Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wanneer kunnen baby's deli-vlees eten?

Wanneer te vermijden

 1. Het cijfer van 4 tot 6 maanden, wanneer de meeste baby's vast voedsel beginnen te eten, is een spannende tijd voor zowel ouders als baby's. Je kleintje kan niet alleen beginnen met eten met je gezin, maar je kunt je favoriete gerechten met hem delen. Niet alle voedingsmiddelen zijn in dit stadium echter veilig en de meeste baby's zullen nog enkele maanden niet klaar zijn voor tafelvoeding - zoals vleeswaren. Hoewel vleeswaren onderdeel kan zijn van een uitgebalanceerd dieet voor je baby, is het belangrijk om de voordelen en nadelen ervan te begrijpen.

Introductie

 1. Het is leuk om je baby kennis te laten maken met nieuwe voedingsmiddelen en haar reactie te bekijken, maar het is belangrijk om op het juiste moment te wachten. Uw baby is misschien al na 6 maanden klaar voor vlees, maar Medline Plus stelt voor om ze rond de leeftijd van 8 maanden te introduceren. Introduceer vlees met voedsel dat uw baby al heeft geprobeerd. Op deze manier, als tekenen van een voedselallergie opduiken, weet je welk voedsel de waarschijnlijke trigger is.

Bereiding

 1. Fijn gesneden of gehakt vlees is uw beste keuze om het risico op verstikking te verminderen. Delicatessen zijn gemakkelijk in kleine stukjes te hakken, waardoor ze een goede optie zijn voor nieuwe eters. HealthyChildren.org, een website van de American Academy of Pediatrics, beveelt aan om alle voedingsmiddelen, inclusief vlees, in stukken te snijden die 1/2-inch of kleiner zijn. Gebruik een klein mes om het vlees van je baby in blokjes te snijden, of scheur het eenvoudig in kleine stukjes met je schone vingers.

Serveersuggesties

 1. Wanneer u voor het eerst vleeswaren aan uw baby introduceert, is het verspreiden van een kleine hoeveelheid op zijn kinderstoeltje of bord een goede manier om hem dit nieuwe voedsel te laten proeven. Serveer het met crackers, kaas en fruit en groenten, allemaal in stukjes van de juiste grootte gesneden, voor een goed afgeronde maaltijd. Naarmate hij ouder wordt, meer tanden heeft en beter in staat is om te kauwen en te slikken, leg je vleeswaren op brood met kaas voor een broodje tijdens de lunch. Roer in blokjes gesneden vleeswaren in pasta of groentesoep of voeg het toe aan een kaaspizza.

Veiligheid en voeding

 1. Deli vlees is in kleine stukjes gesneden en is een veilig voedsel voor de meeste baby's om te eten. Het is echter misschien niet de meest voedingsveilige keuze. Hoewel het waarschijnlijk prima is om je baby-vleeswaren van tijd tot tijd te voeden, is vers vlees hoger in voeding. Deli vlees bevat wat eiwitten, wat van vitaal belang is voor voldoende groei en ontwikkeling. Ze bevatten echter ook een behoorlijke hoeveelheid vet, wat kan bijdragen aan ongezonde gewichtstoename en hartaandoeningen onderweg. Ze bevatten meestal ook veel natrium. Serveer vleeswaren in combinatie met verse kip, rundvlees, varkensvlees en vis voor de meeste gezondheidsvoordelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407