Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wanneer is de beste tijd om salade te eten? Voor of na uw hoofdgerecht?

Zelfs de slechtste kok kan deze supereenvoudige pasta met één pot maken

 1. In de Verenigde Staten is het de norm geworden om onze maaltijden zonder ceremonie te eten, ze snel te verslinden aan onze bureaus, in de pauze op kantoor of voor de tv in de woonkamer. Maar als u zich in een "formeel" dinerscenario aan de staat bevindt (zoals een banket of een bruiloft), begint uw maaltijd waarschijnlijk met een geklede salade.

 2. Amerikaanse chefs en etiquette-experts wijzen op de vullende aard van ruwvoer om de positie van salade als de eerste cursus te verdedigen, maar in veel andere culturen wordt het genieten van een salade na het hoofdgerecht beschouwd als de juiste zet voor goede spijsvertering.

 3. Dus wanneer moeten we onze salades eigenlijk eten: voor, tijdens of na het hoofdgerecht? We spraken met chefs en etiquette-specialisten van over de hele wereld om de saladeprotocollen voor 5 verschillende internationale keukens te leren, en de redenering achter elk.

In de Verenigde Staten eten gasten hun salades meestal vóór het hoofdgerecht.

 1. Formele maaltijden in Amerika beginnen over het algemeen met een salade en / of soep, gevolgd door een voorgerecht, een voorgerecht en vervolgens een dessertcursus. Volgens etiquette-expert Jacquelyn Youst van de Pennsylvania Academy of Protocol kan beginnen met een salade later te veel eten voorkomen.

 2. "Amerikanen eten hun salade meestal vóór of tijdens een maaltijd. [!Zoals sommige van mijn

Franse maaltijden bevatten een saladecursus na het voorgerecht en vóór het dessert.

 1. Volgens chef-kok Laetitia Rouabah van Benoit in New York City: "In Frankrijk wordt salade traditioneel gegeten na het hoofdgerecht, geserveerd gewoon met vinaigrette. Sommige mensen zeggen dat het helpt bij de spijsvertering en is een goede bron van vitamines. "

 2. Ze merkt echter ook op dat dit aloude eetpatroon de laatste jaren minder rigide is geworden, waarin staat dat "de Fransen nu ook salades eten als hoofdgerecht met eiwitten en groenten. De timing van wanneer je [!een salade

Italianen serveren hun saladecursus, ook bekend als 'insalata', naast hun voorgerechten of direct daarna.

 1. Klassieke Italiaanse diners omvatten tal van kleine gangen die in een zeer specifieke volgorde worden geserveerd. Maaltijden beginnen met een "aperitivo" (cocktailsnacks zoals olijven of gemengde noten), ga verder met "antipasto" (voorgerechten zoals salumi, kaas of artisjokken) en vervolgens "primo" (een warme cursus die meestal pasta of risotto is). Het voorgerecht staat bekend als "secondo" (meestal een eiwitcursus zoals vlees of vis), vervolgens genieten Italianen van een "formaggi e frutta" (kaas en fruit) bord voordat ze eindigen met "dolce" en drankjes en koffie na het eten.

 2. "In Italië bestaat de meer formele, traditionele Italiaanse maaltijdstructuur uit veel gangen, waarbij de salade volgt nadat het hoofdgerecht / eiwit is geserveerd. Italiaanse salades worden meestal gegarneerd met olijfolie en azijn Er wordt aangenomen dat het serveren van salade na het hoofdgerecht helpt bij de spijsvertering en het gehemelte voor wijn voorbereidt, omdat de olijfolie helpt om de spijsvertering te stabiliseren en in evenwicht te brengen, en de zuurgraad van de azijn kan de smaakpapillen verfrissen en de smaak van dessert en wijn, "verklaarde Gargano.

Hoewel "salade" meestal geen cursus in de Chinese keuken is, dienen rauwe en gekookte groenten vaak als een voorgerecht.

 1. Zoals het een massieve natie als China betaamt, heeft de keuken van het land verschillende permutaties op basis van geografie en specifieke regionale praktijken. Daarom variëren Chinese eettradities aanzienlijk, afhankelijk van de locatie. De praktijk van het serveren van "koud voedsel" -platen van rauwe of gekookte groenten voorafgaand aan een maaltijd is echter een consistente factor in de vele subsets van de Chinese maaltijdcultuur.

 2. "Chinese koude gerechten worden zelden of nooit in een kom gedumpt met een dressing of een saus erover", vertelde voedselantropoloog Jacqueline M. Newman aan Flavour Fortune. "Chinese koude gerechten worden meestal mooi op een schotel gezet, geserveerd op kamertemperatuur, warm of erg koud, en beginnen vaak met een banket of een luxe thuismaaltijd."

De ayurvedische beweging in India stimuleert het eten van salades na het voorgerecht om de spijsvertering te verbeteren.

 1. Ayurveda is een oude medicinale en voedingstraditie gevestigd in India en concentreert zich op de verbinding tussen de geest en het lichaam en gebruikt die principes om welzijn en energieopwekking te bevorderen. Een cruciaal grondbeginsel van ayurveda betreft het spijsverteringsstelsel, dat volgens artsen onze fysieke kracht versterkt.

 2. Ayurvedische voedingsdeskundige Anastasia Sharova van Happy Bellyfish wijst op het verband tussen ayurvedische theorieën en de keuze om salade te eten voorafgaand aan een warm voorgerecht, waarin staat dat "volgens ayurveda rauw voedsel niet gemakkelijk te verteren is en ze mogen nooit worden gemengd met gekookt voedsel. Daarom wordt geadviseerd dat rauwe salades minstens 20 minuten vóór de hoofdmaaltijd worden gegeten. Als alternatief kunt u een heerlijke salade maken van licht gebakken groenten, met een snufje kruiden, en geniet ervan als onderdeel van de hoofdmaaltijd. "

 3. Hoewel meningen over de spijsvertering een belangrijke rol spelen bij de keuze om salade te eten voor, tijdens of na een hoofdgerecht, is de timing van de saladecursus eerder een cultureel ontwerp dan een harde en -snelle voedingsregel. Zolang je regelmatig groenten eet, ontvang je hun voordelen, ongeacht waar je je saladecursus tijdens je maaltijd wilt plaatsen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407