Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is kip gezond om te eten?

Zelfgemaakt en gezond

 1. Als u in de Verenigde Staten woont, is kip waarschijnlijk een nietje in uw dieet, vooral als u een gezond eetplan hebt geïmplementeerd. Kip maakt deel uit van de groep vlees en bonen van de voedingsgidspiramide en zit vol met essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, terwijl ze minder ongezonde eigenschappen hebben die andere soorten vlees hebben. Een kipfilet zonder vel, zonder vel, is een uitstekend vetarm voedsel dat op verschillende manieren kan worden bereid en dat in veel verschillende keukens past.

Protein

 1. Een 3 oz. Kipfilet zonder bot, zonder vel, 27 g eiwit, met alle aminozuren die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid. Eiwit is een belangrijke bouwsteen van alle spierweefsel in uw lichaam, inclusief skeletspieren, hartweefsel en gladde spieren in de darmwand. Eiwitten zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de bouw van andere structuren in het lichaam, zoals cellen en botten, en de uitvoering van veel cruciale taken, waaronder de afbraak van toxines.

Fat

 1. Een kipfilet bevat relatief weinig verzadigd vet in vergelijking met veel eiwitalternatieven, vooral wanneer de schil is verwijderd. Door kip te vervangen door vetrijke stukken vlees, verlaagt u uw risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen door uw LDL of "slechte" cholesterol te verlagen. Het eten van alternatieven met minder vet helpt je ook om een ​​gezond gewicht te behouden. Grillen, braden en bakken zijn geweldige kookmethoden om het vetgehalte zo laag mogelijk te houden.

Selenium

 1. Kip is een geweldige bron van selenium, een spoorelement waarvan is aangetoond dat het kanker bestrijdt. Van selenium wordt ook gedacht dat het een positief effect heeft op de incidentie van andere degeneratieve ziekten, waaronder ontstekingsziekten, hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen en infecties. Selenium is een antioxidant en heeft een positief effect op de activiteit van vitamine C en E in hun vermogen om kankerbevorderende vrije radicalen te bestrijden. Kip bevat 24 microgram selenium per portie van 3 ounce, of 44 procent van het selenium dat u dagelijks nodig hebt.

Vitamine B6

 1. Vitamine B6, of pyridoxine, wordt gevonden in kip en helpt bij het metabolische proces van eiwitten en koolhydraten. Het helpt bij de productie van insuline, witte en rode bloedcellen, neurotransmitters, enzymen, DNA, RNA en prostaglandines. Zonder vitamine B6 zouden uw immuunsysteem, metabolisme en centraal zenuwstelsel niet goed werken. De actieve vorm van vitamine B6, pyridoxal fosfaat (PLP) genoemd, heeft het grootste effect op het metabolisme bij de mens. Elke portie kip bevat 40 procent van uw dagelijks aanbevolen vitamine B-6-inname.

Vitamine B3

 1. Vitamine B3, ook bekend als niacine, komt in grote hoeveelheden voor in gevogelte en vlees. Vitamine B3 is verantwoordelijk voor het omzetten van koolhydraten in energie en het behoud van de gezondheid van de lichaamscellen. Van vitamine B3 is ook aangetoond dat het cholesterolverlagende effecten heeft en daarom wordt aangenomen dat het een positief effect heeft op de vermindering van het risico op hartaandoeningen bij mensen met een hoog cholesterolgehalte. Kip levert 84 procent van de dagelijkse inname van niacine voor vrouwen en 74 procent voor mannen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407