Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom is soep gezond?

Caloriebereik

 1. Een warme kom soep kan op een koude dag de plek raken. Het kan ook een gezonde manier zijn om een ​​maaltijd te beginnen, omdat deze vaak veel groenten, vulling en een lage energiedichtheid heeft. Zelfgemaakte soep is echter een betere keuze dan ingeblikte soep, omdat ingeblikte soep vaak de chemische BPA bevat en veel natrium bevat.

Het verhoogt de consumptie van groenten

 1. Veel Amerikanen krijgen niet de aanbevolen hoeveelheid groenten. Het toevoegen van soep aan uw dieet kan u helpen uw plantaardige inname te verhogen, vooral als u kiest voor een vegetarische soep, zoals gazpacho, een tomatensoep die koud wordt geserveerd. Een studie gepubliceerd in "The Journal of Nutritional Biochemistry" in maart 2006 wees uit dat het gedurende twee weken elke dag eten van gazpacho de vitamine C-niveaus bij de deelnemers aan de studie hielp verhogen. Gekookte soepen zijn echter meestal niet rijk aan vitamine C omdat het een warmtegevoelige vitamine is. Ze bieden andere voedingsstoffen. Kant-en-klare groentesoep en kippennoedelsoep hebben bijvoorbeeld elk bijna 50 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine A en meer dan 10 procent van de DV voor selenium en kalium.

Het vult

 1. In tegenstelling tot veel andere vloeistoffen, kunnen soepen ongeveer even vullend zijn als vast voedsel, volgens een studie gepubliceerd in "Physiology Behavior" in januari 2005. Dit betekent dat je soep als maaltijd kunt serveren zonder je zorgen te maken Heb je weer honger kort nadat je klaar bent met eten. Als u echter een soep maakt, moet u er een kiezen die eiwit bevat.

Het heeft een lage energiedichtheid

 1. Soepen op basis van bouillon hebben ook een lage energiedichtheid, wat betekent dat ze relatief weinig calorieën per gram bevatten. Het kiezen van voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid kan u helpen om minder calorieën te vullen, waardoor u gemakkelijker kunt afvallen. Een studie gepubliceerd in "Obesity Research" in juni 2005 toonde aan dat het tweemaal per dag eten van soep als onderdeel van een caloriearm dieet leidde tot 50 procent meer gewichtsverlies dan het eten van een energierijk voedsel dat hetzelfde aantal calorieën bevat.

De juiste soep kiezen

 1. Soepen op basis van room kunnen veel vet en calorieën bevatten, dus ze zijn minder gezond dan soepen op basis van bouillon. Bijvoorbeeld, New England clam chowder heeft 201 calorieën en 10 gram vet per kop, vergeleken met 90 calorieën en 0,8 gram vet in groentesoep. Regelmatig soep in blik eten kan je bisfenol A of BPA verhogen, een chemische stof die je risico op hartaandoeningen en diabetes kan verhogen, merkt een studie op die in november 2011 werd gepubliceerd in "The Journal of the American Medical Association". Ingeblikte soepen zijn ook een van de belangrijkste bronnen van natrium in het Amerikaanse dieet. Zelfs natriumarme soepen kunnen bijna 20 procent van de DV voor natrium bevatten. Maak thuis je eigen soep met verse ingrediënten, en je kunt de BPA vermijden en het natrium in het laatste gerecht beperken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407