Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom u een bruiloft zonder stopcontact zou moeten overwegen (en hoe u het uw gasten kunt vertellen)

Wat is een bruiloft zonder stopcontact?

 1. Een "niet-aangesloten bruiloft" is wanneer een paar dat trouwt een beslissing heeft genomen dat ze liever hebben dat hun bruiloftsgasten geen foto's maken en / of uploaden naar sociale media.

 2. Er zijn veel variaties hierop, van het hebben van een ceremonie zonder stekker, wanneer gasten worden aangemoedigd om hun telefoons en camera's op te bergen tot na het ondertekenen van de huwelijksakte, tot een strikte 'geen foto' beleid 'voor de hele huwelijksviering, tot een volledige' social media blackout 'tot de volgende dag of wanneer de bruid of bruidegom de kans heeft om hun huwelijk zelf aan te kondigen.

Wat is het grote probleem met het maken van enkele foto's?

 1. De afgelopen 10-15 jaar hebben technologische ontwikkelingen zoals de ontwikkeling en betaalbaarheid van digitale spiegelreflexcamera's, de kwaliteit van ingebouwde camera's in mobiele telefoons en de onmiddellijkheid en capaciteit om foto's te delen op sociale media hebben alles veranderd. Deze veranderingen hebben ertoe geleid dat de meeste mensen nu in staat zijn om foto's of video's te maken en deze binnen enkele seconden voor iedereen te bekijken.

 2. In veel dagelijkse situaties is dit geen probleem, maar er is slechts een kort gesprek nodig met een publiek erkende identiteit, ouder of eventmanager om u te vertellen dat het grote problemen met public relations kan veroorzaken, privacyvereisten, exclusiviteitscontracten en embargoovereenkomsten.

 3. Voor de gemiddelde heer Groom of Miss Bridey McBride zijn de gevolgen van het nemen van foto's op hun bruiloft en het publiekelijk delen ervan over het algemeen niet zo litigieus van aard als dit, maar de effecten kunnen oneindig zijn meer diepgaand en langdurig.

Wat zijn de voordelen van een bruiloft zonder stopcontact?

 1. 1. Uw gasten zullen meer luisteren en communiceren

 2. Zonder de afleiding van hun telefoon en / of camera staan ​​uw gasten vrij om zich onder te dompelen in de ervaring die u al maanden hebt gepland. Ze zullen eerder naar je ceremonie luisteren en zich deze beter herinneren (dus maak het geweldig!), Reageren en reageren op je hartige toespraken en je aanmoedigen voor je eerste dans in plaats van het te ervaren via een zoeker of een klein scherm.

 3. En, zonder voortdurend hun telefoon te controleren, zullen uw familie en vrienden veel meer open staan ​​voor interacties met andere gasten die ze mogelijk nog niet hebben ontmoet voor.

 4. 2. Je professionele foto's worden niet aangetast

 5. Hier is de harde waarheid: hoewel de technologie voor het nemen van foto's vooruit is gegaan, hebben de fotografievaardigheden van de meeste mensen dat niet.

 6. Een professionele en ervaren trouwfotograaf haalt het beste uit elke lichtsituatie, zodat u de vleiende, ongepaste, korrelige of donkere foto's kunt overslaan die sommige gasten denken te kunnen uploaden naar sociale media.

 7. Het extra voordeel van het niet in handen hebben van een camera betekent dat uw fotograaf niet hoeft te vechten voor de toppositie met Tante Beryl, door het gangpad wordt geblokkeerd of verblindende flitsen zichtbaar maakt foto's die ze maken.

 8. 3. De privacy van elke gast, inclusief die van jou, wordt gerespecteerd

 9. Sommige mensen plaatsen graag alles wat er in hun leven gebeurt online en anderen vermijden het koste wat het kost. Als je technisch wilt worden, gaan een gast bij het nemen van een groepsfoto op een privéhuwelijk ervan uit dat iedereen in de opname het goed vindt dat het wordt gepubliceerd, wat niet altijd het geval is. Hoewel de persoon die een foto maakt het auteursrecht bezit (niet de persoon die eigenaar is van de camera of telefoon - altijd goed om te weten), hebben ze niet automatisch het recht om de foto te delen.

 10. Naast de rechten van uw bruiloftsgasten moeten een paar ook nadenken over de mensen die ze niet hebben uitgenodigd. Een paar loopt vaak een dunne lijn om te beslissen wie aanwezig zal zijn op hun speciale dag en wie niet. Het delen van foto's en video met mensen die niet zijn uitgenodigd (zelfs onbedoeld) kan soms leiden tot ongemakkelijke en ongemakkelijke sociale situaties en confrontaties.

