Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wanneer kunnen baby's honing eten? Risico's, voordelen en tips

Overzicht

 1. Je baby blootstellen aan verschillende nieuwe voedingsmiddelen en texturen is een van de meest opwindende delen van het eerste jaar. Honing is zoet en mild, dus ouders en verzorgers denken misschien dat het een goede keuze is als een spread op toast of een natuurlijke manier om andere items te zoeten. Deskundigen raden echter aan te wachten tot na de eerste verjaardag van je baby om honing in hun dieet te introduceren. Dit omvat in massa geproduceerde honing, ruwe en ongepasteuriseerde honing en lokale honing. Deze voedselregel is ook van toepassing op alle voedingsmiddelen en gebakken goederen die honing bevatten.

 2. Lees verder voor meer informatie over het introduceren van honing bij uw baby, inclusief risico's, voordelen en hoe u dit kunt introduceren.

Risico's

 1. Het primaire risico van het te vroeg introduceren van honing is botulisme bij kinderen. Baby's jonger dan 6 maanden lopen het grootste risico. Hoewel deze aandoening zeldzaam is, worden de meeste gemelde gevallen gediagnosticeerd in de Verenigde Staten.

 2. Een baby kan botulisme krijgen door Clostridium botulinum-sporen te eten die worden aangetroffen in grond, honing en honingproducten. Deze sporen veranderen in bacteriën in de darmen en produceren schadelijke neurotoxinen in het lichaam.

 3. Botulisme is een ernstige aandoening. Ongeveer 70 procent van de baby's die botulisme krijgen, heeft gemiddeld 23 dagen mechanische ventilatie nodig. De gemiddelde ziekenhuisopname voor botulisme is ongeveer 44 dagen. Er kunnen veel kleine verbeteringen zijn, gevolgd door tegenslagen. De meeste baby's herstellen na behandeling. Het sterftecijfer is minder dan 2 procent.

 4. Andere vloeibare zoetstoffen, zoals melasse en glucosestroop, kunnen ook een risico op botulisme inhouden. Ahornsiroop wordt over het algemeen als veilig beschouwd omdat het van binnenuit een boom komt en niet door grond kan worden verontreinigd. Toch raden sommige artsen aan om baby's geen zoetstoffen te geven tot na hun eerste verjaardag. Het is het beste om contact op te nemen met uw kinderarts voordat u zoetstoffen aanbiedt als onderdeel van het dieet van uw kind.

Symptomen

 1. De meest voorkomende symptomen van botulisme zijn:

 2. Uw baby kan ook prikkelbaar zijn, moeite hebben met ademhalen of een zwakke huil hebben. Enkele baby's kunnen ook epileptische aanvallen krijgen.

 3. Symptomen verschijnen meestal binnen 12 tot 36 uur na het eten van besmet voedsel en beginnen vaak met constipatie. Sommige zuigelingen met botulisme vertonen echter mogelijk geen tekenen tot 14 dagen na blootstelling.

 4. Sommige symptomen van botulisme, zoals lethargie en prikkelbaarheid, kunnen leiden tot een onjuiste diagnose van andere aandoeningen, zoals sepsis of meningoencefalitis, dus het is belangrijk om de arts van uw baby te laten weten of ze honing gegeten. Door een juiste diagnose te stellen, krijgt uw baby de juiste behandeling.

 5. Als uw baby symptomen van botulisme heeft en onlangs honing heeft geconsumeerd, moet u deze als een noodgeval behandelen. Ga zo snel mogelijk naar uw plaatselijke meldkamer.

Honing

 1. Van honing is gesuggereerd dat het een aantal voedingsvoordelen heeft waarvan je baby kan genieten nadat hij 12 maanden oud is. Honing bevat sporen van:

 2. Het bevat ook bescheiden hoeveelheden B-vitamines en vitamine C. De voedingswaarde van uw honing is afhankelijk van de bronnen, want er zijn meer dan 320 soorten.

