Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is het belangrijk om gezond voedsel te eten in plaats van junkfood?

Eiwitshakes

 1. Gezond eten kiezen is niet altijd gemakkelijk. Veel voedingsmiddelen bevatten veel vet, calorieën en suiker, maar eindigen als normale delen van uw dieet omdat ze goed smaken. Er zijn meerdere redenen om gezond voedsel te kiezen in plaats van junkfood, en als je de belangrijkste kent, kun je voedsel zonder voeding doorgeven en in plaats daarvan verstandiger eetkeuzes maken. Door nu de juiste keuzes te maken, kunt u in de toekomst problemen voorkomen.

Voorkomt gewichtstoename

 1. De meeste junkfood bevat geen voeding en te veel calorieën en vet. Walter Willett, auteur van 'Eten, drinken en gezond zijn: de Harvard Medical School Guide to Healthy Eating', is van mening dat het eten van deze voedingsmiddelen de belangrijkste reden is waarom zoveel mensen te zwaar of zwaarlijvig zijn. Als u uw dieet vult met voedingsmiddelen die geen voeding bevatten, blijft er minder ruimte over voor voedingsmiddelen die gevuld zijn met voedingsstoffen. Kies voor fruit, groenten en magere melk, omdat ze minder calorieën en vet bevatten en meer voedingsstoffen bevatten, wat kan helpen om ongezonde gewichtstoename te voorkomen.

Verbetert uw uiterlijk

 1. Een dieet dat is gevuld met fastfood, verpakte voedingsmiddelen en snoep, laat fruit, groenten en andere voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen weg. Het boek "Dr. Perricone's 7 geheimen voor schoonheid, gezondheid en levensduur" merkt op dat het voedsel dat je kiest je uiterlijk kan beïnvloeden. Vet, vet en suikerachtig voedsel kan een droge huid, broze nagels en dof haar veroorzaken, terwijl voedzamer voedsel u een jeugdige gloed kan geven en u er jonger kunt laten uitzien. Het eten van voedsel zoals olijfolie, zalm, noten, bladgroenten en felgekleurde producten zorgt ervoor dat je huid, haar en nagels er gezond blijven uitzien.

Verbetert de gezondheid en voorkomt ziekten

 1. Junkfood heeft weinig tot geen voeding en als u het volmaakt, kan uw gezondheid achteruitgaan. Je lichaam is afhankelijk van vitamines en mineralen om goed te werken; als u geen constante stroom van die voedingsstoffen levert, kan uw gezondheid achteruitgaan. Het eten van felgekleurde groenten en fruit, volle granen en magere zuivelproducten helpen je lichaam precies wat het nodig heeft om gezond te blijven. Het eten van vezelrijk voedsel, zoals havermout, appels en noten, kan je lichaam ook beschermen tegen schade. Het boek "Healthy Foods: Fact Versus Fiction" meldt dat bepaalde voedingsmiddelen, waaronder amandelen, bosbessen en broccoli, veel soorten kanker kunnen voorkomen.

Verbetert uw geestelijke gezondheid

 1. Junkfood kan uw geestelijke gezondheid beïnvloeden omdat het weinig bevat van wat uw hersenen nodig hebben om de chemicaliën te produceren die verantwoordelijk zijn voor geluk en productiviteit. Gary Null meldt in zijn boek, "The Food-Mood-Body Connection: Nutrition Based and Environmental Approaches to Mental Health and Physical Well-Being", dat het voedsel dat je eet van invloed is op hoe goed je je voelt en op je kijk op het leven. De antioxidanten en voedingsstoffen in verse groenten en fruit kunnen de hormonen beïnvloeden die verantwoordelijk zijn voor de geestelijke gezondheid. De omega-3-vetzuren in voedingsmiddelen zoals zalm en walnoten hebben ook invloed op de gezondheid van je hersenen en je mentale welzijn. Junkfood doet het tegenovergestelde, merkt Null op, door je hersenen te beroven van de voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te werken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407