Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is karnemelk goed voor u?

Heet om in een gezond dieet te passen

 1. Goed voor zelfstandig drinken of voor gebruik bij het bakken, karnemelk heeft een scherpe smaak en zit boordevol essentiële voedingsstoffen. Wanneer u winkelt voor karnemelk, volgt u de richtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en kiest u voor vetarme of vetvrije karnemelk in plaats van de volledige versie. Je krijgt alle voedingswaarde van volle vet karnemelk - inclusief essentiële mineralen en vitamines - maar je slaat een deel van de toegevoegde calorieën en vet over. Als u de rijke smaak van karnemelk verkiest boven gewone melk, kunt u eenvoudig ruilen zonder uw taille te vergroten - er is slechts een verschil van 4 calorieën tussen een kopje magere karnemelk en magere melk.

Hoog calcium voor botopbouw

 1. Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van karnemelk is het calciumgehalte. Je hebt dagelijks 1000 milligram calcium nodig en elke kop magere karnemelk brengt je 284 milligram, of 28 procent, dichter bij dit doel. Dat is net iets minder dan gewone magere 1 procent melk, die 305 milligram per kopje bevat. Het krijgen van voldoende calcium in uw dieet helpt het botverlies te vertragen naarmate u ouder wordt, helpt de nieuwe botgroei te ondersteunen en voorkomt osteoporose. Het calciumgehalte van karnemelk biedt ook andere voordelen, waaronder ondersteuning voor celcommunicatie en spiercontractie.

Rijk aan riboflavine

 1. Voeg karnemelk aan uw dieet toe en u krijgt ook meer riboflavine of vitamine B-2. Je lichaam gebruikt riboflavine om enzymen in je cellen te activeren, wat de energieproductie helpt stimuleren. Riboflavine ondersteunt ook de leverfunctie - die helpt uw ​​lichaam te ontgiften - en helpt u urinezuur te maken, een sterke antioxidant. Elke kop karnemelk bevat 377 microgram riboflavine. Dit komt overeen met 29 procent van de dagelijkse behoefte aan riboflavine voor mannen en 34 procent voor vrouwen. Het komt een beetje tekort aan het riboflavinegehalte van magere melk, die 451 microgram levert.

Eiwit-Packed

 1. Karnemelk verhoogt ook uw eiwitinname. Elke cel in je lichaam bevat eiwitten en al je weefsels vertrouwen op eiwitten om zichzelf te herstellen en te onderhouden. Eiwit is vooral belangrijk voor sterke botten, spieren en huid. Een enkele kop karnemelk levert 8,1 gram eiwit - ongeveer dezelfde hoeveelheid als gewone magere melk - wat respectievelijk 15 en 17 procent van de eiwitbehoeften voor mannen en vrouwen uitmaakt, volgens de richtlijnen voor inname via de voeding gepubliceerd door de Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Nadelen en overwegingen

 1. Pas op voor twee mogelijke valkuilen - vet en natrium - wanneer u karnemelk aan uw dieet toevoegt. Zelfs magere karnemelk bevat 2,2 gram totaal vet per portie, waarvan 60 procent bestaat uit schadelijk verzadigd vet. Bovendien bevat karnemelk een verrassende hoeveelheid natrium - 466 milligram, of 20 procent van uw dagelijkse limiet. Dat is veel hoger dan het natriumgetal voor gewone magere melk, die slechts 107 milligram per kopje bevat. Zowel verzadigd vet als natrium kunnen uw cardiovasculaire gezondheid bedreigen - natrium verhoogt de bloeddruk, wat de druk op uw bloedvaten en hart verhoogt, terwijl verzadigd vet uw cholesterol verhoogt. Eet gematigde karnemelk, als onderdeel van een uitgebalanceerd gezond dieet, om uw risico te minimaliseren.

 2. Pas op voor twee mogelijke valkuilen - vet en natrium - wanneer u karnemelk aan uw dieet toevoegt. Zelfs magere karnemelk bevat 2,2 gram totaal vet per portie, waarvan 60 procent bestaat uit schadelijk verzadigd vet. Bovendien bevat karnemelk een verrassende hoeveelheid natrium - 466 milligram, of 20 procent van uw dagelijkse limiet. Dat is veel hoger dan het natriumgetal voor gewone magere melk, die slechts 107 milligram per kopje bevat. Zowel verzadigd vet als natrium kunnen uw cardiovasculaire gezondheid bedreigen - natrium verhoogt de bloeddruk, wat de druk op uw bloedvaten en hart verhoogt, terwijl verzadigd vet uw cholesterol verhoogt. Consumeer karnemelk met mate, als onderdeel van een uitgebalanceerd gezond dieet, om uw risico te minimaliseren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407