Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom maïs eten de dikke darm opruimt

Nieuwere wetenschap

 1. Het zetmeel in maïs draagt ​​bij aan zijn rangorde als middelmatig koolhydraatvoedsel op de glycemische index, dat voedingsmiddelen beoordeelt op basis van hun koolhydraatgehalte. Dit is handig tijdens het dieet, omdat voedingsmiddelen met een hoge GI uw bloedsuikerspiegel kunnen verhogen en de honger kunnen vergroten. De gemiddelde beoordeling voor maïs zorgt er echter voor dat sommige lijners de consumptie ervan beperken. Door maïs te beperken, mis je de gezondheidsvoordelen, zoals het schoonhouden van je dikke darm. Wanneer opgenomen in een gezond dieet, voegt maïs vezels toe om uw spijsvertering te ondersteunen.

Gezondheidsvoordelen van maïs

 1. Een middelgrote korenaar, 6 3/4 inch tot 7 1/2 inch lang, heeft ongeveer 2,5 gram vezels en 99 calorieën. De American Heart Association beveelt aan om 25 gram vezels per dag te eten. Van de twee vormen van vezels - oplosbaar en onoplosbaar - vangt onoplosbare vezels water op in je ontlasting om het zacht te houden en te laten bewegen voor regelmatige stoelgang. Het eten van voedingsmiddelen die vezels bevatten, zoals maïs, bloemkool, sperziebonen en aardappelen, bevordert regelmatige stoelgang die helpt bij het opruimen van uw dikke darm en het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals aambeien en diverticulose, volgens de Universiteit van Arizona. Oplosbare vezels lost op in water; het helpt de bloedsuikerspiegel en cholesterol te verlagen. Voedsel dat oplosbare vezels bevat, omvat noten, bonen, appels, bosbessen en havermout.

Vezel schrobt de dikke darm

 1. Uw lichaam kan niet onoplosbare vezels verteren, het type dat voorkomt in maïs. Terwijl het het spijsverteringsstelsel passeert op weg naar eliminatie, fungeert onoplosbare vezels als een boender om je dikke darm schoon te vegen, volgens North Dakota State University. Vezels hebben ook andere gezondheidsvoordelen, zoals het verlengen van uw gevoel van volheid, wat uw calorie-inname kan verminderen.

Maïs versus andere vezelachtige voedingsmiddelen

 1. Verwerking verwijdert de buitenste laag korrels, het deel dat vezels bevat. Volle granen behouden hun vezelgehalte. Een portie witte kop witte rijst bevat bijvoorbeeld ongeveer 2 gram vezels, terwijl dezelfde portie volkoren bruine rijst ongeveer 5,5 gram vezels levert. Vezelrijk voedsel omvat bonen zoals garbanzo's, die 12 gram vezels per portie van één kop bieden, en zwarte of pinto bonen, die ongeveer 19 gram vezels per portie bevatten.

Resultaten

 1. Elk type vezelrijk dieet, inclusief een dieet met maïs, zou u moeten helpen uw darmen te reinigen door middel van regelmatige bewegingen. Een schone dikke darm heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder de vermindering van darmkanker, constipatie, diarree en de opbouw van gifstoffen in het lichaam.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407