Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom veroorzaakt rauwe courgette zoveel darmgas?

Aanbevelingen

 1. Courgette behoort tot dezelfde familie groenten als meloenen, komkommers en pompoenen. Je kunt gekookte courgette alleen eten of in gerechten zoals brood, pasta's en stoofschotels. Je kunt ook rauwe courgette eten; volgens de University of Arizona Cooperative Extension is de groente het beste als hij vers is. Courgette is een rijke bron van foliumzuur, bètacaroteen en vitamine E en C, evenals verschillende mineralen, waaronder kalium, calcium en ijzer. Rauwe courgette kan ook leiden tot gas en een opgeblazen gevoel. Om te begrijpen waarom rauwe courgette zoveel darmgas veroorzaakt, moet je weten wat cellulose is en hoe het spijsverteringsstelsel werkt.

 1. De vruchten, bladeren en stengels van de courgetteplant bevatten allemaal cellulose. Alle planten hebben cellulose, die de wanden van de cellen vormt en is samengesteld uit meerdere koolhydraatketens, polysacchariden genoemd. Polysachariden zijn suikers met meerdere, complexe bindingen. Cellulose draagt ​​bij aan de sterkte van de celwanden en helpt de plant zijn vorm te behouden. Cellulose voegt ook sterkte en flexibiliteit toe aan papierproducten en stoffen zoals katoen, linnen en rayon. Bovendien is cellulose het primaire bestanddeel van voedingsvezels.

Spijsverteringsenzymen

 1. Wanneer u eet, geeft uw lichaam verschillende enzymen af ​​om uw voedsel in zijn samenstellende delen op te splitsen. Wanneer het voedsel je darmen bereikt, laat je een enzym genaamd amylase vrij om de koolhydraten in planten af ​​te breken. Amylase breekt eenvoudige koolhydraten af, monosacchariden genoemd - suikers met zeer eenvoudige bindingen - maar het kan de polysacchariden in cellulose niet afbreken. Geen van de andere spijsverteringsenzymen kan cellulose afbreken, dus blijft het in uw darmkanaal.

Darmbacteriën

 1. Naast spijsverteringsenzymen bevat het darmkanaal ook bacteriën die bijdragen aan het spijsverteringsproces. De bacteriën voeden zich met de cellulose in de darmen, waardoor deze wordt afgebroken. Terwijl de bacteriën zich voeden met de cellulose, geven ze afval af in de vorm van methaangas. Planten zoals courgette zorgen voor voldoende voedsel voor de bacteriën, zodat de bacteriën een grote hoeveelheid methaangas vrijgeven.

Overwegingen

 1. Warmte verzwakt de complexe cellulosebindingen, dus het eten van gekookte courgette produceert minder gas dan het rauw eten. Je kunt ook vrij verkrijgbare producten vinden die je aan je voedsel kunt toevoegen om de hoeveelheid gas die je lichaam produceert te verminderen. Je kunt ook een anti-gasproduct nemen nadat je eet om het gas te breken dat wordt veroorzaakt door rauwe courgette. [! 9530 => 1130 = 5!

 2. Warmte verzwakt de complexe cellulosebindingen, dus het eten van gekookte courgette produceert minder gas dan het rauw eten. Je kunt ook vrij verkrijgbare producten vinden die je aan je voedsel kunt toevoegen om de hoeveelheid gas die je lichaam produceert te verminderen. Je kunt ook een anti-gasproduct nemen nadat je eet om het gas te breken dat wordt veroorzaakt door rauwe courgette.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407