Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is bruin brood gezond?

De nadelen: cholesterol en verzadigd vet

 1. De recente toename van de populariteit van volle granen zorgt ervoor dat de massa hun sponsachtige witte plakjes inruilt voor iets meer voedingswaarde - en fysiek - dicht. Als u alleen op kleur vertrouwt, kiest u misschien niet voor een brood dat vezels en voedingsrijke volle granen bevat. Dat komt omdat niet alle bruine broden gelijk zijn gemaakt.

Bruin is niet noodzakelijk beter

 1. Tarwebrood staat bekend als de gezondere keuze. De waarheid is dat veel tarwebroodjes gewoon vermomde witte broden zijn. Ze bevatten dezelfde bewerkte witte bloem als wit brood met de toevoeging van suikers of kleurstoffen om ze hun donkerdere uiterlijk te geven. Het hebben van een donkerdere kleur is geen betrouwbare indicator van voedingswaarde. De uitdrukking "tarwe" op het etiket misleidt consumenten omdat de meeste broden tarwe bevatten, zelfs witte broden.

Volle granen zijn de sleutel

 1. Volkorenbroden hebben een voedingswaarde ten opzichte van broden met net bewerkte granen, omdat hele granen het kiem- en zemelengedeelte van elke korrel behouden. De zemelen verpakt brood met vezels en verhoogt het magnesium, vitamine E en essentiële vetzuren. Brood zonder volle granen werpt deze delen van de plant opzij en de voedingswaarde neemt een hit. Zorg ervoor dat het brood dat u kiest "100 procent volkoren" op de verpakking vermeldt of "volkoren tarwe" in de ingrediëntenlijst.

Voordelen van volle granen

 1. Broodproducenten kunnen volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw via het verrijkingsproces voedingsstoffen terug in de broden toevoegen, maar geen vezels. Volkorenbrood helpt u om uw dagelijkse vezelinname te halen. De extra vezel in volle granen geeft je dat volle gevoel. Het houdt je ook langer vol, wat kan helpen gewichtsverlies te bevorderen.

 2. Vezel helpt bij het reguleren van uw spijsvertering en verlaagt cholesterol. Omdat volle granen meer tijd nodig hebben om te verteren dan bewerkte granen, hebben ze minder invloed op je bloedsuikerspiegel, wat kan helpen bij het beheersen van hunkeren naar voedsel.

Maak ten minste de helft van uw granen geheel

 1. De USDA beveelt aan dat de helft van de granen die u eet, uit hele granen komt. Het beveelt 3 oz aan. van volkoren per dag, en die korrels kunnen afkomstig zijn van elke combinatie van hele en bewerkte granen. Dit is belangrijk omdat veel bruine broden een mengsel van volle granen en bewerkte granen bevatten. De USDA benadrukt dat er ruimte is voor bewerkte granen in een gezond dieet zolang ze in balans zijn met volle granen en niet teveel worden gegeten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407