Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom zijn gezonde snacks belangrijk?

 1. Veel mensen vermijden snacks omdat ze bang zijn dat snacks bijdragen aan gewichtstoename. Een gezond tussendoortje kan echter gezondheidsvoordelen bieden. Snacks kunnen zelfs worden opgenomen in een plan voor gewichtsverlies. De kunst is om een ​​snack te kiezen met ongeveer 100 calorieën en een mix van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Probeer je snack halverwege de maaltijd te eten om het energieniveau consistent te houden.

Verhoogde opname van voedingsstoffen

 1. Door een gezond tussendoortje te eten, kun je meer essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Groenten en fruit voegen vitamine A en C toe, die beide belangrijk zijn voor immuniteit, wondgenezing en tanden en tandvlees. Ze bieden ook vezels en vullen je maag voor heel weinig calorieën. Voeg magere kaas, yoghurt of hummus toe om de eiwitinname te verhogen, wat nodig is voor gezonde spieren, huid, cellen en haar. Volkoren crackers voegen complexe koolhydraten en extra vezels toe. Vetarm zuivelproducten verhogen de calciuminname, een voedingsstof die nodig is voor gezonde botten. Een handvol noten tijdens de snack voegt gezonde vetten toe aan uw dieet, die uw hart en hersenen beschermen.

Eetlustcontrole

 1. Een tussendoortje hebben voorkomt dat u zo hongerig wordt dat u naar ongezond junkfood reikt. Een gezond tussendoortje houdt honger op afstand en stelt u in staat om een ​​gematigde hoeveelheid voedsel aan te houden als u uw volgende maaltijd eet. Kies snacks zoals string kaas en fruit of pindakaas op volkoren crackers; deze items bevatten weinig calorieën, maar zullen honger stillen.

Verhoogde energie

 1. Een gezond tussendoortje bestaande uit complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten verhoogt uw energieniveau voor een langere periode dan zoete snacks. Dit komt omdat suiker ervoor zorgt dat uw bloedsuiker spijkert en vervolgens crasht, waardoor u hongerig en lusteloos wordt. Complexe koolhydraten zijn een stabiele energiebron en door ze op te nemen in een gezond tussendoortje kun je je taken tussen de maaltijden door uitvoeren. Een goede keuze is yoghurt met een kleine hoeveelheid granola of trailmix.

Betere concentratie

 1. Het toevoegen van gezonde snacks tussen maaltijden verhoogt de focus en prestaties, zowel op school als op het werk. Kinderen zijn in staat om informatie die in de klas wordt gepresenteerd sneller te begrijpen en te bewaren wanneer hun lichaam consequent wordt gevoed, volgens de American Dietetic Association. Volwassenen kunnen merken dat het eten van een kleine snack 's middags hen sneller en efficiënter door hun taken helpt. Probeer snacks zoals groenten en hummus, popcorn of een caloriearm energiereep.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407