Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is lunch zo belangrijk?

Andere voordelen

 1. Als de belangrijkste dagelijkse maaltijd in tientallen landen over de hele wereld, heeft de lunch een plaats van primair cultureel belang. In 9-tot-5-omgevingen is het middageten niet altijd zo erg, maar tijd maken voor een gezonde lunch kan zowel mentaal als fysiek lonend zijn.

De voordelen

 1. Eten op het midden van de dag, enkele uren na het ontbijt, geeft uw lichaam nieuwe energie en kan de bloedsuikerspiegel verhogen wanneer focus en concentratie afnemen. Als je je traag voelt, kan het eten van zelfs een kleine lunch je energie vernieuwen en je helpen je verfrist en klaar te voelen om de volgende uren aan te nemen. Bovendien houdt het eten van lunch je metabolisme actief, vooral als je voor en na een maaltijd van gemiddelde grootte en een snack hebt. "Langdurige perioden van honger tussen grote maaltijden creëren hiaten die voorkomen dat de stofwisseling actief blijft", zegt dr. Kurt Hong, directeur van het Center for Human Nutrition van Huntington Medical Foundation.

Voor kinderen

 1. Lunch is misschien nog belangrijker voor schoolgaande kinderen dan voor volwassenen. Aangezien de meeste kinderen geen ontbijt of diner op school krijgen en mogelijk geen snacks hebben totdat ze thuiskomen, is lunch de enige maaltijd die ze de hele dag door kunnen geven. Volgens ChoiceUSA.net maakt schoollunch een derde tot de helft van de voedingsinname van een kind uit voor een hele dag en is het essentieel om kinderen te helpen slagen op school en om te groeien en zich succesvol en gezond te ontwikkelen.

Lunch overslaan

 1. Het is gebruikelijk om de lunch over te slaan als u probeert af te vallen of calorieën te verminderen, maar die strategie werkt zelden. Volgens het Gewichtscontrolenetwerk wegen mensen die regelmatig maaltijden overslaan vaak meer dan mensen die vaak gedurende de dag eten. Als je de lunch overslaat, kan je eetlust later toenemen, waardoor je te veel eet of voedsel kiest met slechte voedingswaarden.

Overwegingen

 1. Elke maaltijd eten voor de lunch kan uw metabolisme actief en uw lichaam gezond houden, maar sommige voedingsmiddelen bevatten meer een voedingswaarde dan andere. Dr. Kurt Hong beveelt aan om complexe koolhydraten te combineren met magere eiwitten om een ​​geconcentreerde, langdurige energiebron te vormen. Voorbeelden hiervan zijn magere yoghurt en granola, een mager kalkoensandwich op volkoren brood of magere kwark met fruit en groenten. Idealiter zou een gezonde lunch een evenwicht moeten bieden tussen de vijf belangrijkste voedselgroepen: granen, groenten, fruit, magere eiwitten en zuivelproducten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407