Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom zijn datumvruchten een superfood?

Phytonutrients

 1. Datums, voornamelijk geproduceerd in de landen van Egypte, Saoedi-Arabië, Iran en Irak, zijn een rijke bron van energie, vezels, vitaminen en mineralen. In vergelijking met andere gedroogde vruchten zoals abrikozen en vijgen, zijn dadels een goede bron van verbindingen met antioxiderende activiteit. Met het potentieel om cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen, zijn dadels inderdaad een "superfood". [! 80664 => 1130 = 2!

 1. Datums hebben een hoog suikergehalte, waardoor ze een goede bron van calorieën zijn. Hoewel ze wat eiwitten en vet bevatten, is het gehalte aan deze voedingsstoffen lager dan ander gedroogd fruit. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten drie gedroogde Medjool-dadels 199 calorieën en 47,86 gram suiker. Omdat dadels zeer geconcentreerde energie bevatten, moeten degenen die hun calorie-inname controleren zich bewust zijn van de portiegrootte.

Fiber

 1. Een deel van de koolhydraten in dadels is in de vorm van vezels, die geen energie bijdragen aan het dieet. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten drie gedroogde Medjool-dadels 4,8 gram vezels, goed voor meer dan 10 procent van de dagelijkse waarde van 25 tot 38 gram. Vezels zijn essentieel in het dieet om een ​​gezonde spijsvertering te bevorderen en overeten te voorkomen. Bovendien helpt vezels de gezondheid van het hart te behouden en heeft het een gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed.

Vitaminen en mineralen

 1. Volgens "Critical Reviews in Food Science and Nutrition," zijn 10 mineralen gerapporteerd in datums, met als meest prominente selenium, koper, kalium en magnesium, die meer dan 15 procent van de aanbevolen inname van deze mineralen in 100 gram dadels, wat ongeveer 4 dadels is. Omdat dadels een hoog kalium- en natriumgehalte bevatten, zijn ze een gezonde keuze voor mensen met hypertensie. Datums bevatten ook kleine hoeveelheden vitamine B-complex en A, hoewel de concentratie van deze vitamines laag is in vergelijking met andere gedroogde vruchten. Vitamine A werkt als een antioxidant in het lichaam en dadels worden als een redelijke bron beschouwd.

Antioxidanten

 1. Hoewel het gehalte aan antioxidanten na het drogen afneemt, worden dadels nog steeds beschouwd als een goede bron van antioxidanten in vergelijking met ander gedroogd fruit. Verschillende onderzoeken hebben het antioxidantgehalte van dadels gerapporteerd en de aanwezigheid van verbindingen met vrije radicalen-activiteit aangetoond. Er is gemeld dat datums de op één na hoogste antioxidantwaarden hebben van fruit dat veel in China wordt geconsumeerd, hoewel er tussen studies enige variatie bestaat vanwege verschillende technieken voor het meten van het antioxidantgehalte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407