Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom zal mijn pizzadeeg niet bruin zijn?

Vier etensresten om de volgende dag als ontbijt te eten

 1. Verwacht niet dat uw zelfgebakken pizza er precies hetzelfde uit ziet als een pizzeria. Tenzij u een houtkachel hebt, is de kans groot dat uw oven niet heet genoeg wordt. Je kunt echter thuis een behoorlijk bruine en knapperige korst verwachten. Een pizzadeeg dat niet bruin wordt, is waarschijnlijk niet goed bereid of gekookt. Probeer de oventemperatuur als eerste strategie te verhogen.

Recipe

 1. Bij het maken van pizzadeeg moet het deeg zacht en buigzaam zijn, maar nooit plakkerig. Als het deeg aan je handen of de deegrol kleeft, voeg dan meer bloem toe. Een deeg dat niet voldoende bloem heeft, is meestal erg zacht en kan niet goed bruin worden.

 1. Pizzadeeg heeft, net als alle gistdeeg, baat bij het verhogen van de tijd. Na het mengen en kneden van het deeg, plaats het op een met bloem bestoven oppervlak en laat het rijzen tot bijna het dubbele. Als u deze stap overslaat, kan het deeg vlak en hard zijn en niet goed bruin worden.

Bakvormen

 1. Waar je je pizza op kookt, kan ook van invloed zijn op hoe goed het bruin wordt. Echte pizza-liefhebbers gebruiken een pizzasteen, een aardewerksteen die warmte gelijkmatig overbrengt voor een knapperige, bruine korst. Probeer anders de pizza direct op het rooster te koken of koop een metalen pizzapan met gaten zodat de korst goed bruin wordt. Pizzadeeg wordt niet goed bruin of blijft vochtig in het midden wanneer gebakken op zware bakplaten.

Oventemperatuur

 1. Pizza bakken is een echte afwijking van het bakken van brood en koekjes. Je pizza wordt misschien niet bruin omdat de oventemperatuur niet hoog genoeg is. Verwarm je oven tot 500 graden Fahrenheit om deze snel te koken en bruin te maken. Pizzadeeg moet een beetje taai zijn om een ​​hoop toppings te ondersteunen. Kook het op een meer gematigde temperatuur en het blijft zacht - en wordt mogelijk niet voldoende bruin.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407