Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wanneer een blender versus een keukenmachine gebruiken

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. In het grote pantheon van belangrijke keukenapparatuur claimen de blender en de keukenmachine beide prime-posities. En inderdaad, deze apparaten hebben veel overeenkomsten: ze zijn beide gemotoriseerd en ontworpen om ingrediënten samen te mengen.

 2. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn deze twee apparaten niet volledig uitwisselbaar. Hoewel bepaalde voedingsmiddelen even goed kunnen worden gemaakt met behulp van beide machines, hebben blenders en keukenmachines structurele verschillen om ze elk uniek geschikt te maken voor specifieke culinaire taken.

Het verschil tussen deze apparaten

 1. Het korte verhaal: een blender is meestal beter voor voedsel dat meestal vloeibaar wordt, terwijl een keukenmachine beter is voor voedsel dat meestal solide wordt.

 2. Blenders en voedselverwerkers gebruiken beide messen en motoren om hun taken te volbrengen, maar de specifieke mechanismen van elk apparaat zijn cruciaal verschillend. Volgens Bon Appetit is de motor van een blender meestal krachtiger dan die van een keukenmachine, waardoor de zijdezachte textuur ontstaat die zo kenmerkend is voor gemengd voedsel. Blenderbladen "zijn echter niet superscherp. In feite zijn het eigenlijk stompe voorwerpen." Hierdoor zijn blenders beter voor het verwerken van vloeistoffen en het creëren van vloeiende structuren.

 3. Een keukenmachine daarentegen gebruikt "geribbelde en vlijmscherpe" messen, waarmee ze door dikkere en substantieelere levensmiddelen kunnen snijden. Dit, plus de toevoeging van accessoires zoals een hakselaarblad, stelt een keukenmachine in staat een aantal taken uit te voeren zoals hakken en versnipperen.

Beste voedingsmiddelen voor de blender

 1. Cocktails, smoothies en sauzen

 2. Bij het combineren van vloeibare ingrediënten om een ​​soepele, luxueuze drank of saus te maken, is de motor met hoog octaangehalte van een blender uw beste vriend.

 3. "Een blender is het beste voor vloeistoffen en een keukenmachine is beter voor meer solide ingrediënten. Dat gezegd hebbende, de zeer krachtige blenders zoals Vitamix en Blendtec zullen letterlijk hockeypucks en iPhones verpulveren", zei Chef-kok Virginia Willis uit Atlanta, auteur van "Secrets of the Southern Table."

 4. "Blenders zijn geweldig voor het mengen van vloeistoffen en het maken van sauzen. De conische vorm stuurt alles naar de messen aan de onderkant. Omdat [!de blenderkan

 5. Hollandaise

 6. Blenders kunnen een willekeurig aantal heerlijke sauzen door elkaar halen, maar het brunchpakket en Eggs Benedict MVP, bekend als hollandaise, profiteert met name van de textuurconsistentie die wordt geboden door serieuze blendermotoren.

 7. "Niets heeft het brunchspel meer veranderd dan krachtige blenders," zei culinair directeur Jeremy Kittelson van de restaurantgroep Edible Beats in Denver. "Koks moesten vroeger over dubbele ketels zweten voor wat voor altijd leek, alleen om vaak te eindigen met een gebroken hollandaise en vervolgens door de chef-kok te worden geschreeuwd en opnieuw te moeten beginnen. Niet meer - men hoeft alleen maar te verwarmen geklaarde boter en doe hun eimengsel in een blender voor perfecte hollandaise. "

 8. Of u nu een vegetarische puree opklopt om naast een eiwit of emulgerend vet in een gepureerde soep te serveren, een hoogwaardige blender kan het mengsel beluchten, wat resulteert in een zijdeachtige textuur met een heerlijke smaak mondgevoel.

 9. "Ik gebruik [!een Vitamix Vita-Prep-blender

 10. Cake and Pastry Batters

 11. In een ander geval van blenderbeluchting zijn deze apparaten perfect voor het maken van lichte, luchtige en gladde beslagen voor cakes en gebak. "Blenders zijn geweldig voor slagmensen om dezelfde reden [!dat

 12. Het is moeilijk om een ​​eetbaar item te bedenken dat een zachte en gelijkmatige textuur vereist dan babyvoeding. Gelukkig vinden ouders die geïnteresseerd zijn in het opnieuw voorbereiden van het onderhoud van hun baby, een zeer functionele vriend in hun blenders.

