Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is het gezond om drie maaltijden per dag te eten?

Verhoogt energie en cijfers

 1. Drie maaltijden per dag eten lijkt verstandig, maar is het gezond? Als je je op je best wilt voelen en er op je best uit wilt zien, is het moeilijk om de tegenstrijdige beweringen te negeren dat de hele dag grazen of maaltijden overslaan de beste manier is om je doelen te bereiken. Dit is een geval waarin het misschien het gezondst is om bij de traditie te blijven en gemakkelijk te doen is terwijl je je eten bijhoudt via de MyPlate-app.

Verhoogt energie en cijfers

 1. Drie maaltijden per dag eten helpt om het energieniveau hoog te houden en honger op afstand te houden.

Maaltijdfrequentie en gewicht

 1. De gemiddelde Amerikaan eet ongeveer 2,8 maaltijden per dag en een patroon van drie maaltijden per dag is de norm in andere geïndustrialiseerde landen. Er is geen duidelijk, consistent bewijs dat elke andere maaltijdfrequentie beter is. In 2011 heeft de International Society of Sports Nutrition gemeld dat het verspreiden van calorieën over meer dan drie maaltijden de lichaamssamenstelling niet gunstig lijkt te veranderen. De voordelen van het eten van 3 maaltijden per dag, zonder snacks of alleen gezonde snacks, kunnen optimaal zijn voor het beheersen van de eetlust en het beheren van voedselinname.

Streven naar optimale calorieverdeling

 1. Een voordeel van 3 keer per dag eten is dat u uw calorieën over uw dag verspreidt, zodat u niet te hongerig wordt tussen de maaltijden door. Een andere is dat je je calorieën niet te dun verspreidt, dus je hebt meer kans om je tevreden te voelen na elke maaltijd. De hele dag grazen kan ertoe leiden dat je calorieën verliest, vooral als je voor calorierijke snacks kiest, terwijl het hebben van minder dan drie maaltijden per dag je zo hongerig kan maken dat het moeilijk is om gezonde voedingskeuzes te maken.

Maaltijdkwaliteit versus maaltijdhoeveelheid

 1. Wat je eet, maakt waarschijnlijk meer uit dan hoe vaak je eet. Maaltijden overslaan kan het moeilijk maken om de verscheidenheid aan voedingsmiddelen en voedingsstoffen te krijgen die je nodig hebt voor een goede gezondheid. Wanneer u ontbijt, lunch en diner eet, zult u waarschijnlijk bij elke maaltijd verschillende voedingsmiddelen kiezen, waardoor u over het algemeen gevarieerd bent. Snacking kan een goede manier zijn om extra porties fruit, groenten, volle granen en gezonde eiwitten aan je dieet toe te voegen, of het kan een excuus zijn om chips en snoeprepen te eten.

Hoe ziet drie maaltijden per dag eruit

 1. De ChooseMyPlate.gov van de federale overheid heeft enkele handige, gezonde suggesties voor het maken van gezonde voedingskeuzes voor drie maaltijden per dag. Deze suggesties zijn ook bedoeld om u vol te houden, zodat u uw tussendoortjessnacktijd beperkt.

 2. Een ontbijt van havermout met pindakaas en rozijnen levert de eiwitten, volle granen en fruit die u nodig hebt om uw dag goed te beginnen. Voor de lunch heeft een tonijn-komkommeromslag eiwitten en groenten nodig, vergezeld van vanille-yoghurt, die veel calcium bevat. Een diner van honing-citroenkip, bruine rijstpilaf, erwten en maïs biedt ook eiwitten en groenten. Aangevuld met een snack van wortelstokken, hummus en volkoren crackers, is dit een typische manier om de meeste van uw voedingsstoffen in drie maaltijden en een gezonde snack te krijgen, zonder honger te lijden.

Geen snacks of weinig snacks

 1. Bepalen of drie maaltijden per dag een gezond patroon voor u zijn, kan enige experimenten vergen. Je doel is om je lichaam gedurende de dag van constante energie te voorzien en genoeg honger te krijgen tussen de maaltijden door dat je je klaar voelt om te eten, maar nog steeds in staat bent om rationele keuzes te maken tijdens de maaltijd. Als je merkt dat je tussen de maaltijden te honger krijgt, is het misschien een betere optie om een ​​snack of twee toe te voegen terwijl je toch binnen je ideale caloriegebied blijft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407