Is er een nadeel aan een bruiloft zonder stopcontact?

 1. Mijn man en ik hadden een paar jaar geleden een niet-afgesloten huwelijksceremonie en op dat moment kon ik niet zien waarom sommige familie en vrienden niet enthousiast waren over het idee. Terugkijkend waren er echter een aantal dingen waar ik niet op had gerekend, zoals het gevoel van lichte teleurstelling in de week na onze bruiloft toen er slechts een handvol ontvangstfoto's waren om op terug te kijken totdat de officiële foto's binnenkwamen.

 2. En ook het delen van de officiële foto's toen ze aankwamen - hoe konden onze familie en vrienden ze kunnen bekijken, opslaan of afdrukken? Oeps, ik had daar nog niet echt over nagedacht ...

Zorg voor een plan voor delen en laat het uw gasten weten

 1. Praat met je fotograaf over het delen van een 'sneak peak' van een handvol foto's een paar dagen na de bruiloft op sociale media om ieders trek te wekken totdat de rest klaar is.

 2. Zorg er ook voor dat u de tijdlijn bespreekt van wanneer uw fotograaf uw foto's gereed heeft en dat u regelingen treft voor een online portal of een proces voor het delen van bestanden voor uw gasten dat uw fotograaf niet in gevaar brengt auteursrechten.

Geef uw gasten enkele foto's om mee naar huis te nemen

 1. Een fotohokje binnenbrengen voor de receptie of een onmiddellijke camera en rekwisieten beschikbaar hebben voor uw gasten is een slimme manier voor hen om het moment vast te leggen en wat herinneringen mee naar huis te nemen.

Beperk het 'niet-aangesloten deel' van uw bruiloft

 1. U hoeft geen volledig afgesloten bruiloft te hebben van start tot finish.

 2. Uw ceremonie is het perfecte moment om gasten te vragen hun telefoons op te bergen en van het moment te genieten. Je kunt het dan duidelijk maken door je priester / celebrant / officiant / MC een aankondiging te laten doen aan het begin en einde van de ceremonie.

 3. Het belangrijkste onderdeel van het regelen van een niet-aangesloten bruiloft is de mededeling van uw wensen aan uw gasten. Voor sommige familie en vrienden is je bruiloft misschien de eerste keer dat ze de term 'niet-aangesloten bruiloft' hebben gehoord, dus je moet heel duidelijk zijn over wat je van hen vraagt ​​en waarom.

 4. Er zijn 3 hoofdstappen;

 5. 1) Laat het uw gasten van tevoren weten via uw uitnodigingen (maar nooit op de uitnodiging - gebruik een bijlage in de envelop of voeg de kennisgeving toe aan uw bruiloftswebsite). Vermijd schattige gedichten en grappige teksten, als je er iets aan kunt doen. Dit is je eerste kans om duidelijk te maken wat je verwachtingen zijn.

 6. Iets eenvoudigs zoals: "We nodigen u uit om echt aanwezig te zijn bij onze ceremonie en vragen respectvol dat alle camera's en telefoons worden uitgeschakeld. We kijken ernaar uit om onze professionele foto's met u te delen na de grote dag."

 7. 2) Nomineer een diplomatieke vriend of twee om andere gasten aan te moedigen hun telefoon / camera op te bergen en bewegwijzering of een programma te hebben om een ​​back-up van te maken. Bekijk deze geweldige tekens (hieronder) voor niet-aangesloten ceremonies.

 8. 3) Vraag uw priester / feestvierder / officiant / MC om een ​​huishoudelijke aankondiging te doen voordat de ceremonie begint.

 9. Celebrant, Deborah Lilley, suggereert iets vergelijkbaars met het volgende:

 10. "Kan ik u voordat we beginnen vragen of uw telefoons en andere apparaten stil zijn? Bruid en bruidegom hebben u gevraagd uw apparaten op te bergen voor hun ceremonie / bruiloft , dat je met je ogen kijkt en niet met je camera's, en dat jullie allemaal in het moment met hen aanwezig zijn.

 11. En kun je alsjeblieft bedenken waar de fotograaf haar geweldige foto's van maakt, om haar niet in de weg te lopen? Ze delen de fantastische foto's later graag met je. "

 12. Dank aan Australische huwelijksvierders Vicky Flanegan en Deborah Lilley voor hun advies en formulering voor dit artikel.

 13. Wat vindt u van de etiquette van niet-aangesloten bruiloften? Laat het ons weten in de reacties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407