Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is meergranenbrood goed voor u?

Overwegingen

 1. De keuzes in het broodpad van uw supermarkt variëren van gewoon wit brood tot meergranenbroden rijk aan haver, volkoren en andere granen. Dit soort brood is over het algemeen vrij goed voor u en bevat gezonde vezels, vitamines en mineralen - vooral mangaan en selenium - in een pakket met relatief weinig calorieën en weinig vet.

Calorieën

 1. Een portie meergranenbrood met 1 snee bevat 69 calorieën. Eén plak is goed voor 3,4 procent van de calorieën die u dagelijks zou moeten consumeren als u een dieet van 2000 calorieën volgt, maar twee plakjes - de hoeveelheid die u gewoonlijk in een sandwich eet - vertegenwoordigt ongeveer 7 procent van uw totale calorieën. Praat met een voedingsdeskundige of uw arts over hoeveel calorieën u moet consumeren om uw voedingsdoelen te bereiken.

Macronutriënten

 1. Een portie meergranenbrood bevat weinig vet, met slechts 1,1 g. Een vetinname van 20 tot 35 procent van uw dagelijkse calorieën kan u helpen gewichtstoename te voorkomen. De meeste calorieën in een sneetje brood zijn afkomstig van koolhydraten; elke portie bevat 11,2 g. Deze hoeveelheid voldoet aan een klein deel van uw dagelijkse behoeften van 225 tot 325 g, maar de ingrediënten die u aan dit brood toevoegt, kunnen uw vetinname verhogen. Je neemt ook 3,4 g eiwit op in een portie meergranenbrood. Omdat veel broodbeleg boter, lunchvlees, kaas en zeevruchtensalades zijn, kan je eiwitconsumptie hoger zijn. U hebt 46 tot 56 g eiwitten per dag nodig voor een optimale gezondheid.

Fiber

 1. Meergranenbrood kan meer vezels in uw dieet introduceren dan andere soorten brood. Een portie divers meergranenbrood bevat 1,9 g vezels. Dit is 5 tot 7,6 procent van het bedrag dat u elke dag zou moeten consumeren. Zoek voor extra vezels brood met quinoa. Het zoeken naar meergranenbrood met rogge en zemelen kan je echter helpen als je een man bent. Na een kleine studie gepubliceerd in het decembernummer van "The Journal of Nutrition", theoretiseren onderzoekers dat de vezel in rogge volkoren- en zemelenproducten de progressie van prostaatkanker kan verminderen.

Mangaan

 1. Neem een ​​sneetje meergranenbrood op in uw dieet en u neemt 26 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan in. Het mangaan in dit voedsel is van cruciaal belang voor de productie van bloedstollingsfactoren en bindweefsels, evenals de regulering van de bloedsuikerspiegel en hersenfunctie. Bewijs in de september 2010-editie van "Biological Trace Elements Research" koppelt ook mangaangebrek aan nachtblindheid, hoewel meer studies nodig zijn om deze mogelijke bevinding te bevestigen. De website van de University of Maryland Medical Center merkt op dat maar liefst 37 procent van de Amerikanen niet genoeg mangaan binnenkrijgt, dus het eten van meergranenbrood kan het risico op een tekort verminderen.

Andere vitamines en mineralen

 1. Meergranen levert 12 procent van het selenium dat u elke dag per portie nodig heeft. Je neemt ook 6 procent of minder van thiamine, folaat, vitamine B-6, riboflavine, pantotheenzuur, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink en koper in. De B-vitamines in dit voedsel helpen voedsel om te zetten in energie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407