Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom pomengranaten een 'superfood' worden genoemd

Overwegingen

 1. Granaatappel is misschien duur en lastig om te eten, maar staat bovenaan de lijst met de meest voedzame vruchten. Het heeft zelfs de gewaardeerde titel van superfood verdiend. Met weinig calorieën, veel vezels en een rijke bron van vitamines en mineralen, granaatappel is een heerlijke snack of voedzame salade topping.

 2. Granaatappel bevat ook ziektebestrijdende antioxidanten die polyfenolen worden genoemd en die beschermen tegen kanker, de gezondheid van het hart bevorderen en de cognitieve functie verbeteren. Hoewel deze voordelen het beste kunnen worden behaald door het drinken van geconcentreerd granaatappelsap, zijn de arils van het hele fruit nog steeds een waardevolle aanvulling op uw dieet. Hier is een overzicht van hun voedingsfeiten (voor één granaatappel):

Granaatappel calorieën en koolhydraten

 1. De calorieën van de granaatappel zijn vrij laag, met 117 in een halve vrucht. Van deze calorieën komt de meerderheid uit de 26 gram koolhydraten. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron en het Institute of Medicine beveelt aan dat alle volwassenen 45 tot 65 procent van hun dagelijkse calorieën uit koolhydraten halen.

Eiwit- en vetgehalte

 1. De granaatappelzaadolie draagt ​​een kleine hoeveelheid vet bij - 1,6 gram per halffruit. Deze vetten zijn een mix van verzadigde, meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten. Het verzadigde vetgehalte in granaatappel is erg laag en zal geen significant verschil maken in uw dieet, en de andere nuttige voedingsstoffen in het fruit maken het zeker goed.

 2. Er zit ook 2,3 gram eiwit in een halve granaatappel, wat eigenlijk veel is voor een vrucht. Appels bevatten slechts 0,5 gram per middelgrote vrucht, terwijl een halve mango 1,4 g heeft. Volwassenen zouden ongeveer 10 tot 35 procent van hun dagelijkse calorieën uit eiwitten moeten halen om de groei, weefselherstel en een gezond immuunsysteem te ondersteunen.

Vezel in granaatappels

 1. Eén type koolhydraten - voedingsvezels - speelt een belangrijke rol in de gezondheid. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering. verlaagt cholesterol, houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en helpt gewichtsverlies. De helft van de vrucht levert 5,6 gram vezels.

 2. Dat is 22 procent van de vezel die dagelijks wordt aanbevolen voor vrouwen, en 15 procent van de dagelijkse aanbeveling voor mannen. Hoewel granaatappels veel suiker bevatten, helpt de vezel de spijsvertering en opname van suiker in je bloedbaan te moduleren.

Granaatappelvitaminen en mineralen

 1. Deze kleine rode vrucht heeft een flinke dosis vitamines. Een halve granaatappel levert 16 tot 19 procent van de ADH voor vitamine C, 14 procent van de ADH voor folaat en 19 tot 26 procent van de ADH voor vitamine K.

 2. Vitamine C is een antioxidantvitamine die helpt bij de synthese van collageen en neurotransmitters en het helpt ook bij het eiwitmetabolisme. Folaat speelt een rol in groei en ontwikkeling - het is vooral belangrijk voor zwangere vrouwen omdat het helpt bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen. Vitamine K staat bekend om zijn rol in bloedstolling en botmetabolisme.

 3. Spoormineralen zijn ook in kleine hoeveelheden aanwezig. Door de helft van een granaatappel te eten, krijg je ongeveer 7 procent van je dagelijkse behoefte aan fosfor en kalium. Fosfor helpt uw ​​lichaam afval te filteren en cellen en weefsels te herstellen; kalium is nodig voor een gezonde bloeddruk, vochtbalans, spiercontracties, zenuwimpulsen, hartritmes en spijsvertering.

Andere voordelen van granaatappel

 1. Antioxidanten zijn krachtige plantaardige chemicaliën die celbeschadiging door vrije radicalen voorkomen of vertragen. Er wordt aangenomen dat ze een rol spelen bij de preventie en behandeling van tal van ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen en cognitieve achteruitgang.

 2. Volgens een beoordeling in 2017 in het tijdschrift Molecules beïnvloeden granaatappel en zijn actieve verbindingen signaalwegen die betrokken zijn bij ontstekingen, celveranderingen en tumorgroei en -verspreiding. De onderzoekers melden dat granaatappel een veelbelovende rol speelt bij de behandeling en preventie van huid-, borst-, prostaat-, long- en darmkankers. De geconcentreerde bronnen van granaatappel, zoals sap en extracten, worden aangeprezen als krachtiger dan de hele vrucht.

 3. Antioxidanten zijn krachtige plantaardige chemicaliën die celbeschadiging door vrije radicalen voorkomen of vertragen. Er wordt aangenomen dat ze een rol spelen bij de preventie en behandeling van tal van ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen en cognitieve achteruitgang.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407