Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is granaatappel goed voor u?

Blueberries Boost Memory, Too

 1. Granaatappels bevatten tientallen kleine zaadjes die arils worden genoemd, gevuld met scherp maar voedzaam sap. Hoewel het tijdrovend kan zijn om bij de zaden van de granaatappel te komen, zitten ze vol vitamines, mineralen en anti-oxidanten die je kunnen helpen, zowel van binnen als van buiten.

Immuunsysteembooster

 1. Eén granaatappel bevat ongeveer 40 procent van uw dagelijkse behoefte aan vitamine C. Deze vitamine helpt uw ​​immuunsysteem te stimuleren en helpt de duur en ernst van de ziekte te voorkomen of te verminderen. Granaatappels zitten ook vol met antioxidanten, dat zijn moleculen die kunnen helpen virussen en infecties zoals de griep te bestrijden. De antioxidanten in granaatappels kunnen zelfs de effecten van antivirale medicijnen versterken, volgens "Phytomedicine Journal."

Hulp bij gewichtscontrole

 1. Granaatappels bevatten veel vezels - een granaatappel bevat 11 gram vezels. Vezels zetten uit in het lichaam, dus het helpt je te vullen en je voelt je tevreden tussen de maaltijden door. Als gevolg hiervan zult u minder snel te veel eten. Granaatappels bevatten ook 219 gram water, waardoor je je ook vol kunt voelen en de honger de hele dag kunt uitstellen. Omdat je op de zaden moet kauwen, ben je gedwongen je tempo van eten te vertragen, waardoor je de kans krijgt om signalen van volheid te herkennen, zodat je niet te veel eet. Granaatappels bevatten ook weinig calorieën - 1/2 kopje is slechts 72 calorieën.

Hart gezond

 1. Granaatappels kunnen cardiovasculaire aandoeningen en ziekten vertragen of zelfs voorkomen, volgens een artikel uit 2004 in het tijdschrift "Clinical Nutrition." Punicalagines, stoffen die voorkomen in granaatappels, kunnen de functie van bloedvaten en het hart helpen verbeteren. Punicalagines kunnen helpen bij het bestrijden en verminderen van veel van de aandoeningen die leiden tot hart- en vaatziekten, zoals verharding van de slagaders, hoge bloeddruk, hoge cholesterolspiegels en hartblokkades zoals atherosclerotische plaque,.

Mooie voordelen

 1. De vitamine C in granaatappels kan helpen de ruwheid van de huid te verminderen wanneer deze lokaal wordt toegepast, meldt een artikel uit 2006 in het "Journal of Ethnopharmacology." Gebruik granaatappelzaadolie op je gezicht, wat kan helpen de huidgroei en regeneratie aan te moedigen. De antioxidanten in granaatappels kunnen ook helpen de ontsteking van de huid te verminderen en aandoeningen zoals acne te verbeteren. Granaatappels helpen bovendien de aanmaak van collageen te stimuleren, wat kan helpen doorhangende delen van de huid op te zetten en de bloedtoevoer naar je gezicht te vergroten, volgens The Huffington Post.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407