolhydraatbronnen zoals zoete aardappelen voor optimale voedingsvoordelen.

 3. Frituren in zware olie moet tot elke prijs worden vermeden, en hoewel grillen geweldig is, kunnen ook andere kookopties worden gebruikt. De American Heart Association raadt aan om zoveel mogelijk vet weg te knippen voordat je gaat koken en overtollig vet af te gieten dat zich kan verzamelen.

 4. Andere gezonde kookopties voor karbonades zijn bakken, braden of zelfs koken in een slowcooker. Verminder de hoeveelheid vet in een karbonade nog meer met de juiste kooktoestellen. Vergeet niet je eiwit te combineren met groenten en koolhydraatbronnen zoals zoete aardappelen voor optimale voedingsvoordelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407