Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom zouden kinderen geen Epsom-zoutbaden hebben?

Leeftijden 13-18

 1. Epsom-zout is de algemene naam voor een mineraal dat in zeewater wordt gevonden en voor het eerst werd gedistilleerd in de stad Epsom, Engeland. Het zout wordt ook magnesiumsulfaat genoemd, omdat het bestaat uit het metaalmagnesium gebonden aan zwavel en zuurstof. Epsomzouten worden al vele jaren in therapeutische baden gebruikt, maar het gebruik ervan voor kinderen is niet goed bestudeerd.

Folklore of feiten?

 1. Hoewel het gebruik van Epsom-zout als huismiddeltje al honderden jaren wordt geprezen, is er niet veel overtuigend wetenschappelijk bewijs dat specifiek de medische voordelen ondersteunt wanneer het in een bad wordt opgelost. Veel mensen, waaronder sommige artsen, blijven echter geloven in het nut ervan als een genezingsmiddel.

 2. Natuurlijk heeft magnesiumsulfaat veel goed gedocumenteerd medisch gebruik bij orale toediening of als een infusie in de bloedbaan, zoals de behandeling van lage magnesiumgehaltes of bepaalde oorzaken van epileptische aanvallen.

Potentiële voordelen van Epsom-zoutbaden

 1. Een kind een bad laten nemen kan onderdeel zijn van een geruststellende routine met of zonder toevoeging van Epsom-zout. Sommige mensen geloven echter dat Epsom-zouten vooral helpen bij het verlichten van stress, het verbeteren van de bloedsomloop en het verzachten van de huid. Als extra gezondheidsvoordeel meldt de Epsom Salt Council dat magnesium en sulfaten, beide belangrijke mineralen voor het lichaam, kunnen worden opgenomen door de huid.

Gebruik van Epsom Salts voor bepaalde medische aandoeningen

 1. Volgens MayoClinic.com kan het nemen van een dagelijks bad nuttig zijn voor de behandeling van psoriasis, een veel voorkomende huidziekte die jeukende, schilferige, droge huid veroorzaakt. Een aanbevolen huismiddeltje is om een ​​dagelijks bad te nemen in lauw water met Epsom-zout en dit minstens 15 minuten te laten weken.

 2. Ouders van kinderen met autisme hebben anekdotische ondersteuning geboden voor de voordelen van Epsom-zoutbaden om hun kinderen te helpen ontspannen en constipatie te verlichten.

Potentiële risico's voor het gebruik van Epsom Salts

 1. Epsom-zout of magnesiumsulfaat is een laxeermiddel. Als een kind het badwater inslikt, kan dit leiden tot verhoogde stoelgang. Kinderen mogen natuurlijk nooit zonder toezicht achterblijven om een ​​bad te nemen en ze moeten worden gecontroleerd om te voorkomen dat ze het badwater met het Epsom-zout drinken.

 2. Anders zouden Epsom-zoutbaden relatief veilig moeten zijn, hoewel ouders met kinderen met medische aandoeningen contact kunnen opnemen met hun arts voordat ze regelmatig Epsom-zoutbaden gebruiken.

Moeten kinderen Epsom-zoutbaden nemen?

 1. Net als de waarde van kippensoep, kan de genezende kracht van Epsom-zoutbaden meer afhangen van jarenlange anekdotes en verschillende gezondheidsclaims dan echte overtuigende wetenschappelijke studies, maar dat betekent niet dat ze niet de kracht om te werken. Kinderen kunnen baat hebben bij Epsom-zoutbaden en ze moeten relatief veilig zijn. Het kan echter verstandig zijn om contact op te nemen met een arts als een kind een bestaande medische aandoening heeft, reageert op een Epsom-zoutbad of per ongeluk het zout binnenkrijgt.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407