Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom zijn fruit belangrijk?

Beitsen

 1. Fruit is onderdeel van een gezond voedingspatroon en kan een zoete aanvulling zijn op elke maaltijd of snack. Fruit zit boordevol voedingsstoffen die je gezond kunnen houden en zelfs het risico op ziekten kunnen verminderen. Er is een overvloed aan fruit waaruit u kunt kiezen, en naarmate de seizoenen veranderen, kunnen seizoensfruit een mooie aanvulling zijn op uw typische dieet.

Hoog in vezel

 1. Veel fruit zijn goede bronnen van vezels, wat essentieel is voor de gezondheid. Er zijn twee soorten vezels: onoplosbare vezels en oplosbare vezels. Fruit bevat oplosbare vezels, die in water oplossen en een soort gelachtige substantie worden. Volgens MayoClinic.com helpt vezel niet alleen constipatie te verlichten, maar kan oplosbare vezel ook helpen bij het verlagen van cholesterol en bloedglucosewaarden. Vezels kunnen ook helpen gewichtsverlies te bevorderen, omdat wanneer je vezels eet, je de neiging hebt om langer vol te blijven, waardoor je minder snakt en te veel eet. Hoewel veel vruchten rijk zijn aan vezels, vallen sommige vruchten op door hun hoge vezelgehalte: 1 kopje frambozen bevat 8 g vezels; een middelgrote peer heeft 5,5 g en een middelgrote appel heeft 4,4 g vezels.

Antioxidanten

 1. Verschillende vitamines en mineralen worden antioxidanten genoemd, die cellen helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. MedlinePlus legt uit dat vrije radicalen niet alleen celschade kunnen veroorzaken, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van hartaandoeningen, kanker en andere ziekten. Voorbeelden van antioxidanten zijn bètacaroteen, selenium en vitamine A, C en E. Goji-bessen, granaatappels en andere soorten bessen zijn goede bronnen van antioxidanten, met name bosbessen, zegt voedingsdeskundige Shirley Perryman. Bessen zijn gemakkelijk toe te voegen aan granen en havermout en zijn gemakkelijk in te pakken in een plastic zak onderweg.

Nutriënten

 1. Naast de antioxiderende voordelen die vitamines en mineralen bieden, bieden veel soorten fruit voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft voor de gezondheid en een goede werking. Vitamine C helpt bij wondgenezing, verhoogt het immuunsysteem en helpt botten en tanden te versterken, zegt het University of Maryland Medical Center. Fruit met deze vitamine bevat kiwi, mango, ananas, veenbessen en aardbeien. Kalium, een mineraal dat functioneert als een elektrolyt en dat nodig is om cellen, weefsels en organen goed te laten functioneren, wordt aangetroffen in bananen, citrusvruchten en cantaloepen.

Verminderd risico op obesitas

 1. Obesitas en overgewicht zijn ernstige gezondheidsproblemen en kunnen leiden tot ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen, artrose, hoge bloeddruk en kanker, zegt de Centers for Disease Control and Prevention. Vervanging van fruit door snoep of ander voedsel met veel calorieën en veel suiker kan je helpen calorieën te snijden, omdat fruit doorgaans minder calorieën bevat dan voedingsmiddelen met veel vet. Het zal ook helpen om je te vullen, waardoor de kans op te veel eten of lege calorieën vermindert, wat leidt tot gewichtstoename.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407