 13. "Mijn vrouw en ik gebruikten onze blender voor het maken van zelfgemaakte babyvoeding voor onze dochters," zei chef-kok Ethan McKee van Urbana in Washington, DC "Het is supergemakkelijk, bespaart een hoop geld en geeft u volledige controle over de ingrediënten die erin gaan. "

Slechtste eten voor de blender

 1. Bloemkoolrijst

 2. Bloemkool gebruiken als een keto-vriendelijke ruil voor granen blijft in populariteit groeien, maar als je deze veggie in een rijstvervanger wilt transformeren, is het zeker geen taak die het beste met een blender wordt uitgevoerd. Volgens Taste of Home bevat bloemkool meer vocht dan je zou verwachten, en wanneer je roosjes in de blender laat vallen en de motor aanzet, lekt het water in de groente en laat je een "vochtig" resultaat achter.

 3. De oplossing? Probeer in plaats daarvan een keukenmachine, want de grotere messen en minder krachtige motor geven je een consistente, rijstachtige textuur zonder onnodige vochtigheid.

Beste voedingsmiddelen voor de keukenmachine

 1. Deeg met taart en koekjes

 2. Terwijl blenders mooi werken voor gebakbeslagers die beluchting nodig hebben, bereiken hartigere deegsoorten zoals die nodig zijn voor brood, taartbodems en koekjes hun stevige textuur dankzij de messen van een keukenmachine. "Een keukenmachine is goed voor het maken van taartdeeg en koekjesdeeg omdat de messen erg scherp zijn," zei Willis.

 3. Pasta Deeg

 4. Het maken van pastadeeg in een keukenmachine vereenvoudigt het proces en bespaart u tijd. "Ik gebruik mijn keukenmachine om vers pastadeeg te maken," zei chef-kok Molly McCook van Ellerbe Fine Foods in Fort Worth, Texas. "Het verkort de voorbereidingstijd aanzienlijk en helpt een consistenter product te behouden. Verschillende koks kunnen met de hand mengen op verschillende sterktes en snelheden, maar door een keukenmachine te gebruiken, kunt u elke keer dezelfde combinaties bereiken, en consistentie is cruciaal in een restaurantomgeving. "

 5. Paneermeel, gehakte noten en gehakte groenten

 6. Als u een aanzienlijke hoeveelheid broodkruimels of gehakte producten van welke aard dan ook nodig hebt, houdt een keukenmachine het proces efficiënt in beweging en voorziet u van een consistent product met een perfecte fijne korrelstructuur.

 7. "Ik gebruik keukenmachines om droge ingrediënten zo fijn mogelijk te hakken en te malen (zoals een poeder). Items zoals broodkruimels, noten en kokosnoot kunnen het beste in een keukenmachine worden gehakt," zei chef Wayne Elias, een in Los Angeles gevestigde chef-kok met veel ervaring in koken voor grote Hollywood-festiviteiten zoals het Elton John's Oscar-feest en het Grammy-feest van Steven Tyler.

 8. "Een keukenmachine is het perfecte hulpmiddel als u iets nodig hebt dat een grote hoeveelheid gehakt vereist", aldus chef-kok Tom Kaldy van Artisan in West Hartford, Connecticut. 'In mijn restaurant, Artisan, maken we bijvoorbeeld een' risotto 'van groenten waarin de groente die we gebruiken, of het nu bloemkool, broccoli, enz. Is, fungeert als het' rijst'-deel van de risotto. In deze situatie, met de hand hakken zou te tijdrovend zijn en zou eigenlijk een minder consistent resultaat opleveren dan een mes van een keukenmachine. Een blender zou het ingrediënt niet continu consistent kunnen hakken, en de inspanning kan er zelfs voor zorgen dat de blender de productie grijpt. "

 9. Getextureerde dipjes en spreads

 10. Als u een dip of een spread wilt die niet helemaal glad en gepureerd is, wilt u de blender vermijden. De keukenmachine daarentegen zal de ingrediënten afbreken en combineren, terwijl ze toch een rustieke textuur behouden.

 11. "Ik gebruik een keukenmachine in plaats van een blender wanneer ik een dikke textuur wil in plaats van een soepele, vloeibare," zei chef-kok David Wang van Boleo Rooftop in Chicago. "Ik gebruik vaak een keukenmachine om guasacaca, een Venezolaanse guacamole, te maken, dus de ingrediënten blijven een beetje dik."

Slechtste eten voor de keukenmachine

 1. Gepureerde soep

 2. Omdat het vat van een keukenmachine doorgaans ondieper is dan de kruik van een blender, kost het gebruik van een keukenmachine om een ​​groter gerecht zoals soep te pureren veel tijd en moeite , terwijl een blender dezelfde taak in een fractie van de tijd kan volbrengen. "Bij het pureren van soep werkt een keukenmachine, maar je moet het in batches doen," waarschuwde Willis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407