Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom kom ik aan op een veganistisch dieet?

Plantaardige oliën

 1. Hoewel je misschien alle dierlijke producten uit je dieet hebt verwijderd nu je vegan bent geworden, betekent dit niet dat je niet kunt aankomen. Of uw gewichtstoename gewenst is of niet, het komt allemaal neer op totale calorieën. Meer calorieën eten dan je lichaam verbrandt, ongeacht waar die calorieën vandaan komen, leidt tot gewichtstoename.

Het draait allemaal om die calorieën

 1. Of u nu wilt afvallen of aankomen, het komt allemaal neer op uw persoonlijke calorievergelijking. Voor veganistische gewichtstoename wil je meer calorieën eten dan je lichaam verbrandt. Voor veganistisch gewichtsverlies wil je minder calorieën eten dan je lichaam verbrandt.

 2. Bepaal in beide gevallen eerst hoeveel calorieën u momenteel nodig hebt om uw gewicht te behouden. Uw individuele caloriebehoeften zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder uw leeftijd, geslacht, gezondheid en activiteitenniveau.

 3. In het algemeen:

 4. Als je niet zeker weet waar je valt, gebruik dan een online caloriecalculator om een ​​schatting te geven, zoals die wordt aangeboden door Baylor College of Medicine, die ook je body mass index biedt - een hulpmiddel dat de lichaamssamenstelling beoordeelt die veel professionals in de gezondheidszorg gebruiken om de gezondheid te beoordelen.

Calorieën en gewichtstoename voor veganisten

 1. Als u probeert het gewicht van uw veganistische dieet te vergroten, moet u meer calorieën toevoegen aan uw caloriebehoefte voor onderhoud. Over het algemeen zou je in staat moeten zijn om aan te komen door je dagelijkse caloriebehoefte met 250 tot 500 calorieën te verhogen. Natuurlijk is iedereen anders en moet je misschien aanpassingen maken. Volg uw gewicht elke week en verhoog of verlaag uw calorie-inname op basis van uw doelstellingen voor gewichtstoename.

 2. Door uw dagelijkse inname met 250 tot 500 calorieën te verhogen, kunt u 1/2 tot 1 pond per week winnen. Om uw risico op het krijgen van vet op uw veganistisch dieet te verminderen, moet u ook een gewichtstrainingsprogramma opnemen zodat die extra calorieën worden gebruikt om spieren te maken en niet in vet te veranderen. [! 74317 => 1130 = 4!

 1. Het klinkt misschien als een droom wanneer iemand je vertelt dat je meer calorieën moet eten omdat je moet aankomen. Maar die extra calorieën moeten niet zomaar uit elke bron komen. Wanneer je extra kilo's aan je frame moet toevoegen na een veganistisch gewichtstoename dieet, wil je dat die extra calorieën uit voedzame bronnen komen, niet uit rommel.

 2. Uw gezonde veganistische gewichtstoename moet worden gevuld met de gezonde voedingsmiddelen die in elk goed dieetplan staan ​​en moet voedingsmiddelen uit al uw veganistische voedingsgroepen bevatten.

 3. Hoewel het mogelijk is om alle goede voeding te krijgen die je nodig hebt bij het volgen van een veganistisch dieet, moet je misschien wat meer tijd besteden aan het plannen van je maaltijden en voedselkeuzes om ervoor te zorgen dat je lichaam alles krijgt de essentiële dingen. Als je moeite hebt om gezonde, uitgebalanceerde maaltijden te maken op je veganistische dieet, neem dan contact op met een geregistreerde diëtist voor hulp.

 4. Je kunt misschien de extra calorieën toevoegen die je nodig hebt om aan te komen door nog een paar snacks aan je maaltijdplan toe te voegen. Bijvoorbeeld een kom volkoren granen met plantaardige melk, noten en gedroogde vruchtenmix of volkoren toast met notenboter en gelei.

Veganistisch voedsel met hoge calorieën

 1. Hoewel je het niet te moeilijk zou moeten vinden om die extra calorieën toe te voegen om je te helpen aan te komen, als je met gewichtstoename worstelt of een slechte eetlust hebt, wil je misschien een paar hoge -calorie veganistisch eten om elke hap te maximaliseren.

 2. Voorbeelden van gezond veganistisch calorierijk voedsel zijn:

 3. Plantaardige oliën zijn ook een hoogcalorisch veganistisch voedsel, met 40 calorieën per theelepel, en kunnen worden gebruikt om calorieën en smaak toe te voegen aan uw salades, granen, peulvruchten of groenten.

Veganistisch gewichtsverliesdieet

 1. Word je dik van je veganistische dieet? Het is mogelijk om aan te komen als je geen enkel dieet wilt volgen, zelfs geen veganistisch dieet. Misschien eet je meer van het calorierijke veganistische voedsel dan je je realiseert.

 2. Net als veganistische gewichtstoename komt veganistisch gewichtsverlies neer op calorieën. Om 1/2 tot 1 pond per week te verliezen, moet u 250 tot 500 calorieën aftrekken van uw dagelijkse onderhoudscalorieën. Je kunt misschien een paar calorieën bijsnijden uit je veganistische dieetplan door enkele van je calorierijke veganistische voedingsmiddelen te ruilen voor een paar caloriearme opties.

 3. Gezonde veganistische caloriearme voedingsmiddelen zijn onder meer:

Een woord over vitamine B12

 1. Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof die u moet halen uit het voedsel dat u eet. Hier is het ding echter - vitamine B12 wordt van nature alleen aangetroffen in dierlijk voedsel zoals vlees, eieren en zuivelproducten, dat u niet krijgt in uw veganistische dieetplan.

 2. Bij het volgen van een veganistisch dieet, of het nu gaat om gewichtstoename, gewichtsverlies of gewoon voor een goede gezondheid, moet u ervoor zorgen dat u bronnen van vitamine B12 in uw dieetplan opneemt. Versterkte plantenmelk en granen zijn goede bronnen van vitamine B12.

 3. Volwassenen hebben dagelijks 2,4 microgram vitamine B12 nodig. Tekenen van een tekort zijn vermoeidheid, gewichtsverlies en verlies van eetlust. Niet genoeg vitamine B12 krijgen kan ook leiden tot bloedarmoede, een medische aandoening die de productie van rode bloedcellen beïnvloedt.

 4. Als u zich zorgen maakt over vitamine B12 op uw veganistisch dieet en denkt dat u mogelijk een tekort hebt, raadpleeg dan uw arts, die aanbevelingen kan geven over suppletie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407