 3. Honing is ook zoeter dan standaardsuiker. Dat betekent dat je er veel minder van kunt gebruiken dan je zou doen en toch een geweldige smaak krijgt.

 4. Andere mogelijke voordelen zijn:

 5. Als u op zoek bent naar de voedingswaarde van honing, is het misschien het beste om te kiezen voor niet-verwerkte variëteiten. Zelfs dan zou je behoorlijk wat moeten eten om echt voedingswaarde te krijgen. In feite biedt een eetlepel honing je lichaam niet veel meer voordelen dan toegevoegde calorieën. Dus dit ingrediënt is het beste als het spaarzaam wordt gebruikt. Lees ook zorgvuldig je etiketten, want sommige reguliere soorten kunnen toegevoegde suikers en andere ingrediënten bevatten.

 6. Rauwe honing is honing die op geen enkele manier is gefilterd of verwerkt. Het komt rechtstreeks uit de bijenkorf en bevat alle natuurlijke vitamines, mineralen en andere gezonde stoffen die worden gevonden in gefilterde en verwerkte honing. Rauwe honing kan een iets hoger pollenaantal bevatten, dus als je honing gebruikt om seizoensgebonden allergieën te verlichten, kan rauwe honing meer voordelen bieden.

 7. Rauwe honing kan nog steeds botulisme veroorzaken wanneer het wordt geconsumeerd door baby's jonger dan 1 jaar. Rauwe honing kan ook duurder zijn dan gefilterde of verwerkte honing.

Introduceer honing

 1. Zoals met alle toegevoegde zoetstoffen, hoef je geen haast te hebben om honing aan je baby te geven. Als je honing wilt introduceren, kan het opnemen zo eenvoudig zijn als een beetje toevoegen aan hun favoriete voedsel. Zoals met elk nieuw voedsel, is het een goed idee om honing langzaam te introduceren. Een methode is de "vierdaagse wacht" -benadering om te zien of uw kleintje een reactie heeft. Om deze methode te gebruiken, geef je je kind (als ze ouder zijn dan 1 jaar) honing en wacht je vier dagen voordat je het toevoegt aan een ander volledig nieuw voedsel. Neem contact op met uw kinderarts als u een reactie ziet.

 2. Probeer een van de volgende dingen om honing aan het dieet van uw baby toe te voegen:

 3. Als uw kind te jong is om honing te proberen, raadpleeg dan uw kinderarts. U kunt proberen ahornsiroop te gebruiken als vervanging in recepten. Agave-nectar is een andere optie die vergelijkbaar is met honing zonder het risico van botulisme bij kinderen.

 4. Je kunt ook honing ruilen voor suiker in je favoriete bakrecepten. Voor elke 1 kop suiker die in een recept wordt gevraagd, vervangt u 1/2 tot 2/3 kopjes honing. Hoeveel u gebruikt, is aan u. Honing heeft de neiging om zoeter te smaken dan suiker, dus misschien wil je met minder beginnen en meer aan smaak toevoegen. Hier zijn enkele andere tips voor het vervangen van suiker door suiker:

 5. Botulisme bij kinderen kan niet worden overgedragen via moedermelk. Als uw baby botulisme krijgt, raden experts aan door te gaan met borstvoeding te geven of borstvoeding te geven terwijl uw baby ziek is.

Takeaway

 1. Honing kan een leuke aanvulling zijn op het dieet van je baby, maar het is belangrijk om te wachten tot na de leeftijd van 12 maanden. Te vermijden voedingsmiddelen zijn vloeibare honing, massaproductie of rauw, en gebakken of bewerkte voedingsmiddelen die honing bevatten. Lees de etiketten aandachtig om te zien of bewerkte voedingsmiddelen honing bevatten.

 2. Neem contact op met uw kinderarts als u aanvullende vragen hebt over het voeden van baby's en wanneer u bepaalde voedingsmiddelen moet introduceren. Aanbevelingen kunnen van jaar tot jaar veranderen en de arts van uw kind moet over de meest actuele informatie beschikken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407