Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is een gezond voedingspatroon belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen?

Vet en calorieën

 1. Van baby's wordt verwacht dat ze hun gewicht verdrievoudigen op de leeftijd van één, volgens de Academie voor Voeding en Dieetleer, waardoor het de snelste groeiperiode in het menselijk leven is. Bovendien is de vroege kinderjaren een belangrijke periode voor cognitieve, gedragsmatige en lichamelijke ontwikkeling. Een gezond en voedzaam dieet is een van de belangrijkste factoren om ervoor te zorgen dat een kind optimale ontwikkeling bereikt.

Bevordert optimale groei

 1. Tijdens de vroege kinderjaren groeit het lichaam in een alarmerend tempo. Dit percentage vertraagt ​​na de leeftijd van 1 en kan optreden tijdens de kindertijd, adolescentie en puberteit. Een kind heeft voldoende inname via de voeding nodig om voldoende voedingsstoffen en energie te leveren om te groeien, zonder het vermogen van zijn lichaam om gezond te blijven, te verminderen. Bovendien wordt bijna de helft van de volwassen skeletmassa opgebouwd tijdens de adolescentie. Een gezond voedingspatroon, rijk aan calcium en andere essentiële vitamines en mineralen, zal optimale skelet- en fysieke groei mogelijk maken.

Verbetert de ontwikkeling van de hersenen

 1. Hersenontwikkeling kan worden beïnvloed door de kwaliteit en toereikendheid van het dieet van uw kind. Slechte voeding tijdens de ontwikkeling van de foetus en het vroege leven kan IQ-scores verlagen en leiden tot leerstoornissen, volgens dr. Reynaldo Martorell, professor Internationale Voeding aan de Emory University. Bovendien kunnen aandachtsproblemen en gedrags- en sociale problemen optreden. Het verstrekken van voldoende energie, vitamines, mineralen en macrovoedingsstoffen is noodzakelijk om voldoende voeding te bieden voor hersenontwikkeling, terwijl de rest van het lichaam toch kan groeien en volwassen worden.

Voorkomt obesitas bij kinderen

 1. Net zoals het belangrijk is om kinderen voldoende voeding te geven, is het ook belangrijk om te beoordelen hoeveel ze eten - en wat ze eten. Bijna een op de drie kinderen heeft overgewicht of obesitas, volgens HealthyChildren.org, waardoor ze een groter risico lopen op obesitas en andere chronische ziekten in het volwassen leven. De calorie-inname en voedingsbehoeften variëren, afhankelijk van de leeftijd, de grootte, het activiteitenniveau en de algemene gezondheidstoestand van uw kind. Uw kind voorzien van gezonde voedingskeuzes en het aantonen van gezonde eetgewoonten is een belangrijke manier om te voorkomen dat uw kind een statistiek wordt.

Moedigt gezonde keuzes voor het leven aan

 1. Door uw kind kennis te laten maken met verschillende gezonde voedingskeuzes, kunt u hem leren hoe hij een gezondere levensstijl moet leiden die de rest van zijn leven voor een goede groei en ontwikkeling kan zorgen. Neem contact op met de kinderarts van uw kind als u zich zorgen maakt over de groei en ontwikkeling van uw kind.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407