Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom u zou moeten kiezen voor zelfgemaakte maaltijden boven fastfood

Overwegingen

 1. Met uw drukke leven vindt u het misschien gemakkelijker en sneller om fastfood te pakken op weg naar huis van uw werk. Maar dit gemak heeft zijn prijs. Onderzoek heeft aangetoond dat zelfgemaakte maaltijden meestal gezonder zijn dan afhaalmaaltijden. U kunt uzelf ongewenste calorieën, koolhydraten, verzadigd vet en natrium besparen door uw eigen maaltijden te bereiden met verse, gezonde ingrediënten, waardoor uw risico op hypertensie, diabetes type 2 en hartaandoeningen mogelijk wordt verminderd.

Wat is het verschil in voeding?

 1. Wanneer u de voedingswaarde van fastfood vergelijkt met huisgemaakte maaltijden, zijn de maaltijden die u zelf bereidt vaak veel gezonder. Fastfood en restaurantmaaltijden kunnen veel zout, slagader-verstopping cholesterol en calorieën bevatten. Door uw eigen gerechten te bereiden, kunt u de ingrediënten regelen, suikervrije zoetstoffen of natriumarme opties vervangen en meer groenten en volle granen toevoegen. Het kiezen van gezonde vetten voor uw recepten draagt ​​bij aan de gezondheid van uw hart.

 2. U kunt ook de porties beheren die u uitscheidt - de groter dan noodzakelijke portiegrootte in de meeste restaurants kan leiden tot te veel eten. In plaats van de 12-ounce steak die je in een restaurant zou kunnen bestellen, kun je genieten van een stuk vlees van 3 of 4 ounce en de rest van je bord vullen met gezonde groenten, minder verzadigde vetten eten en je vezelinname verhogen. In plaats van met suiker beladen desserts die je in restaurants verleiden, kun je vers fruit of fruitcompote serveren om aan je dagelijkse behoeften te voldoen.

Te veel natrium

 1. Een ander verschil tussen fastfood en zelfgemaakt voedsel is het natriumgehalte. Thuis ben je geneigd minder zout te gebruiken om maaltijden te kruiden, maar restaurants en fastfoodrestaurants gebruiken royale hoeveelheden om de smaken te verbeteren. Voedingssupplementen en conserveermiddelen bevatten ook zout. Zelfs als de broodjes, donuts of brood die je koopt niet zout smaken, kun je er zeker van zijn dat het natriumgehalte hoog is. [! 5371 => 1140 = 3!

Obesitas bij kinderen

 1. Of u nu uit eten gaat of fastfood mee naar huis neemt, die tijdbesparende maaltijden kunnen een negatieve invloed hebben op de gezondheid van uw kinderen. Obesitas bij kinderen is een groeiend probleem voor de volksgezondheid, met het risico op hartziekten en diabetes type 2 op latere leeftijd.

 2. Een studie van kinderen op 85 scholen vergeleek kinderen die nooit afhaalmaaltijden aten met degenen die een of meer afhaalmaaltijden per week aten. De bevindingen, gepubliceerd in 2018 in Archives of Disease in Childhood, toonden aan dat de afhaalmaaltijden geassocieerd waren met hogere calorie- en verzadigde vetinname en lagere eiwitten en micronutriënten. Bovendien had de groep die afhaalmaaltijden een hoger totaal- en LDL-cholesterolgehalte en een hogere vetmassa-index.

 3. De conclusie van het onderzoek was dat consumptie van afhaalmaaltijden bij kinderen potentiële langetermijngevolgen had voor obesitas en het risico op hart- en vaatziekten als gevolg van toegenomen lichaamsvet en diëten van mindere kwaliteit.

Voedselallergieën en -gevoeligheden

 1. Veel mensen hebben allergische reacties op verschillende voedingsmiddelen en kruiden. Zelfs een kleine hoeveelheid voedselallergeen kan een ernstige reactie veroorzaken. Francine L. Shaw, inspecteur bij Food Safety Training Solutions, observeert elke dag kruiscontactsituaties in restaurants, meestal omdat voedselteams niet goed getraind zijn in veilig omgaan met voedsel.

 2. Als u voedselgevoeligheden of voedselallergieën heeft, kunt u een risico nemen door restauranteten te eten. Bij een acute aandoening, zoals coeliakie, kan zelfs het bestellen van glutenvrije maaltijden nog steeds problemen opleveren als kookmethoden in de keuken kruisbesmetting toestaan. Het is onmogelijk om zeker te weten of uw restaurantmaaltijd pindavrij is of geen zeevruchten bevat.

 3. Het voordeel van thuis koken is dat u ervoor kunt zorgen dat uw ingrediënten schoon en vrij van verontreinigingen zijn. Wanneer u de controle heeft in uw eigen keuken, kunt u het risico op bijwerkingen verminderen.

Gewichtsverlies

 1. Zelfgemaakte maaltijden zijn niet alleen gezonder, maar een enkele portie in een fastfoodketen kan u alle aanbevolen calorieën kosten die u per dag zou moeten consumeren. Zelfgemaakte maaltijden leveren meestal minder calorieën op, wat handig is als u probeert af te vallen.

 2. Een onderzoek uit 2015 naar de kookfrequentie en het dieet van Amerikanen die van plan waren af ​​te vallen, toonde aan dat degenen die zes tot zeven maaltijden per week thuis aten gemiddeld 170 calorieën minder per dag consumeerden, 5 gram minder vet en 16 gram minder suiker vergeleken met degenen die slechts eenmaal per week thuis kookten. Het bewijs, gepubliceerd in Public Health Nutrition, laat zien dat mensen die thuis eten koken een gezonder dieet volgen, ongeacht of ze proberen af ​​te vallen.

Gezonde fastfoodopties

 1. Voor die dagen dat u gewoon geen tijd hebt om een ​​maaltijd te koken of een lunch in te pakken en fast food uw enige alternatief is, moet u op zoek gaan naar de gezondste opties. Dit betekent voedsel dat een behoorlijke combinatie van macronutriënten, vooral eiwitten, biedt zonder overmatige suiker, natrium en transvet.

 2. Kiezen voor een afhaalsalade is vaak een goede keuze. Wendy's biedt een mediterrane kipsalade die 430 calorieën, 14 gram vet en 39 gram eiwit bevat, met de toegevoegde bonus van 120 procent van uw ADH voor vitamine A. Het nadeel is de hoeveelheid natrium die het bevat - meer dan de helft van uw ADH, volgens Fast Food Nutrition.

 3. Omzeil de zoete snoepjes bij Starbucks voor een gezondere ontbijtomslag. De spinazie-, feta- en kooivrije eiwitvrije wrap van Starbucks bevat 290 calorieën, 10 gram vet en 19 gram eiwit. De verpakking bevat ook 24 procent van je ADH voor vezels, dus het is gunstig te vergelijken met een minder vullende muffin of donut.

 4. Een andere optie is Taco Bell's Chicken Burrito Supreme. Met 340 calorieën en 17 gram eiwit, bevat het slechts 8 gram vet en een matige hoeveelheid koolhydraten bij 16 procent van uw ADH. Nogmaals, het natriumgehalte is hoog, bijna de helft van uw ADH.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407