Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is het gezond om warm water te drinken?

Als ingrediënt

 1. Het regelmatig drinken van warm water kan veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een betere spijsvertering en gewichtsverlies. De smaak van warm water past mogelijk niet bij uw smaakpapillen, waardoor u wordt gevraagd smaakstoffen, cafeïne of suiker toe te voegen. Hoewel het toevoegen van smaakstoffen niet alle voordelen van het warme water verandert, kan het gewichtstoename veroorzaken, afhankelijk van wat je toevoegt aan het warme water.

Hydration

 1. Het grootste voordeel van het drinken van elke vorm van water, warm of koud, is hydratatie voor je lichaam, legt Gayl Canfield, RD, directeur Voeding bij Pritikin Longevity Center en Spa in Miami, Florida, uit. Deze hydratatie helpt de nieren om afvalproducten en toxines uit het lichaam te spoelen en biedt een medium voor alle biochemische en metabolische processen in uw lichaam. Canfield benadrukt: "Het is het water dat belangrijk is voor je lichaam, niet noodzakelijkerwijs het feit dat het warm of koud is." Drink voldoende water om je urine lichtgeel te houden om een ​​heldere kleur te krijgen.

Gewichtsverlies

 1. Hoewel elk type water uw lichaam kan hydrateren, kan heet water u helpen af ​​te vallen of uw huidige gewicht te behouden. "Heet water kan de lichaamstemperatuur verhogen en daarom de stofwisseling iets verhogen", zegt Dr. Michael Wald, de directeur van Nutritional Services bij Integrated Medicine and Nutrition in Mount Kisco, New York. Een verhoogd metabolisme zorgt ervoor dat uw lichaam gedurende de dag meer calorieën gebruikt, hoewel het twijfelachtig is of het voldoende verandering veroorzaakt om gewichtsverlies te veroorzaken. Het verhoogde metabolisme kan het maagdarmkanaal en de nieren helpen efficiënter te werken, waardoor het lichaam wordt ontgift door het maagdarmkanaal en de nieren te stimuleren, legt Wald uit. Het drinken van heet water kan je inspanningen om af te vallen zelfs aangenamer maken. Wald legt uit dat wanneer heet water wordt geconsumeerd, de receptoren in de mond, slokdarm, maag en darmen "de pleziercentra in de hersenen" stimuleren!

Wellness

 1. Heet water kan het aantal infecties waaraan u lijdt, verminderen. Gekookt water vermindert het aantal bacteriële organismen in water, waardoor heet water beter is dan kamertemperatuur of koud water door uw blootstelling aan opportunistische infecties te verminderen, zegt Wald. Hij voegt eraan toe dat heet water de bloedsomloop naar het maagdarmkanaal verhoogt en de hoeveelheid slijm in uw sinussen, slokdarm en maagdarmkanaal vermindert, waardoor het vermogen van virussen, slechte bacteriën of schimmels om te groeien of uw lichaam te infecteren, afneemt.

Standpunt Chinese geneeskunde

 1. De theorie van de Chinese geneeskunde en haar Yin-Yang-filosofie stelt dat je warm water moet drinken, ongeveer dezelfde temperatuur als het lichaam, omdat warm water en koud water de balans van je lichaam weggooien , verklaart Dr. Gui Chao Wu, een geregistreerde acupuncturist, traditionele Chinese arts en geregistreerde massagetherapeut in Calgary, Canada. Niettemin legt Wu uit dat als je verkoudheidsverschijnselen of andere onevenwichtigheden van het Yin-type hebt, zoals frequente koude rillingen, dorst, depressie, slaperigheid, "mistige" hersenen, opgeblazen gevoel of vochtophoping, heet water de rol van de Yang speelt en je lichaam brengt terug in balans.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407