Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is een appel goed voor u?

Vitaminen en mineralen

 1. Het is een algemeen geaccepteerd feit dat appels goed voor je zijn. Het gezegde "Een appel per dag houdt de dokter weg" weerspiegelt hoe goed de relatie tussen appels en gezondheid is vastgesteld. Veel mensen weten misschien niet wat er schuilgaat achter deze gezondheidsclaims over appels, en hoe goed voor het lichaam appels zijn. De gezondheidsvoordelen van appels komen niet alleen van de voedingsstoffen die ze bevatten, maar ook van verbindingen die fytochemicaliën worden genoemd.

Fytochemicaliën

 1. Appels bevatten extreem veel fytochemicaliën, stoffen die planten maken om zichzelf te beschermen en die bij consumptie ook een gezond effect hebben op het menselijk lichaam. De hoge niveaus van quercetine, kaempferol en myricetin verlenen ook antioxiderende eigenschappen. Deze flavonolen, samen met anthocyanen, chlorogeenzuur en epicatechine beschermen het lichaam tegen kanker en immuunziekten. De hoogste niveaus van fytochemicaliën worden gevonden in de appelschillen, en de verbinding procyanidin B2 draagt ​​volgens Science News ongeveer 60 procent bij aan de antioxidantactiviteit in de schil.

Fysiologische effecten

 1. Polyfenolen en quercetine, twee soorten fytochemicaliën in appels, helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren. Quercetine kan ook neuroprotectief zijn en u helpen de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Een component in appels genaamd phloridizin kan helpen botverlies te vertragen of te voorkomen. De vitamine C in appels biedt extra antioxiderende activiteit die verder gaat dan de werking van appelfytochemicaliën.

Hele appels

 1. Een hele appel eten is gezonder dan bewerkte appelproducten, zoals appelsap of appelmoes. Dit komt omdat verschillende nuttige componenten in appels samenwerken om in het algemeen meer voordelen te bieden dan de afzonderlijke componenten alleen kunnen bieden. De oplosbare vezelpectine werkt samen met fytonutriënten in de appel om het vetgehalte in het bloed nog verder te verlagen dan pectine zelf.

Frequency

 1. Een appel per dag lijkt echt de beste manier om dit heilzame fruit te consumeren. Mensen die elke dag een appel eten, zijn beter beschermd tegen kanker dan mensen die minder vaak appels eten, legt World's Healthiest Foods uit. Appels moeten minstens drie tot vijf keer per week worden geconsumeerd in een dieet dat elke dag vier tot vijf porties fruit bevat.

Types

 1. Met duizenden verschillende variëteiten op de markt, kan het kiezen van de beste soort appel voor gezondheid een ontmoedigende taak zijn. De variëteiten Red Delicious, Northern Spy en Ida Red hebben de hoogste niveaus van fytochemicaliën en antioxiderende activiteit, volgens een wetenschappelijk nieuwsrapport van mei 2005. Van de onderzochte appels had de Empire-variëteit de minste antioxiderende activiteit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407