Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom zouden kinderen sporten?

Biedt sociale verbondenheid

 1. Sport, zowel op teambasis als individueel, is een geweldige activiteit voor kinderen die een groot aantal andere voordelen biedt dan fysieke activiteit. Deelname aan sport kan helpen bij het opbouwen van zelfrespect en zelfvertrouwen, kan kinderen motiveren om academisch te excelleren en kan helpen sociale vaardigheden op te bouwen. Deelname kan kinderen ook de voordelen leren van het stellen van doelen en oefenen.

Fysieke activiteit

 1. Lichamelijke activiteit is het meest voor de hand liggende voordeel van sportparticipatie. Kinderen besteden vaak te veel tijd aan televisie kijken of videogames spelen. Maar sportpraktijken en games bieden een mogelijkheid om te oefenen die kinderen in vorm en gezond kan houden.

Sociale vaardigheden

 1. Sportparticipatie kan kinderen helpen sociale vaardigheden te ontwikkelen die hen gedurende hun hele leven ten goede zullen komen. Ze leren niet alleen omgaan met andere kinderen van hun leeftijd, maar ook met oudere personen in hun coaches en sportfunctionarissen. Kinderen leren leiderschapsvaardigheden, teambuildingvaardigheden en communicatievaardigheden die hen zullen helpen op school, hun toekomstige carrière en persoonlijke relaties.

Self-Esteem

 1. Deelname aan sport kan een enorm positief effect hebben op het zelfvertrouwen en het zelfvertrouwen van een kind. Kinderen die aan sport doen, worden geprezen en aangemoedigd door coaches en ouders, wat helpt om zelfvertrouwen op te bouwen. Ze leren ook te vertrouwen op hun eigen mogelijkheden en zichzelf te pushen. Constructieve kritiek is ook een belangrijk onderdeel van sportparticipatie en jonge sporters leren dergelijke kritiek te accepteren en in hun voordeel te gebruiken. De American Academy of Child and Adolescent Psychiatry suggereert dat ouders actief worden betrokken om ervoor te zorgen dat kinderen het meeste uit sportparticipatie halen.

Academisch succes

 1. Het is geen verrassing dat kinderen die deelnemen aan atletiek ook op academici uitblinken. Ze kunnen dezelfde principes van toewijding en hard werken, geleerd door sportparticipatie, toepassen op hun studies. Volgens een artikel gepubliceerd op de website America, verhoogt het spelen in een sportschool op een middelbare school de kansen van een jonge vrouw om met 41 procent af te studeren.

Levenslange gezondheid

 1. Sportparticipatie bevordert gezondheid en welzijn niet alleen tijdens de kindertijd, maar gedurende het hele leven van een kind. "Lifetime" -sporten zoals zwemmen en golf zijn vooral gunstig omdat het kind als volwassene kan blijven spelen en profiteert van de fysieke activiteit. Kinderen die aan sport doen, zijn zich misschien ook meer bewust van gezonde voedingskeuzes. Hoewel sportparticipatie een uitstekende manier is om gezondheid en welzijn te bevorderen, moeten ouders en coaches gezond leven aanmoedigen en ook positieve rolmodellen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407